Derrick - elveszett

Derrick – elveszett

Debreceni Derrick a Együtt az állatokért Állatvédő KHE-tól került a gondozásunkba.

Története:
Bejelentés kaptunk, hogy Hajdúszovát felé az egyik tanya bekötő útjánál egy kocsiból kidobtak egy kutyát. Egy idős bácsi végig nézte a történetet, miszerint egy szatyrot vett ki a kocsiból az autó vezetője, majd a szatyorból kivette a fehér kutyát. Igaz, vagy nem igaz a kutya ott volt, az egyik ideiglenes befogadónk riasztott minket, aki a közelben lakik. Azonnal elindultunk érte, a látvány ami fogadott az már nem volt túl szép. A kutyán alig van szőr, csak a hátán és a fején van több, az is teljesen elhanyagolt. A sokk ott kezdődött, hogy a kutya chipes, de a chip nincs regisztrálva. A bőre megvastagodva, szőr alig. Dokihoz rohantunk vele, ahol átvizsgálták és csináltak egy hasi ultrahangot, mert szemmel láthatóan is a megszokottnál sokkal nagyobb volt a hasa. “Szerencsére” csak a hólyagja és a belei voltak tele, azonban a nagyobbik baj, hogy szemmel látható idegrendszeri tünetei vannak. Ahhoz képest, hogy kan kisebb méretű, mint az átlag.
Kb 1 év körüli, ivaros kan kutya. Nagyon kedves, barátságos, bújós, pusziosztó, imádja az embereket. Ömlik belőle a féreg, ezt aktívan kezeljük.

2015.08.13.

Derrick ma Timi doki néninél járt. Még fiatalabb, mint aminek gondoltuk, körülbelül 5-6 hónapos lehet. Az állapota szörnyű – alapvetően allergia áll a háttérben és az eddigi oltások, féreghajtás teljes hiánya. Megy a pocakja, az UH is ezt igazolta, de szerencsére más elváltozás nincsen. Elkezdünk nála egy Trovet LRD diétát és Vetri DMG immunerősítést.Köszönjük WRH Katának a kozmetikát és WRH Gábornak (a képen), aki szabadidejében ismét szösztaxiként segítségünkre sietett.

2015.09.18.

Ici-pici makink végre ideiglenes otthonba költözött a panzióból. Ennek örömére és izgágaságának köszönhetően a sok mozgásban meg is húzta a kis lábát, kapott rá finomságokat a Belvet Állatorvosi Rendelőben Mónika doki nénitől. A bőre szépen javul a hipoallergén tápnak, kenegetésnek és fürdetésnek köszönhetően. A szőre elkezdett kinőni. Igazi kis kölyök maki, izgága és imádnivaló.

2015.11.21.

Derrickkel az elmúlt időszakban orvostól orvosig rohantunk. Ideiglenes befogadói látászavarokat észleltek nála. A szemész szakorvos több problémát is felfedezett nála: egyrészt egy szürkehályogot, másrészt rendellenes szemmozgást, amely neurológiai tünet. A diagnózis után újabb szakorvost kerestünk, ezúttal az állatorvosi egyetemre vittük, ahol CT vizsgálatot végeztek nála. A vizsgálat negatív eredménnyel zárult, de felmerült az orvosban egy komoly, gyógyíthatatlan betegség:Leukodystrophia . Ezt a betegséget csak az MRI zárhatta ki. Ezért a 11.14-én Pécsen átesett egy újabb diagnosztikai vizsgálaton. Ezúton is köszönjük ideiglenes befogadóinak a fuvarokat! Ez a vizsgálat ismét negatív eredményt adott.
Minden szükséges vizsgálatot elvégeztettünk, de kézzelfoghatóan nem sikerült bebizonyítanunk, hogy mi a baj.
Jelenleg annyi bizonyos, hogy a szemeit a rendellenes mozgás miatt nem lehet megműteni, ezért a későbbiekben látás-romlással, és esetlegesen vaksággal is számolni kell.
A következő lépés az ivartalanytás lesz december közepén, majd a gazdikeresés. Reméljük, hogy lesz olyan család, aki a problémái ellenére beleszeret ebbe a csupaszív, csupaélet kisfiúba. A fenti vizsgálatok jelentős költséggel jártak- szemész 15000.-Ft,MR: 50000.-Ft, CT: 50000.-Ft… kérjük, aki teheti járuljon hozzá Derrick rehabilitációjához.

2015.12.11.

Derrick Úrfi tegnap sikeresen átesett az ivartalanításon! Műtét után kicsit belassult az úr, de alapvetően jól viselte a beavatkozást. ❤

2016.02.22.

Egy szuper hírrel még tartozunk nektek. 😉WRH Derrick még karácsonykor ideiglenesen új családhoz költözött. Mivel minden szuper és boldogságos, így a státuszát véglegesítettük és most már hivatalosan is gazdis maki. Sok boldogságot kívánunk nekik és köszönjük idi angyalainak Icának és Gyurinak, hogy Derricket gondozták és nem mellesleg gazdit is találtak neki. ❤

2017.02.18.

DERRICK ELVESZETT DUNAKESZIN 2017.02.18-án! Még mindig nem került elő…Az Alagliget lakóparkból veszett el, ivartalan, chipes kan kutyus. Allergiás, speciális tápot kap és sötétben rosszul lát. Félénk idegenekkel.Aki tud róla valamit hívja a 06209945450 számot bármikor. Vagy a WRH számát 06709411009.Osszátok meg! Köszönjük!

2022.08.02.

Derrich sajnos azóta sem került elő.