Volt - gazdis

Volt – gazdis

Sziasztok WRH Rajongók!
Azt mondják a csajok én vagyok az aktuális csúcscukiság. Nos, ezzel nem vitatkozom, eljött az ideje, hogy bemutatkozzak. A nevem Volt, egyrészt mert a hajam égnek áll, másrészt mert nem nyugszom egy percre sem.
Életem egy ólban kezdtem, ott születtem, ott sínylődtem a testvéreimmel. Bolhás és sovány voltam, de egy kedves pár ennek ellenére hazavitt a meleg otthonába. Szépen kikupálódtam, de sajnos kiderült, hogy nem jól látok. Ezt a családban a gyerekek nem értették, így a mamim a WRH-s lányok segítségét kérte, hogy számomra megfelelő gazdit találjanak.

VOLT egy oltott, chipezett, féreghajtott 3 hónapos kan Westie. A szemei egy vele született rendellenesség miatt rosszak. Egyrészt kisebbek a szemgolyói ( microphtalmus), másrészt a szem ideghártyája el van sorvadva / nem fejlődött ki rendesen ( retina dystrophia). Ez az állapot nem fájdalmas, de nem is lehet meggyógyítani. Jelenleg ügyesen tájékozódik, árnyakat, fényeket lát, de idővel ez romlani fog, látását el fogja veszíteni az évek folyamán. Szinte biztosan allergiás is lesz, így a leendő gazdinak erre fel kell készülnie, füle ápolására már most oda kell figyelni és minőségi élelmezésre van szüksége, allergiatesztet is el kell majd végeztetni nála pár hónapon belül.
Ivartalanítását is a gazdinak kell majd elvégeztetni 8 hónapos koráig, addig ideigelenes befogadói szerződéssel adjuk csak ki.
Csak biztonságos környezetbe adjuk ki, ahol másik, kanokkal és kölyökkutyákkal kompatibilis kutya van. Emellett VOLT egy kis domináns kan, így következetes nevelésre is szüksége lesz, semmiképpen nem sajnálatra! Arra nincs szüksége, hiszen ő remekül érzi magát a bőrében. A tartási körülményeket ellenőrizni fogjuk.

2016.03.07.

Ma bódításban meg lett röntgenezve és jelenleg nincsen semmilyen probléma a hátsó lábbakkal és csípővel – mivel még fejlődésben van, így ez még változhat természetesen. Egy hónap múlva egy összehasonlítás fog készülni róla. Porcképzőt kell szednie viszont, így beszerzünk neki Synoquin-t, mert az a legjobb.
Kapott kombinált oltást, így már csak a veszettség van neki hátra 2 hét múlva.
Kicsit fel van fázva, sokat pisil, így kap egy kis gyulladáscsökkentőt, C-vitamint és tőzegáfonyát 5 napig. Reméljük ez elég lesz, nem szeretnénk ismét antibiotikummal terhelni a szervezetét.
Az allegia tesztet elhalasztottuk, mert szebbek a lábai mióta nálunk van és jó minőségű tápot eszik (keverjük neki a puppy tápot a Trovet LRD-vel). A jövőbeni gazdi azonban mindenképpen hipoallergén táppal kell majd etesse és ha tünetek jelentkeznek akkor tesztelni kell. Reméljük jó táplálás és megfelelő odafigyelés mellett tünetmentes marad.
Köszönjük a Minivet Állatorvosi Rendelőnek és Timi doki néninek a vizsgálatot. 🙂

2016.03.21.

Gondoltam írok pár sort az elmúlt napokról nektek.
Az az igazság, hogy nem unalmas az életem. 🙂
Szombaton kettesben voltam a nagy fekete siccbull tesómmal és idiapuval, sokat játszottunk. Olyankor csókolózunk, szájkaratézunk és persze rágom a farkát (a siccbullét).
Vasárnap pedig szuper izgi napom volt. Kint voltunk a nyunyis rendezvényen, ahol mondhatni Westiek között én voltam a sztár! Mindenki engem akart munyizni. Nóci vigyázott rám és sok jófej két és négylábúval haverkodtam, de a sok bot még jobban tetszett, egész nap rágcsáltam volna őket. Iditesóm Frodo a sok figyelmet irántam persze sérelmezte és minden rajongóm előtt hanyatt vágta magát, hogy a simiből neki is jusson. Képzeljétek Judit nénitől még kacsa-szív falatokat is kaptam.
Ma pedig meglátogattam kedvenc Timi doki nénim. Úgy tudok neki örülni, mint senki másnak! Pedig megint oldalba szúrt, hogy ne legyek veszett. Elég az idi családomnak, hogy őrült vagyok… Aztán jutalmul idinagyinál rosszalkodtam a kertben, itt készült rólam ez a szuper fotó is.
Nagyon élvezem az életem, idianyu és a wrh csapat meg igykeszik a legjobb családot megtalálni nekem.
Jóccakát! Volt alias Prüntyiii Kevesebb jelenjen meg

2016.04.03.

