Goofy - gazdis

Goofy – gazdis

Kisújszállási Àllatvédők kértek tőlünk segítséget május közepén ennek az 5-6 hónap körüli fiúcskának. Kisújszállás és Karcag között a 4-es főúton szaladgált, de szerencséjére egy fiatal pár felvette őt és leadta.
Az egyesület elmondása szerint nagyon westie forma, de valami mégsem stimmel, mert sötét a bundája.
Természetesen a Szösz-taxi robogott a kis cairn terrierért.
Az alapos orvosi vizsgálatok megállapították, hogy makkegészséges. Ideiglenes befogadónál helyeztük el és megkezdtük oltási programját.

2020.12.01.

A kis siheder gyorsan belopta magát mindenki szívébe, olyannyira, hogy az egyik kedves WRH tagunk miután találkozott vele, teljesen beleszeretett. Az első pillanattól úgy érezte, tökéletesen passzolna a családjába.
Így Goofy mostantól WRH Berta és WRH Liza tesója lett.
Sok-sok vidám percet, tartalmas együtt töltött időt, boldog életet kívánunk!

2021.01.08-

Kedves WRH rajongók!Szeretnénk egy érdekes és tanulságos kis történetet megosztani veletek.Goofy egy 2020. májusi kis mentettünk. Feltehetően szökevény, akit Kisújszállás és Karcag között a 4-es főúton szedtek össze, majd a helyi állatvédőkön keresztül került a gondozásunkba.Chip természetesen nem volt benne, állatorvosaink 5 hónap körülire saccolták, épp a fogait váltotta.Karakán, cuki kis fiúcska lévén hamar csodás otthonra lelt.Ekkor még totális cairn terrier jegyeket mutatott, ám ahogy teltek a hetek, tisztán látszott, hogy még az is meglehet, állati mákja volt, hogy a WRH felkarolta.Jellemében ízig-vérig terrier; de a szőre elkezdett világosodni, puhábbá vált, lábai megnyúltak, válla csapott, a kis teste nyurga lett. Kezdett nagyon kevéssé cairn jegyeket mutatni.A gazdit nagyon kíváncsivá tette, vajon miféle felmenők vére csörgedezik Goofyban, és elkezdte keresni a lehetőségeket, amivel a következő 16-17 évre kielégíthetné a kíváncsiságát.Így akadt rá a KUTYADNS oldalára, akiknek köszönhetően DNS tesztnek vetette alá Goofyt.Egy nagyon komoly és megbízható dán laborba küldött mintából kapta a képen látható eredményt.Maga a cég képviselője is úgy nyilatkozott, ez egy rendkívül ritka eset. Hiszen „mekkora esélye van annak, hogy két westie-yorkie pont fele-fele keverék találkozzon? Bizony! Nem arról van szó, hogy két fajtatiszta kutyusból lett egy feles mix (…)”, hanem generációk óta szándékosan így szaporítják, a feltehetően fajtatiszta, drága és különleges cairn terrierként eladott kiskutyákat.Felvilágosítást kaptunk, hogy van ilyen cél vagy designer mix, mégpedig a Fourche terrier. Kételkedünk benne, hogy a szaporítók fellegvára környékén designer kutyákat “gyártanának”, inkább Cairn terrierre hasonlító manókat szaporítanak, hogy a vevőket átverjék. Nem tudhatjuk, mindenesetre NE VÁSÁROLJATOK SOHA SZAPORÍTÓTÓL!!!