Sunny - gazdis

Sunny – gazdis

Németországból egy család kérte a segítségünket, hogy szegény Sunny nagyon rossz bőrben van, ők ott kint már nem tudnak rajta segíteni. Saját dokijuk elmondása alapján gombás fertőzése van, ám arra nem használ semmilyen gyógyszer, segítsünk. Természetesen azonnal elkezdtük szervezni, hogy hová is tudnánk elrakni a kicsi manót. Sunny 22-én megérkezett hozzánk. Azonnal átesett Timi dokinéninél az elsődleges orvosi vizsgálatokon. 4 éves ivaros kan. Nem annyira vészes mint amire számítottunk. Van egy enyhe bőrgyulladása, ami valószínűleg az allergia miatti vakarózás/nyalogatás miatt lehet. Kapott antibiotikumot, fürdetni kell és rááltunk a teljes monodiétára. Kapott fülcseppeket is, mert a füle sem volt túl tökéletes állapotban, azt napi kétszer kell csepegtetni.

2017.01.07.

Sunny imád sétálni, nem számít az eső vagy a hó, a lényeg, hogy mehessen. A fülcseppezést és a fürdést nem igazán szívleli, de hagyja, viszont törülközni nagyon szeret. Kutyákkal teljesen jól elvan, az emberekkel is. Nagyon nyugodt, barátságos kutyus. Az ül és a fekszik vezényszavakat már ismerte, most gyakorolják a helyedre és a marad vezényszavakat is. Értelmes, okos, gyorsan tanul 🙂

2017.01.10.:

Tegnap voltunk Timi dokinéninél. Bevallom kicsit gyáván viselkedtem, végig idihez bújtam, de hát csúszott az asztal, és itt is rögtön a fülemet birizgálták. Jó hír, hogy már csak 2-3 naponta kell fület tisztítani, és a fülcseppezésnek vége! Viszont a bőröm nem javult eléggé, úgyhogy szerdán megyek újra kozmetikába, és meg kell válnom a szép bundámtól. Biztos rövidszőrűként is elbűvölő leszek, de azért félek, hogy a kozmetikában megint találkozom hajszárítóval?
Nem baj, hős leszek, ki fogom bírni 🙂

2017.01.11.

Sunny túl van a kozmetikán. Hisztis úrfi, nem viselte olyan jól a dolgot. Amíg ő szépült, addig idianyuja kimosta az ágyát meg a kabátkáját. Az ágyikó sajnos nem száradt meg mire hazaértek, így Sunny hisztis nyüszítések közepette kereste. De amint visszakapta le is nyugodott 🙂

2017.01.20.

Sunny jelentés: “Reggel már épp morcosan bekuckóztam az ágyikómba, hogy idiék megint nélkülem mennek el, amikor egyszer csak rám rakták a nyakörvem, volt öröm! Ami egészen kitartott a Minivet vizsgálóasztaláig. Ott aztán megint bőr- és fülellenőrzés következett. Jelentem a fülem csodaszép, úgyhogy tessék végre békén hagyni. Timi dokinéni azért azt mondta heti 1-2szer meg kell tisztítani, annyit elviselek. Az anti- és probiotikum kúrámnak is vége lesz 3 nap múlva, pedig már profin tudom kiköpni mindkettőt. Vért is vettek tőlem ,azt mondták allergiateszthez, azért mert még mindig nagyon vakarózok. Jövő hétre meg is lesz az eredménye. Hazaérkezve totál kidőltem, még az sem zavar, hogy a szomszédban fúrnak.”  

2017.01.27.

Megérkezett az allergiatesztem eredménye, és szerencsére a bárányos-rizses táppal jó úton haladunk. Emellett ehetnék még kukoricát, kacsát, sertést és pulykát is. Mást nem nagyon  Fürdetés után már kevesebbet vakarózok, bár ennek idiék szerint más oka lehet: szerelmes vagyok! Időm nagy részét kitölti, hogy epekedek a házban pár emelettel arébb tüzelő beagle után. Őrzöm az ajtót, és bizony nyüszíteni is szoktam, amikor őt sétálni viszik. Teljesen kész vagyok, így most sajnos olyankor sem visekedek jól, ha idiék elmennek, próbálok ilyenkor kisurranni, hogy álmaim hölgyével találkozhassak, ezért már komoly szidásokat kaptam. Gyakran emlegetnek valami ivartalanítást is, de ha jól hallottam azzal még várni kell. Amúgy egyre többet játszom, a kis csipogó egeremet jól szétrágtam, erre azonnal elvették tőlem. De ma kaptam egy masszív labdát, amibe jutalomfalatot lehet elrejteni, fantasztikus!  

