Inci - R.I.P.

Inci – R.I.P.

Inci megérkezett a WRH fedélzetére Karcagról. 7 éves ivaros, szaporítós háttérrel rendelkező szuka kutyus. Inci szeme nagyon rossz állapotban van, könnytermelése alacsony, szinte alig van. Ezért műkönnyet kap napi kétszer-háromszor és szemcseppet is majd.
Kicsit megfázott, ezért kapott egy 3 napos antibiotikum szurit, illetve gyulladáscsökkentőt is.
A nagyon rossz hír, hogy Inci sajnos szívférges 🙁 . A következő napokban folytatjuk a további vizsgálatokat, hogy milyen stádiumban van, hogy lehetne azt kezelni. De nem lesz egyszerű, egyrészt Incinek sem, hogy kicsinyke szervezete győzze le az elé állított akadályokat.

2016.02.23.

Inci ma Timi és Dalma doki néninél járt, akik szìvultrahangot végeztek rajta. A szìvférgek a tüdőartériában vannak már, tehát az állapota előre haladottnak mondható. A kezelését 2 héten belül megkezdjük, immiticide injekciókat fog kapni az egy hònapos gyògyszeres előkezelés után. Kérünk mindenkit, aki egy kicsivel is hozzá tud ehhez járulni tegye meg. Hosszù és veszélyes menet lesz, szükség lesz a sok pozitìv energiára!

2016.04.04.

Inci ma ugyebár Immiticide injekcióra ment be a rendelőbe, hogy a szívférgesség elleni küzdelmet folytassuk.
Azonban a hasi kontroll UH-on kiderült, hogy a méhe be van gyulladva és a méhfala cisztás. Valószínűleg eddig azért nem volt komoly gond és tünet, mert a sok antibiotikum amit előkezelésként kapott visszatartotta.
Ugyebár szívférgesen műtétet végre hajtani rajta kockázattal jár, de ha megkapja a szurit, akkor biztosan nem lehet utána műteni, mert nem bírná ki a szervezete. Így a dokik összedugták a fejüket és újabb UH vizsgálatokat végeztek, hogy megtudjuk a két nem fényes lehetőség közül melyik a jobb.
A jó hír, hogy Inci tüdőartériájából visszahúzódtak a férgek szintén az antibiotikum kúra hatására, így az altatása kevesebb kockázattal fog járni. Így az ivartalanítás a jobbik döntés. Jövő héten kedden fog erre sor kerülni, majd pénteken ismét szívUH lesz, hogy lássuk milyen hatással volt az altatás a férgekre – ilyenkor elindulhatnak a szív felé.
Nagyon sok drukkra lesz szüksége Incinek, mert kockázatos a műtét,
altatás és maga ez az állapot is.
Köszönjük Timi doki néninek és Dalma doki néninek, hogy ilyen alaposak!

2016.04.12.

WRH Inci ma délután esik át az ivartalanításon a Minivet Állatorvosi Rendelőben. Nála tudjuk, hogy ez nagy kockázattal jár a szívférgek miatt, de a legjobb kezekben van. Szurkoljunk, hogy Incike szervezete jól viselje az elé gördített akadályokat 🙂❤

2016.04.21.

Inci pénteken esett át a szívultrahang vizsgálaton Timi és Dalma doki néninél. A kontroll ultrahangra azért volt szükség, mert a sürgősségi műtét miatti altatásból adódó vérnyomásváltozástól a férgek a szív felé vehetik az irányt és komplikációk adódhatnak. Ez a félelmünk sajnos be is igazolódott. A mostani ultrahangos vizsgálaton a korábban tüdőartériában látható szívférgek továbbra sem voltak észlelhetőek (a műtét előtti kontrollon már nem voltak fellelhetőek), azonban a jobb pitvarban látható volt egy szívféreg-gyanús képlet. Ez a tény elég patt helyzetbe állít minket és orvosainkat is a kezelés további menetével kapcsolatban. Most egy hónap megfigyelés következik (a műtét után nem is tudunk mást tenni) és reménykedünk benne, hogy a féreg esetleg visszavonul – de erről a helyről már nem igazán szokott sajnos. A szívében lévő féreg egy időzített bombaként funkcionál, bármikor életveszélyes állapotba kerülhet Inci. A továbbiakban egy katéteres beavatkozás, majd a gyógyszeres utókezelés kombinációja merül fel, mint lehetőség, de ezek is igen kockázatosak a jelen állapotában. Drukkoljatok, hogy Inci győzzön a fránya férgekkel szemben! Köszönjük!

2016.05.09.

