Pepe - gazdis

Pepe – gazdis

Pepét a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület bejelentés alapján fogta be közel a román határhoz.
Másik két társával együtt, falkába verődve próbáltak az emberek közelébe férkőzni, de mindenki támadásnak vette, ezért kérték a speciális mentős segítségét. Hamar kiderült, hogy mindegyik kutya csak ételért vagy jó szóért próbálkozott, de nem agresszívak.

Pepe egy 2-3 éves ivaros kan kutyus, alsó felén fekete a bőr és szőrhiány van az allergiától.
Holnap esik át az alapvizsgálaton, csütörtökön megy kutyakozmetikába.

2018.02.08.

WRH Pepe-nem túl jó-hírek:Pepe természetesen már átesett a kijelölt vizsgálatokon, kutyakozmetikán is és szépen javulgat. Azonban: – Allergiatesztje katasztrófa, alig van benne olyan tétel amire nem allergiás. – Pajzsmirigy hormonszintje alacsony, így gyógyszert kell szednie, de ez a bőre szempontjából jót jelent – a javulás gyorsabb lesz.- SZÍVFÉREG TESZTJE POZITÍV!!! Sajnálatos módon ismét egy szívférges manót sikerült mentenünk, a bőre állapota miatt egyelőre nem tudjuk a kezelését megkezdeni, egy kicsit össze kell szednie magát előtte. De jópár hét múlva ő is át fog esni az Immiticide injekciós kezelésen.Pepe még fiatal és máris sok megpróbáltatáson van túl és még vár is rá sajnos. Szerencsére a rehabilitáción már szerető környezetben esik át, de akkor is szüksége lesz a sok-sok drukkra.

2018.02.27.

WRH Pepe ma röntgen alà feküdt a Minivet Àllatorvosi Rendelőben. Sejtettük, hogy valami nem stimmel az egyik hàtsò làbàval ès èrkezèsekor egy fura dudor is èrezhető volt az oldalàn. Az utcàn èlt kòbor kutyakènt pàr màsik tàrsàval együtt falkàba verődve, ki tudja mit èlhetett àt… most màr tudjuk… bàntalmazàst, üldöztetèst, kìnzàst! ???Kèpzeljètek, hogy az oldalàban egy lègpuska golyò talàlhatò illetve combnyak törèse is volt, ami ellàtàs hiànyàban rosszul forrt össze. A làba ìgy marad sajnos, mert kicsi az esèlye, hogy a műtèttől javulna màr, fàjdalomcsillapìtòt fog kapni a rosszabb napokon. A golyòt pedig majd az ivartalanìtàskor eltàvolìtjàk. Pepe vàrja az együttèrző szìvecskèket! Ìgèrjük most màr minden jobbra fordul szàmàra.

2018.06.11.

WRH Pepe ma kapta meg az első szìvfèrgessèg elleni Immiticide injekciòjàt – ezt bòdìtàsban adjàk a fàjdalom elkerülèsènek èrdekèben a gerince mellett a csìpőizomba. Az oldalàbòl kiszedtèk a lövedèket is egyùttal. Màr otthon làbadozik.

2019.01.14.

Sziasztok Szösztesók és gazdik! Rég olvastatok rólam, gondoltam bejelentkezek. Úgy érzem bele tettem a popómat a tutiba. Bár idi anyu mindíg azt mondja, hogy ebben ne spekuláljak, de azért nem adom fel! Van 3 idi tesóm. Velük is tök jól kijövök, kergetőzünk az udvaron, henyélünk a kanapén, melegszünk a kandallónál, és őrizzük a házat. Anya szarvas husit, és rizst főz nekem mert, sajnos küzdök az allergiával.Szeretek sétálni, indulásnál én vagyok a legtürelmesebb és a leghalkabb. Imádok szaglászni, úgyhogy sok idő és türelem kell, míg mindent végig szimatolok. Nagyon szeretek fürdeni, és a szárítástól sem riadok meg, csak közbe kényeztessenek. Igazából mindegy csak birizgáljanak. Kedvenc dokinénit Timit sűrűn látogatom, mert a bogyóimat fel kell irni, alaposan megvizsgál a fülem hegyétől a farkam végéig. Ő sem tud nekem ellenállni ezért a vizsgálat hosszadalmas mert a fele simogatás. A gondos kezelesek és a sok erőfeszítés ellenére sem megfelelő meg az állapotom, így kicsit el van mindenki keseredve. Egy szó mint száz ellenállhatatlan vagyok. Röviden ennyit, ígérem még mindenki hallani fog rólam. Puszi, pacsi!WRH Pepe

2019.01.15.