Képzeljétek ma is voltam suliban a tesókkal. A kismalac is jött, de nem akart velem kokettálni, így én sem foglalkoztam vele. 🙂 De nagy volt a társaság, sok a fűcsomó és a száradt sárdarab, azok vonták el a figyelmem inkább. Amíg idimami gyakorolt addig én nagyokat napoztam békában.
A képen WRH Bea ölelget, mert imád engem. Nincs ezzel egyedül persze. Képzeljétek a jövő héten ő fog rám vigyázni egy napot és valami kirándulást emlegetett. Alig várom! Majd mesélek arról is nektek.

2016.04.06.

Itt Voltocska jelentkezik ismét.
Képzeljétek tegnap idi-anyu sitty-sutty bevágott a kádba és jól kisikálta a kis testem. Jót nevetett, azt mondta, hogy vizes szőrrel kis nyakigláb és plafonigfül vagyok.
A fürdetést amúgy egész szépen tűröm, kezdem megszeretni is. Olyankor idimami vicceskedik és beszél hozzám, hogy jobb kedvem legyen. Néha menekülnék, de nem hagyja.
A hajszárítózás írtó vicces, kapkodok a levegő után. De a mosógép tetején szépen leülök és hagyom magam – na jó néha izgek-mozgok.
Nekem sokat számít ha beszélnek hozzám, hiszen csak árnyékokat látok, tehát ha valami újdonság van, attól jól meg is lepődhetek vagy akár ijedhetek. De egyébként sok minden nincs amitől félek úgy általánosságban. A fura zajokat megutatom, mint a röfögős kutyák, kukásautó, néha a tévében is felzaklatnak események. Ja és a lakást már olyan jól őrzöm, hogy Leila nagytesó is megirigyehetné. Idianyu és apu együtt ugranak egyet helyben amikor hirtelen rákezdünk. Mert a folyosón senki ne mászkáljon már a mi engedélyünk nélkül.
A kép reggel készült, amikor lementünk és előadtuk a “telep rémei” játékot a tesókkal, mindig nagy népszerűségnek örvendünk. Habár nem értem, hogy az ovi előtt a gyerekek mit kerülgetnek, pedig én csak puszit akarok adni. Fura egy világ ez, ahol a kis szöszöktől tartanak a népek.
Nagyon ügyesen jelentkezem a jutifalatért, ahogy a képen is láthatjátok. Idimami úgy gondolja lassan a szükséges első kaki-pisi után már csak azért csorgatok, mert tudom, hogy azért falat jár. Ahogy befejeztem már rohanok is, nem kell engem emlékeztetni, hogy jön a hami. Befókuszálom idimamit és rohanás. Majd leülök és szugerálom. Na de rólam ennyit mára.
Képzeljétek ma 4, azaz NÉGY hegylakó tesó érkezik a WRH-hoz. Majd róluk is ír idimami bővebben, már úton vannak a tele-szösz-taxiban Budapest felé. Ma-holnap mennek Timi doki nénihez és idigazdikhoz. 

2016.04.11.

Szuper hírrel szolgálhatok nektek!
A sok jelentkező közül kiválasztottam a nekem legjobban tetszőt. Találkoztunk itthon nálunk egyszer és tegnap én fedeztem fel leendő otthonomat idianyuval. Szerdán cuccolok is.
Lesz egy idősebb játékos bratyóm, aki egyelőre féltékeny, de majd belátja, hogy gigacuki vagyok és nagyokat lehet velem bohóckodni. Leendő apu és anyu is odavan értem és tetszik nekik, hogy vagány vagyok. Számukra az a fontos, hogy kiegyensúlyozott és boldog gengszter legyek majd, így visznek továbbra is a kevdenc sulimba.
Ne szomorkodjon a többi jelölt sem, mind szuperek voltatok, de VOLTból, vagyis jómagamból csak egy van, így nem költözhetek be mindenkihez.
Ne féljetek, a jövőben is hírt adok majd magamról és az életemről, sőt, azt mondják a csajok, hogy én leszek az 5. WRH szülinapi party reklámarca is! Ki hitte volna? Ott találkozunk tutira!

2016.04.13.

