Szófia - R.I.P.

Szófia – R.I.P.

2016.03.24. WRH Szófia története

Tegnap délután kaptunk egy segélykérő hívást. A történet bonyolult, de dióhéjban elmeséljük. Adott egy tündéri, 6 éves Westie leányzó, akinek a gazdája albérletbe költözött, így a kutyust a testvérére hagyta és sajnos azóta sem foglalkozott vele.
Szofi a múlt héten nem volt jól, így a pótgazdik elvittél állatorvoshoz, ahol kiderült, súlyos gennyes méhgyulladása van. Azonnal elvégezték az életmentő beavatkozást rajta vasárnap. Szofi jól volt egy napig, majd elkezdett hányni, nem maradt meg benne semmi. Tegnap reggel visszavitték az állatorvoshoz, ahol kiderült, hogy a nyelőcsövében egy csont van megakadva nagyon mélyen. Bent maradt és kapott infúziót. A doki bácsi konzultált az egyetemmel, mivel a csontot már csak endoszkóppal lehetett volna kiszedni (70-80%-os eséllyel).
Itt jött a WRH a képbe, a pótgazdi jelezte felénk, hogy sajnos már ezt az 50.000 Ft-os költséget nem tudja vállalni és valójában nem is az ő kutyája. A tulajdonos nem foglalkozik vele, így vegyük át. Mi minden kérdést félre téve mentünk el Szofiért aTalpas Állatorvosi Rendelőbe munka után.
Azonnal átszállítottuk a Család Utcai Kisállatrendelőbe, ahol ilyen beavatkozást este is el tudnak végezni. Varga doktor úr próbálta a csontot kiszedni endoszkóppal, de nem sikerült hosszas próbálkozás után sem. A nyelőcső már perforálódva volt és a csont teljesen befúródott. Szofi vérképe katasztrofális volt a fertőzés miatt, hiszen napokig ilyen állapotban lehetett már. Azonnal jelezték az egyetem felé, hogy reggel visszük a kutyát mellkasi műtétre, mi is így szerveztük az életünket. Kapott ismét infúziót és antibiotikumot és bent tartották éjszakára.
Sajnos reggel nem jó hírekkel vártak, Szofi a hajnali órákban feladta a küzdelmet. Legyengyült szervezete nem tudta felvenni a harcot a fertőzéssel.
A képen láthatjátok, hogy mekkora nagy csont akadt meg neki. A jobb felső képet emailben kaptuk róla, így nézhetett ki Szofi fénykorában, mert mi nem ilyen állapotban láttuk már.
Nagyon kedves, együttműködő kislány volt, cuki gombszemekkel és barna orral. Csak pár órát töltöttünk vele, de belopta magát a szívünkbe. Szerettük volna megmenteni és szerető családba örökbe adni. Sajnáljuk, hogy nem tehettünk érte többet.
Köszönjük a a két állatorvosi rendelőnek a segítséget és a támogatást. WRH Gábornak pedig ismét hálával tartozunk, hogy a kislány mellett volt amíg tudott.
Nyugodj békében Szofi

Szofi1