Bandi - van gazdijelöltje

Bandi – van gazdijelöltje

Múlt hét pénteken az Egri Állatvédők kérték a segítségünket, egy idős Westie kutyus ügyében, akit ”a halál torkából mentettek” meg. Bandit úgy találták az út szélén kiszáradt, szörnyen elhanyagolt állapotban. A fenekét, és környékét beköpték a legyek, minden túlzás nélkül kukacok bújtak elő a számtalan álltaluk rágott lyukból. Mindezek mellett eltörpül, hogy fülei gombásak, farkaskörme már egy centire belenőtt a húsába, fogai katasztrofális képet alkotnak. A kutyus nem volt ismeretlen az állatvédőknek, mert már több esetben vitték őt haza, de ennyire szörnyű állapotban még ők sem látták eddig. Bandi egy chipezett 14 éves szebb napokat is látott ivaros kan kutyus, akit a gazdája gyerekvállalás miatt passzolt le a nagyszülőknek, akik idézem: „nagyon szeretik az állatokat” Hogy nézne ki ez a kutyus, ha nem szeretnék, kérdem én? Természetesen most sem mondtunk nemet, annak ellenére, hogy tele vagyunk szenior mentetekkel, akiket sajnos nagyon nehéz örökbe adnunk. Azonnal kontaktot kértünk a tulajdonoshoz, aki lemondott Bandiról a Fajtamentés javára. Köszönjük a lányoknak, hogy a papírmunkába is segítettek. Tehát vasárnap még Egerben megkapta az alap orvosi ellátást, és kedden már érkezett is a WRH fedélzetére. Még aznap Timi dokinéni vért vett tőle, ismét kipucolta a fülecskéit, és szívféregre is leszűrte. A laborja is hagy bőven kívánnivalót maga után. Hála istennek a teszt negatív lett, de ami még feltűnt nekünk, hogy iszonyatosan csúnyán megy, oldalazva, és az egyik hátsó lábát alig terheli. Nyilván iszonyatosan fáj a nyüvek rágta hátsója, de annyi tapasztalattal azért rendelkezünk, hogy láttuk itt más is van…. Szerdán reggel az Állatorvos Tudományi Egyetemen kezdtünk, ahol röntgen készült róla. A furcsa járásának az oka, egy régebbi traumából fakadó letört combcsontfej, ami rosszul forrt vissza, így minden lépés fájdalommal jár neki, kitudja mióta él így!? Csilla doktornéni a röntgen után ismét átmosta a lyukakat a hátsóján, és egy csinos kis kötést is kapott. Jelenleg a Mimóza panzióban lábadozik, ahol Ágota kezelgeti Őt, ami nem egyszerű, hiszen erős fájdalmai vannak (persze ezekre kap fájdalomcsillapítókat).

BANDI REHABILITÁCIÓJA IGEN SOK KÖLTSÉGGEL FOG JÁRNI, ÍGY NAGY SZÜKSÉG LENNE EGY KIS EXTRA TÁMOGATÁSRA!!! HA MEGTEHETED, LEGYÉL RÉSZESE TE IS A GYÓGYULÁSÁNAK, ÉS A HÁTRALÉVŐ KIS ÉLETE FÁJDALOMMENTES SZEBBÉ TÉTELÉNEK.

Támogasd te is Bandi felépülését! Sok kicsi sokra megy! Magyar Westie Fajtamentő Egyesület Bankszámlaszám: 11709057-20001986 (OTP Bank) Közlemény: Bandi PayPal: adomany@wrh.hu