Idianyu egész nap szomorú “volt”, nem is értettem mianyavaja van vele. Kénytelen voltam elememben lenni és vidítani egész nap. Aztán összebújtunk a kanapén is délután.
Később összepakolta a cuccaim és elindultunk, idiapu azt mondta jót ne halljon rólam. Teljes nyugodtsággal aludtam a kocsiban, felvettük Beát is útközben, hogy idianyu ne legyen egyedül egy ilyen nagy napon.
Aztán megérkeztünk, azt mondták ez lesz az új otthonom. Egyből vágtam, hiszen én már jártam ott. Máris ledekkoltam a konyhában mert onnan jött a falat is legutóbb, most is jött, tudtam én. Örültem az új szösztesónak, Artúrnak és maminak, papinak is, játékokat el is kezdtem széthordani.
Aztán Beuska és idianyu is megpuszilgattak és elköszöntek….elmentek.

2016.04.14.

Halihó,
Az első éjszakám jól telt, tesóval együtt aludtunk az ágy alatt. Szerencsére itt is van az ágy alatt hely, mert idiéknél is ott lébecoltam. Arti tesó megengedte, hogy megpihenjek a reggeli játék után az ágyában. Így most én vagyok a játékok őrzője, ugyanis a párna alatt lapul minden kincs. 😉

2016.05.02.

Sziasztok rajongóim,
Bizony rég hallhattatok rólam, mert nagyoooon elfoglalt vagyok az új életemben.
A múlt héten jártam Timi doki néninél, igazából Artúr nagytesó ment senior-csekkolásra és elkísértem. Ahogy meghallottam TDN csicsergő hangját már vágtam is a hisztit a hordozómban. És na jó, bevallom nektek, örömömben amikor megszeretgetett jól össze is pipiltem. Hupsz. Azért engem is megvizsgált és semmi kivetnivalót nem talált fejlődésemben és megdícsért, hogy sokat nőttem.
Megismerkedtem a nagyival is, aki oda meg vissza volt értem, és nem is engedte, hogy más sétáltasson. Teljesen kisajátított magának. De ezt nem bánom, mert a kényeztetést nagyon csípem.
Képzeljétek minden hétvégén (ha az idő engedi) megyünk a kutyaoviba anyuval. Apu is elkísér, de ő Artúr nagytesóval sétál addig nagyokat a patakparton. Nagyon okos, ügyes, behívható vagyok, csak kaja legyen ugyebár. Engem aztán lehet mutogatni mint mintatanulót a csoportnak, mert ahogy már írtam csak a kaja-kaja-kaja érdekel, ha feladat van és remekül teljesítsek. Anyának még van hova fejlődnie, de hát azért is járunk nemdebár? Legjobban a nagyobb kutyikat szeretem és rohangálok is sokat. Az óra végén meg összefutok idianyuval és örömködünk egymásnak nagyon. A képen éppen jelölöm a területet, ha már én vagyok a sztár akkor megtehetem.
Anyu minden nap tuningolja otthon a kis szőrömet, hogy a bevált áramütötte frizkót biztosítsuk. Habár most már azzal fenyeget, hogy kozmetikába kell menni. Hű, nem tudom mi az , de nem hangzik jól. Remélem azért jó sérót csinálnak majd ott is nekem.
Egyelőre ennyit mesélek, hogy feldobjam megint ezt a szürke hétfő délelőttöt.
Szép napot kívánok mindenkinek, én punnyadok otthon, amíg apa-anya megkeresik a tápravalót.
Puszipacsi,

2016.05.20.

Sziasztok Rajongóim!
Élek és virulok ám, nem kell aggódni!
Képzeljétek egyre nagyobb vagyok, egyre okosabb, lehet, hogy egyre vagányabb is? De hát mit vártatok? Én már 3 hónaposan sem féltem semmitől, az idegrendszerem a vasemberéhez hasonlít.
Képzeljétek beugrottam a családommal a WRH Majálisra, ahol végre a sok rajongóm élőben is megcsodálhatott. Előtte suliban is voltunk, azt hitték, hogy majd jó fáradt leszek, de az út pont elég volt, hogy kipihenjem magam a kocsiban. Idi anyu kicsit elfoglalt volt, de azért robogtam hozzá puszikra és felvidítottam rendesen. Hozott nekem meglepi nyakörvet, de olyan gyorsan növök, hogy már ki is nőttem. De megígérte, hogy amint elérem teljes méretem, akkor kapok másikat.
Sztárfotó is készült rólam, de most inkább a legfrissebbet mutatom nektek.
Ugyanis ma kutyakozmetikusnál voltam életemben először. A szőröm, származásom ellenére tök jó minőségű, nem valami kínai kamu. Így lehetett trimmelni. Kénytelen voltam hisztizni egy kicsit, hiszen pasiként mit pepecselnek rajtam annyi ideig??? Szerintetek elég fess lettem??? Most már csak fél vattacukor vagyok.