Pepe ideiglenes befogadót váltott, mert állapotjavulása megrekedt egy szinten.

2019.03.17.

WRH Pepe – a képek magukért beszélnek. Most már mondhatjuk, hogy jó úton haladunk. ? Ezek pár hetes képek, azóta még szebb állapotban van. Hosszas várakozás után, így már ivartalanítható állapotba kerül. ?

2019.04.06.

Hosszas rehabilitációjának következő eseményéhez ért Pepe is. Olyan szépen javult az utóbbi hónapokban a bőre állapota, hogy engedélyt kapott és megszabadulhatott a koronaékszereitől végre. ? Minden rendben zajlott, de nehezen viselte, hogy műtét előtt és után nem ehetett. Gyors gyógyulást kívánunk a kis haspóknak.❤️

2019.06.05.

Hétfőn WRH Pepe egy régi trauma miatt átesett sajnos egy combműtéten az Egyetemen. Már aznap haza mehetett ideigleneséhez. Most lábadozik, de ne aggódjatok, köszöni jól van. Stramm kis fiúcska, sok mindenen túl van már, így ebből a műtétből is hamar rendbe fog jönni. ?

2019.09.24.

Szeretnénk veletek egy újabb “bebukást” megosztani. ❤️ WRH Pepe az egyik leghosszabb rehabilitáció alatt lévő kutyusunk, aki igencsak feladta a leckét nekünk minden téren. De ideiglenes befogadói, Rita és Gábor nem adták fel! Olyannyira nem, hogy el sem engedik többé a kis mancsait. ❤️ Sok boldogságot kívánunk nekik!

2019.11.20.

Pepe kálváriája… Aki követte, és ismeri Pepe történetét, az tudja, hogy a halmozottan problémás kutyák táborába tartozik. Szívférgesség, súlyos allergia, ortopédiai problémák, és egy lövedék is volt benne mikor átvettük a gondozásunkba. Kezdjük az elején! Allergiájával egy éven keresztül küzdöttünk, mindent kiprobáltunk, ami csak létezik ennek kezelésre, már alternatív irányokban is elmentünk, mire sikerült felülkerekednünk rajta. Szívférgekkel való harc sem ment zökkenőmentesen, mert a kezelés utáni első kontrolltesztje még pozitív értéket mutatott. Na de ezen is túl voltunk, jöhetett a lábműtét. Természetesen ezt is a legjobb szakemberre bíztuk, és úgy is nézett ki, hogy minden rendben zajlott. Mit ad Isten másnap reggeltől nem használta a lábát, és mint egy rongybabának csak úgy lógott, a talpvisszahelyezési reflex is kiesett. Másfél hónapig minden másnap jártunk a fizioterapeutához mire végre elkezdte terhelni úgyhogy a lábát, majd ezt követően lassan-lassan a reflexek is visszatértek, de az erősítés még mindig tart. Itt jegyezném meg, hogy senki nem hibázott, sajnos az ilyen régóta fennálló traumás sérüléseknél ez simán bennevan a pakliban. Köszönjük szépen a Fizió-Dog Tor-nak, hogy tartotta bennünk a lelket, és bízott a tudásban, és a gyógyulásban, mikor mi már kezdtük elkönyvelni, hogy Pepe három lábú kutyaként fog tovább élni. Ma jött az újabb csavar! A combcsont műtét követően feldagadt az első lábhajlata. Azóta folyamatosan feltelt, és sipolyozott. A tenyésztés multirezisztens baktériumot mutatott ki. Az egyetlen antibiotikum ami jó lett volna rá, arra beallergizált, rángásos tüneteket produkált.Na persze ebből sem volt olyan egyszerű kihozni, rengeteg infúzió, és álmatlan éjszakák sora várt ránk. Meg kelett várni a megfelelő alkalmat, hogy az orvostudományi egyetemen Dr. Simon Csilla doktornéni száloptikát tudjon bevezetni a járatba, és ezt találták az idegszövetek mélyen beágyazódva. Igen, jól látjátok még egy LÖVEDÉK!Ki tudja mit élhetett át koborlásai során, de mostmár vigyázó kezekben éli tovább kis életét, és árgus szemekkel figyeljük, mert nála bármi megtörténhet, mert egy igazi túlélő!