2017.02.07.

Sziasztok! Pénteken megint Timi dokinéninél jártunk. Azt mondta lassan, de biztosan javul a bőröm, így a következő kontrollon, már arról a bizonyos ivartalanításról is egyeztetnek idiékkel. Kaptam egy cevaderm nevű krémet, hogy ahol még vannak sebek, kenegessék. Illetve mivel odafelé végignyüszítettem az utat a ketrecben, kaptam egy kutya-biztonsági övet, és már nagyfiúsan utazok az autóban. A beagle-szerelmem már nem tüzel, így én is megnyugodtam, és már békésen fekszem a helyemen, amikor idiék elmennek valahová nélkülem. Persze nagy házörző vagyok, így szükség esetén a szomszédokat vagy az érkező vendégeket jók megugatom. Továbbra is imádok sétálni, a nagy hóban westie alakú hóangyalokat csináltam, szombaton pedig meghódítottam a Normafát!  

2017.02.17.

Sziasztok! Tegnap ismét meglátogattuk Timi dokinénit. Azt mondta, hogy szépen javulgat a bőröm (bár sebek még vannak itt-ott) és megdícsrte a dús bundámat. Hát igen, sok fürdetést szenvedek ám végig, hogy ilyen fess legyek. Azt mondta keressünk időpontot ahhoz a bizonyos ivartalanításhoz. Idiék örültek neki, bár úgy láttam, mintha kicsit féltenének a műtéttől, pedig stramm legény vagyok, nincs min aggódni. Idi azért azt mondta, inkább ő visz el a műtétre, hogy ott lehessen velem, amikor ébredezek. Utána elmentünk Baba-látogatóba, ami után úgy kimerültem, hogy hazafelé a kocsiban elaludtam! Nem is értem hogy történhetett, általában csendes vagy hangos nyüszítést hallatok út közben, de most nem maradt erőm tiltakozni, és beláttam, hogy egész jól ringat az autó. Drukkoljatok, hogy holnap jó idő legyen, akkor megint megyünk a Normafára túrázni!

2017.03.01.

Sunny sikeresen túl van az ivartalanításon. Azt jól viselte, ellenben ettől a szép rózsaszín búrától hisztirohamot kap. Igazi férfi, nehogymár búra, de hogy az még rózsaszín is legyen?! Felháborító. 03.14.: Sziasztok! Na végre, tegnap megszabadultam attól a rózsaszín, kicsit sem férfias búrától, na meg persze a varrataimtól is. Kaptam egy veszettség elleni szurit is, ezért most a labdámmal vígasztalódok. Az ivartalanítás miatt ugye sajnos nem tudtak idiék fürdetni, ezért a bőröm/szőröm állapota most megint nem túl fényes. 2 hét múlva újra kontrollra kell mennem Timi dokinénihez.  

2017.03.18.

Szerdán fantasztikus napom volt! Családi nap volt idilknél, sok ember, tópart nagy szaladgálások és egy másik kutyus. Mit nekem ivartalanítás, újra szerelmes lettem. Az sem zavar, hogy az illető hölgy is évek óta ivartalanított, és hogy pár mérettel nagyobb nálam. Képzeljétek ő is mentett kutyus, de nem akármilyen színészi képességekkel, ugyanis szerepelt a Fehér Istenben. Hát nekem nagyon bejött. Még azt is hagytam neki, hogy a labdámat elvegye. Délután pedig óriásit sétáltunk, megkerültünk 2 bányatavat. Úgy elfáradtam, hogy a hazafelé utat már végigaludtam. Sajnos reggelre valami történt a jobb szememmel, hiába ráztam a fejem, próbáltam a mancsommal megtörölgetni, váladékozott. És hát elég kedvetlen voltam ettől. Idianyu eléggé meg is ijedt, előbb hazajött a munkából, és irány Timi dokinéni. Szerencsére szaruhártya sérülés nincs, csak egy kis kötőhártyagyulladás valószínűleg a széltől, kaptam rá szemcseppet, pár nap múlva állítólag már kutya bajom se lesz. Addig igyekszem sokat pihenni, hogy minél gyorsabban gyógyuljon.  