Sziasztok! Inci vagyok és gondoltam írok nektek egy kis szösszenetet.Ma idi anya elvitt kozmetikába és végig velem volt, mert tudja, hogy még mindig félős vagyok. (Bár az elmúlt pár hónapban sokat változtam.) Simogatott, nyugtatott, beszélt hozzám, miközben Zsuzsa – Zsebcsont kutyakozmetika – nyírta a bundámat. Nehezen viseltem, de amikor hazajöttünk kaptam jutalom falatot és most a helyemen pihenem ki a fáradalmakat. Szerintem szép lettem, idi anya szerint is. Küldök pár képet. Egyébként teljes nyugalomban telnek a napjaim, csak akkor izgulok, amikor Timi doki nénihez kell menni, vagy mint a mai, kozmetikás nap. A gyógyszert, amit a Timi doki néni küldött nekem szorgalmasan szedem. Mondhatni rágás nélkül nyelem le, mert idi anya körbetekeri egy kis sonkával. Az orromat olíva olajjal keni, mert száraz, annak jó íze van, de azt nem szeretem amikor a szememet kezeli. A cimborák, akikkel megismerkedtem nagyon figyelmesen viselkednek velem, tudják, hogy nekem stressz mentes élet van most előírva. A hozzájuk tartozó kétlábúak is kedvesek. Idi anya mesélte, hogy milyen jól sikerült a majális, remélem, hogy jövőre én is részt vehetek. Üdvözlök mindenkit WRH Inci.

2016.05.18.

A gyógyszer hatására Inci szívéből a féreg lelépett!!! Nem hiába vuduztuk, hogy ne hozzon már minket lehetetlen helyzetbe. Köszönet ezért nektek, a sok pozitív energiának és Timi doki néninek. <3
Az immiticide kezelésre nemsokára sor kerülhet és Inci elindulhat végre a gyógyulás útján.

2016.07.10.

Incike túl van a szívféreg injekciós kezelésén, most a várási fázisban vagyunk. 6 hónap után lesz egy kontroll vizsgálat, ott derül ki, hogy sikeres volt e a kezelés.
Inci egy jókedvű, nagyon hízelgős kutyuska aki imádja a simogatást, ha tehetné egész nap csak kényeztettetné magát 🙂. Nagyon sokat javult az elmúlt hónapokban, már nem ijed meg annyi mindentől, sokkal bátrabb lett, de persze azért vannak még olyan zajok amik ijesztőek számára. Előbújt belőle az igazi terrier vér is, a galambokat és a macskákat azért megkergetné ha tehetné 🙂. Megtanult pórázon sétálni és teljesen szobatiszta is. Már eljutott odáig, hogy érdeklődik a kutyusok iránt, teljesen jól el van mindenkivel 🙂.
Előző héten látogatást tett Timi dokinéninél mert sajnos begyulladt a bűzmirigye 🙁. Arra kapott most antibiotikumot és gyulladáscsökkentőt is, reméljük ez gyorsan helyre hozza.
Köszöni szépen az eddigi támogatásokat, drukkokat, igyekszik a továbbiakban is ilyen jól haladni mindennel <3

2016.08.26.

Képzeljétek, Inci már az elején belerakta a popóját a tutiba 😉 . Ideiglenes befogadója úgy döntött, hogy ezalatt az idő alatt Incivel annyira egymásra hangolódtak, annyira megtanultak együtt élni, olyan harmonikus minden, hogy Inci onnan nem megy sehová többet ❤ Köszönjük, hogy gondját viseled ❤ Sajnos Inci megszúrta valamivel a lábát, Timi dokinéni gyorsan lekezelte, ezért van az a csini kék kötés a lábán 🙂Sok boldog közös évet nekik 🙂

2022.02.14.

Ég veled Inci….A gazdid szavaival búcsúzunk tőled.Incikéről. Harmadik ideiglenes gyerekként jöttél hozzám és kedves, csendes, nyugodt lényeddel, topogásoddal rögtön a szívembe loptad magad. Sokáig nagyon féltél mindentől, idővel enyhült a szorongásod és már nem rettentél össze mindentől. Szerencsésen meggyógyítottak a szívférgességből és eljött az örökbe fogadás ideje, persze, hogy nem tudtam elengedni a mancsodat és örökbe fogadtuk egymást. Bölcs nyugalommal vetted tudomásul, hogy melletted jönnek-mennek az ideiglenes kutyusok, mert tudtad, hogy neked itt az otthonod. Minden idi tesóval jól kijöttél. Emlékszel Wrh Totó és a kis Mary harciaskodott volna időnként veled, ha nem avatkozok közbe. Maryn, ha láttam, hogy készül kakaskodni veled, arra a mondatra, hogy “Mary meg ne próbáld” visszakozott és ez az örökbefogadó családjánál is szállóige lett. Sok élményben, kirándulásban volt részünk közösen, bár a komótos tempóddal ez nem volt mindig egyszerű. Teltek az évek és jött egy betegség, amit hosszú időn át hősiesen viseltél, azután ráfordultál egy olyan útra, ahonnan senki nem tér vissza. Köszönöm neked ezt a 6 évet, boldog vagyok, hogy egymásra találtunk és a kiskutyám voltál, tudom Te is igy érzel felém. Nem felejtelek el, szívem egyik szegletében mindig ott leszel. Wrh Inci (2008-2022)