Zizi 3 - gazdis

Zizi 3 – gazdis

Zizit IS altatni vitték gazdái az állatorvoshoz, mert bőrén már régebben allergiás eredetű elváltozások jelentek meg, és se pénzük, se türelmük nincs már ezeket kezelni. Ja persze, azt ki ne felejtsem, hogy hát büdös is szegény, hiszen a gyulladt bőrnek van egy rossz szaga. A kedves állatorvos úr NEM-et mondott az eutanáziára, hiszen a kutya állapota nem indokolta az altatást. Zizi egy 11éves persze ivaros tündéri leányzó. Csendes, nyugodt, emberekkel, állatokkal kedves, közvetlen. Az orvosi vizsgálatok alapján szívféreg negatív, bőre helyenként csúnya, de nem tragikus, ezerszer csúnyábbakat is láttunk már. Az ultrahangos vizsgálat alapján a méhe tele volt folyadékkal, ami SOS ivartalanítást követelt függetlenül a bőre allapotától. Ez a tegnapi napon meg is történt. Még egy kicsit szomorú, hiszen 11év után vált meg tőle a családja, és nyilván még a műtét is megviselte kicsi testét. Reméljük hamarosan túlteszi magát a rossz dolgokon, és ha már a bőre sem fog viszketni, igazi boldog kutyusként élvezheti élete hátralevő részét egy gondoskodó új családban.

2020.12.10.

Zizi füle nem úgy gyógyult, ahogy mi szerettük volna, ezért mintát vettünk a benne lévő trutyiból, hogy megtudjuk mi is lakik benne. Az eredmény elég durva lett, baktérium, gomba, meg minden is van benne. Szednie kell antibiotikumot, és egyszerre fülcseppet is használni kell, reméljük így már átható eredményt tudunk elérni. Ma ellátogatott Ágotához a Mimóza kutyakozmetikába, ahol is gyönyörű frizurát kapott, köszönjük szépen.

2021.04.30.

Zizike Családi háttérrel rendelkező 11éves leányzó.Közel fél éve, hogy a gondozásunkba került. Bőrén allergiás tünetekkel, de ami ennél még szörnyűbb volt, hogy a füleiből ömlött a genny. ? De mégsem a füleivel kellett kezdenünk, mert az elsődleges orvosi vizsgálatnál kiderült, hogy mucometrás, magyarra lefordítva, folyadék van a méhében. Tehát a legfontosabb az ivartalanítás volt.Miután ezen túl estünk megpróbáltuk az évek óta elhanyagolt, és kezeletelen füleit rendbe tenni. Sajnos ez nem sikerült, mert már annyira mélyen, volt a probléma, és nem beszélve arról, hogy multirezisztens kórokozók tenyésztek ki a fülből vett mintából, amik, mint tudjuk már nem reagálnak az antibiotikumokra. Így nem maradt más, mint a hallójáratirtás, ami ugyan süketséget eredményez, de véglegesen megszünteti a sok éve tartó fájdalmait.A sok rossz dolog mellett beszéljünk a jókról is. Az allergiája a megfelelő táppal való étkeztetés mellett minimálisra csökkent, és már a bekerülést követően jelentkezett érte az új családja, akik kitartóan vártak rá, és még az sem tántorította őket el, hogy Zizike már sosem hallja többé a külvilág zajait.A hosszú küzdelem és várakozás meghozta a gyümölcsét, Zizi új családjához költözhetett, és fájdalommentesen élheti tovább kis életét. Roland, Kata, és Junior pedig egy tündérkét kapott a család új tagjaként. ❤