Lizi (Liza 4) - R.I.P.

Lizi (Liza 4) – R.I.P.

MÁR MEG SEM LEPŐDÜNK!!!
Liza, a 12 éves hölgyemény is boldog gazdis kutya volt, addig míg a tulajdonosa egészségügyi problémája miatt le nem mondott róla.
Több mint egy évvel ezelőtt egy kis cisztózus képletet diagnosztizáltak a vastagbélben, amit egy viszonylag egyszerű műtéttel el lehetett volna távolítani…akkor.
Gazdája ezt húzta-halasztotta, anyagi problémákra hivatkozva (persze az átadásra autóval jött, nyilván annak a fenntartására futotta és a másik kutya is maradhatott a családban). Addig húzta, amíg ez egy hatalmas daganattá nőtte ki magát, ami szinte teljesen elzárja a széklet útját.
Szenved szegény, erőlködik, és alig tud átnyomni valamit a szűk területen. Folyamatosan mosni kell, hogy szépen nézzen ki.
A mai napon az Állatorvostudományi egyetemen megpróbálják őt megműteni, ami mostmár egy igen bonyolult, és költséges beavatkozás lesz, és sajnos nagyon kétséges a kimenetele. Semmilyen diagnosztika nem mutatja a pontos állapotot sajnos, mert a vastagbél azon szakaszán helyezkedik el, ahol már nem lehet uh készíteni. Ebből kifolyólag meglepetés lesz, hogy mi várja az orvosokat odabent.
Még ha technikailag sikerül is a műtét, egyáltalán nem biztos, hogy Lizi felépül belőle, habár korához képest jó állapotban van.
Nagyon szorítsatok neki, hogy minden rendben legyen, mert iszonyatosan remeg az a bizonyos léc!!!
Szeretnénk Lizának egy esélyt adni a boldog és kényelmes életre még. ?❤️

2019.07.04.

WRH Senior Lizi a nagyon komoly és bonyolult, de sikeres bélműtét óta folyamatosan javul. Sok fájdalma és kényelmetlensége van, ugyanis kényes helyen kellett metszeni és varrni. Azóta sem tud rendesen székletet tartani, így folyamatosa ápolásra, mosdatásra van szüksége, amit nehezen visel.Sajnos ez normális, szépen, lassan javul is a helyzet, de időt kell még neki adni…Jobb lett volna, ha a gazdája nem halasztja ezt a beavatkozást és megkíméli őt a hosszú szenvedéstől….A szövettan eredményére még mindig várunk. Addig is kívánjatok sok erőt Lizinek és ápolóinak. ❤

Drága Lizától búcsúznunk kellett. Minden erőfeszítésünk ellenére az állapotán nem tudtunk segíteni, a daganata kiújult, így nehéz szívvel engedtük őt utolsó útjára. 🙁