2017.06.03.

Rég írtam, sok minden történt azóta. Amíg leendő gazdijaim (!) külföldön voltak, rokonoknál voltam kényeztetve, nagyokat játszottunk, jól éreztem magam. Aztán egyik nap megérekezett a megrendelt tápom, másfélszer akkora csomag, mint én 🙂 Egy ideig nem kell aggódnom a kaja miatt. Mint láthatjátok óriasi bundát növesztettem. És felfedeztem, hogy nem csak a labdákkal lehet jót játszani, de a bot-rágcsálás, és a bot visszahozása is jó móka. A jó időben egyre többet sétálunk az erdőben, sajnos kedd reggel volt is bennem kullancs, de hip-hop kikapták belőlem. Tegnap voltunk Timi dokinéninél, aki örömmel konstatálta, hogy milyen jól vagyok. Meg is kaptam végre az eddig halogatott szurit, amit hősiesen tűrtem. Nem úgy a bőrkaparék mintavételt, ami higgyétek el, nem kellemes. De ebből talán kiderül, hogy az a néhány pici seb, miért van még mindig rajtam. Épp a vizsgálat utáni szokásos óriási szundim közepén vagyok, úgyhogy vissza is dőlök.Jók legyetek 🙂

2017.07.10.

Még egy fantasztikus hírrel érkezünk!Fél éves rehabilitációja után Sunny végre gazdis lett! Sok küzdelem, vizsgálat, kezelés és kitartás kellett ahhoz, hogy ilyen szintre kerüljön. Sok boldogságot kívánunk neki és családjának! 🙂

2021.09.11.

Sanny részt vett a 10. jubileumi Westiválon, ahol a nyuszifutamot sem hagytahatta ki.

2022.06.26.

Ő is remek példája, hogy megfelelő odafigyeléssel a kialakult problémákat milyen szépen rendbe lehet hozni🙂 Sunny mindig is nagyon szeretett jönni-menni a gazdijával, de most aztán tényleg csodálatos helyen teheti mindezt😎 Spanyolországból kaptuk a gazdi sorait: “Sunny immár több mint 5 éve él velem, kis karácsonyi ajándékként érkezett, akkor még ideiglenesként. A családja azért mondott le róla, mert már nem tudtak mit kezdeni az allergiás bőrével, sebpáncél borította a kis testét. Az első estét az asztal alatt töltötte, semmi bizalma nem volt bennem, nem értette hol van a régi családja, és miért kínzom fürdetéssel. Heti 2-3 fürdetés, monodiéta és állandó konzultáció Timi dokinénivel, végül az Apoquel lett a megoldás, ami egy csapásra megszüntette a vakarózását. Néha még ma is könnyes lesz a szemem, ha megdicsérik, hogy milyen szép a bundája. 6 hónapba telt mire a bőre rendbe jött, addigra már családtag volt, nem kellett neki gazdit keresni, én voltam a gazdája. Sunny terrier létére nagyon szófogadó, nyugodt és barátságos eb, az egyik kutyás barátunk elnevezte csapdakutyának, mert elhiszed, hogy minden westievel ilyen könnyű és te is akarsz egyet (2 ismerōsünknek lett westieje, miután vigyáztak Sunnyra – az egyik WRH Carol, vagyis Süti). Nagyokat túráztunk a hegyekben, lelkesen futott a nyuszifutamokon és jött velünk nyaralni a tengerpartra. Aztán amikor a Covid miatt otthon ragadtunk, vállaltunk mellé ideiglenes tesókat Arizónát (Freyja) Georget, majd Kësat. Mindhárom kutyatesót megtanította különféle kunsztokra: Zizit ásni, Georgenak azt, h napközben amíg a kétlábú dolgozik csendespihenő van, Kësát pedig hogy játék közben morogni kell. Majd tavaly kaptam egy ajánlatot külföldre és Sunnyval elkezdtük gyakorolni a hordozóban alvást és picit még diétázott is, hogy velünk utazhasson a repülőn. Azóta a spanyol tengerparton kergetőzünk, és büszke katalán kutya”🐾