Spooky - R.I.P.

Spooky – R.I.P.

Spooky  Budapestről került a gondozásunkba. Egy család kért tőlünk segítséget, hogy rossz állapotban van a westiejük, de ők sajnos nem tudnak már rajta segíteni, tudnánk e mi esetleg. Természetesen a WRH nem tudott nemet mondani Spookyra, így a gondozásunkba vettük.  Spooky 2 éves ivaros kan. Rögtön át is esett az állatorvosi vizsgálatokon is. Vettünk vért álatlános vérképre, allergia teszthez és természetesen szívféreg szűréshez. Utóbbi szerencsére negatív :). Nagyon rágja, vakarja magát, ezért búrát kell hordania otthon, és allermyl samponnal kell fürdetni és Cortizeme krémmel kenni a szőrtelen részeket. A bőre az állandó vakarózás miatt gyulladásban van, így arra is gyógyszert kell szednie. Fülét 3 naponta bórvízzel át kell mosni.

2016.06.16.

Úgy látszik teljesen jól beilleszkedett ideiglenes családjába/ágyába 😀 .
Megjött a vérvizsgálat eredménye. Kicsit alacsonyabb a pajzsmirigy szintje, ezért kap majd erre is gyógyszert.
Nagy labdás a fiú, nagyon szeretne labdázni, csak sajnos jelenleg a búrában kicsit nehézkesen kivitelezhető ez 😀 Az egyik gumijáték már áldozatává is vált. Igazi pörgős kis terrier 🙂

2016.07.15.

Spookynak sajnos újra begyulladt a bőre 🙁 . Fáj neki, viszket, vakarja magát. Ezért újra kezdtük az antibiotikum kúrát és kap mellé pluszban gyulladáscsökkentőt is. Reméljük most már sikerül a nagyfiúnak leküzdenie ezt a bőrgyulladást, ráférne már egy kis vakarózás mentes élet <3

2016.08.02

Sajnos Spooky állapota a kezdeti javulás után megrekedt egy szinten. Hiába a megfelelő táp, kezelések, fürdetések, úgy néz ki nem bírja a lakásban való létet. így WRH Senior Doxa gazdik elvállalták ideiglenes gondozását kertes házukban, ahol sok időt tud a szabadban tölteni és a lakásban is kevesebb a por – így poratkáktól mentesebben tudjuk tartani. Reménykedünk benne, hogy a változás jót tesz neki. A többi kutyussal jól kijön, feltérképezte új lakhelyét és Doxa mellett a kiemelt részlegen kapott helyet (Doxa a képen jobbra).

2016.08.10.

Sajnos nem javult annyit a helyzet, mint amit szerettünk volna. Tegnap Spooky kontrollon járt Timi dokinéninél. Sajnos még mindig nagyon sokat vakarózik.
Elkezdünk nála egy gyógyszert, Apoquel, és bizakodunk, hogy használni fog. Kapott 2 hétre elegendőt belőle, meglátjuk mit reagál rá a kis szervezete. Bízzunk benne, hogy ez már használni fog neki és elkezdhet vakarózás mentes életet élni <3 A pajzsmirigy szintjét is ellenőrizzük és a gyógyszeradagot majd ennek megfelelően igazítjuk. Sajnos van egy kis enyhe kötőhártya gyulladása, erre kapott szemcseppet.

2016.09.25.

Spooky feladta nekünk a leckét az biztos. A monodiétát tartjuk nála az allergia tesztnek megfelelően és rendkívül higiénikus környezetben lakik. Elkezdtük nála is az Apoquelt, mert nem javult a gyulladt bőre, se nem csökkent a vakarózása és hihetetlenül allergizált a pollenekre is. Most ismét az újabb bőrkaparék eredménye alapján fürdetjük és kipróbáljuk a főtt husis étkezést, hátha segít.

2016.11.03.

Régen hallhattatok Spooky komáról, de ez nem jelenti azt, hogy nem küzdünk érte. A nyár vége és az ősz eleje is szörnyen telt számára a pollenek és minden egyéb tényező miatt. Ugye elkezdtük nála is az Apoquelt a többi kezelés mellé. Mostanra az állapota sokkal jobb és majdnem teljesen szőrös, alul-felül. 😃Az Apoquelt valószínűleg nem tudja majd teljesen elhagyni, de minimalizálni szeretnénk. Illetve jobb esetben csak kúraszerűen tavasz-ősz között alkalmazni. Hamarosan megkaphatja oltásait és a golyszliktól is búcsút vesz!

2016.11.14.

Spooky a mai napon megszabadult férfiassàgától, amivel már mindenkit őrületbe kergetett 😀
A bőre állapota eddig nem tette lehetővé az ivartalanítását. Minden rendben ment! Gyors felépülést kívànunk neki!
Ideiglenes angyalainak pedig köszönjük a támogatást, Spooky költségeit magukra vállalták <3

2017.05.07.

Igazság szerint ez nem friss hír, de Spooky gazdis képével még adósok maradtunk. ❤ Ideiglenes befogadói úgy döntöttek, hogy a hosszas, komplikált rehabilitáció után már nem engedik el Spookyt. Az állapota most szinten tartható, de nagyon sok erőfeszítést fog mindig is igényelni. Így most WRH Doxával együtt garázdálkodnak. ❤ Sok boldogságot nektek!

2018.04.16.

Dràga Spookytòl bùcsùzunk ma…Ma el kellett őt engedni, hogy vègre fàjdalommentesen, az allergia okozta kìnok nèlkül tudjon boldogan rohangàlni odafent a többi hegylakòval. 😭😭😭A gazdik mindent megtettek èrte, de egyszerűen vannak olyan àllapotok, amikor hiàba… Nagyon hàlàsak vagyunk nekik a sok pròbàlkozàsèrt ès àldozatèrt amit hoztak. ❤❤❤Azoknak kellene àtèlni ezt a fàjdalmat, akik szaporìtòkènt hagyjàk, hogy a sok beteg kutyus vilàgra jöjjön, hogy màr pàr hònapos koruktòl egy èleten àt szenvedjenek… Bocsàss meg Spooky… egy csillaggal több ragyog az ègen. ⭐⭐⭐