Barbi - gazdis

Barbi – gazdis

Barbi Jászjákóhalmáról érkezett gondozásunkba. Egy idős hölgyé volt 3 másik hegylakóval együtt, ám a néninek gondjai akadtak, el kell költöznie ezért a segítségünket kérte. A kutyák jól tápláltak, oltottak, féreghajtottak, gondozva voltak 🙂 Barbi 6 éves ivaros szuka kutyus. Tegnap esett át az állatorvosi vizsgálaton is ahol kiderült, hogy allergiás és hólyagkövei is vannak. Jövő héten esik át az ivartalanításon, amikor eltávolítják a köveket is. Azokból meghatározzák, hogy milyenek és utána tudunk beállítani nála egy diétát, vagy gyógyszeres kezelést, hogy többet ne is jöjjenek elő. Szívféreg tesztje negatív.

2016.04.14.

Barbi ma átesett az ivartalanításon és a hólyagöveit is eltávolították. Elküldték bevizsgáltatni, hogy milyenek is azok. Ahogy megjön az eredmény tudunk tovább lépni és gyógyszeresen kezelni, vagy speciális étrendet összeállítani neki.

2016.04.21.

Barbi egy félős, ám nagyon cuki, kutyákkal, cicákkal kompatibilis kislány :). Férfiaktól tart az elején, aztán idővel megszokja, megszereti és kinyílik nekik. Viszont a kisgyerekektől retteg, szó szerint pánikol tőlük, menekül előlük. Így kisgyerek mellé nem adnánk.
Nyugodt, barátságos, teljesen szobatiszta kutyus.
Jelenleg Exclusion szarvasos burgonyás tápot eszik, ami teljesen jól be is vállt neki. Elmúltak az allergiás tünetei, nem vakaródzik, nem rágja magát. A hólyagkövekre egy speciális folyadékot kell kapnia reggel és este a kajához keverve. Ezt élete végéig szednie kell, és még sajnos ez se garancia arra, hogy soha többet nem alakul ki újra.

2017.01.25.

Barbi is bejelentkezett hozzánk egy kicsit 🙂 Szerencsére minden rendben vele, nem újultak ki nála a kövecskék megint. Vettek vért is tőle, mert a gyomorfala enyhen megvastagodott, verkepe is valami enyhe allergiat mutat. Szigoruan csak diszno+repa+krumpli kombinaciot kaphat enni mostantól. 2 hónap múlva kell kontroll vérvételre menni vele. Amúgy minden rendben, boldog. És a gazdik is ❤