Marvel - gazdis

Marvel – gazdis

3 éves, gazdis hátterű fiúcska érkezett a WRH csapatába. TDN-nél jártunk Vele, első orvosi vizsgálaton: szívféreg tesztje szerencsére negatív, súlyos allergiás tünetei vannak, fülei csúnyák, bőre borzasztó állapotban van, nagyon viszket neki és hát a szaga…?? Szerencsére lelkileg úgy néz ki rendben van, kedves, játékos, minden érdekli. Nevelés terén is van mit pótolni, de ügyes leszel, igaz Marvel? Vele is hosszú csatába indulunk, speciális gyógyszeres kezelését és ápolását ideiglenes befogadóinál megkezdtük. Remélhetőleg, nevéhez méltóan szuperhősként fogja az elkövetkező hónapokat átvészelni és jól reagál majd a kezelésekre!

2021.03.29.

llergiától szőrhiányosan, loncsosan és büdin érkezett hozzánk Marvell 3 hete. A neve szerintem mindent elárul. ? Önbizalombòl, aktivitásbòl nagyon jòl áll. Igazi szuperhősként feszegeti a határait ideiglenes befogadòinál, most már inkább kevesebb, mint több sikerrel. Szerette volna elhitetni velünk, hogy rossz hallással és rövid memóriával áldotta meg az ég, ami persze hamar kiderült, hogy nem igaz. Marvell egy igazi atomtámadás ?.4 éve alatt elég hiányos nevelésben részesülhetett, ezért hiába élt eddig gazdánál, a nulláròl kezdjük, hogy hogyan is lehet családban normálisan élni. Megtanítjuk neki, hogy a kétlábúak nem azért vannak, hogy mindig minden percben őt szòrakoztassák, hogy az étkezőasztalra még “véletlenül” sem szabad felugrálni, a konyharuhát ellopni,a falat lepisilni…..ja és a séta utáni lábtörlés sem ördögtől való. Már tud visítás és küzdelem nélkül fürdeni és rájött, hogy a hajszárító sem akarja kivégezni. Ennek nagyon örülünk hiszen a durván allergiás bőrét 3 naponta rendbe kell tennünk.A kutyákkal valò kapcsolata viszont még nem felhőtlen. Nyomul, erőszakos és sok…..túl sok a többieknek. Nem érdekli, hogy a másik finoman jelez, majd már nem finoman és végül oda csattan. Csak megy és szinte direkt piszkál(na) mindenkit. ?Ezen még sokat kell dolgoznunk.Szóval Marvell mellett nem lehet unatkozni. Egy igazi konok, kemény fejű terrier, de nagyon szerethető, okos (sőt már tùl okos ?), aktív, minden lében kanál kutyus. Az allergiás tünetei a fürdetéseknek, gyògyszernek és szigorú monodiétának köszönhetően szépen rendeződni kezdett. A fejében is kezdenek helyre állni a dolgok ? Rehabilitáciòja folytatòdik, aztán megkeressük neki is az igazit.

2021.04.21.

Igen, igen!Ő az a fiatalúr, aki gazdás lemondással, 1 hónappal ezelőtt súlyos allergiás tünetekkel, szőrhiányosan, nagyon csúnya bőrrel és büdösen érkezett hozzánk. TDN által, a számára meghatározott kezeléssel, szigorúan betartott táplálással ilyen csodát lehet elérni.?Ma újabb kontroll vizsgálaton jártunk a doktornéninél, hogy megbeszéljük a folytatást. Gyógyszeradagjának csökkentése a következő lépés, reméljük továbbra is hasonló ütemben folytatódik a javulás. E mellett Marvel viselkedése is nagyot változott, sokkal nyugodtabban viseli a kezeléseket, bár érti a szabályokat, de igazi terrierként folyamatosan próbálja tesztelni a türelmünket, szemében mindig ott van, hogy töri a buksiját valamiben? Hihetetlenül vicces és szeretni való kutya! ?

2021.05.16.

Amikor súlyosan allergiás tünetekkel érkezik hozzánk kutya, általában jó pár hónap rehabilitációra készülünk. Szigorú étkezés, gyakori fürdetés, speciális gyógykezelés és számos orvosi kontroll vizsgálat.Marvel 2 hónapja érkezett gazdás lemondással, szörnyű állapotban. Állapota viszont olyan hihetetlen gyorsan javult, hogy minden várakozást felülmúlt, ezért elkezdhettünk Neki is gazdit keresni.?Ő egy nagyon energikus, játékos, de sok-sok türelmet és nevelést igénylő kutya, ezért olyan jelentkezőre vártunk, aki kellő elszántsággal, határozottsággal, kitartással és jó adag humorérzékkel rendelkezik, aki bepótolja vele mindazt, ami az első 3 évében elmaradt.Réka és Dani kétszer találkoztak Marvellal, minden extra teendőt és költséget átgondolva, határozott döntés született a közös életet illetően. A próbaidő alatt gyorsan összeszoktak, Marvel nagyon jól érezi magát Velük, Réka munkahelyén, vendégségben és az utcán folyamatosan learatja a bókokat kedvességével és mókás reakcióival és már egy kutyaiskolába is beiratkoztak.TDN beállította a gyógyszeradagját, megbeszélte velük a további teendőket, szóval tényleg egyetlen dolgunk maradt, megírni a szerződést.Mindenki boldog, Marvel csodás bundát növesztett és alkalomhoz illő komolysággal vette tudomásul, hogy Családja lett. Legyetek nagyon boldogok a kis mókamesterrel! ❤

2021.06.29.

Gondolnátok a képek alapján, hogy Ő az a fiúcska, aki alig 4 hónapja még erősen szőrhiányosan, büdösen, súlyos allergiás tünetekkel küzdött? Csupa jó hírt kaptunk a gazdiktól: remek egészségi állapotnak örvend, megtanult mindenféle járművön példásan viselkedni, Réka munkahelyén, a futtatókban és az utcán folyamatosan csodálják ? hatalmas kópé!A fotókon is láthatjátok, hogy nyoma sincs a borzasztó bőrproblémáknak és szőre milyen dús lett.Az allergiája miatt fokozott figyelmet igényel, mert Ő aztán mindig töri a fejét valamiben. Már a legelején láttuk mennyire okos, de itt a bizonyíték: sikeresen elvégezte a városi kutyázás alaptanfolyamát! Hatalmas boldogságot jelent gazdijainak ez a kis csodabogár, akik kitartó munkával és következetességgel remek kutyát faragtak Marvelből.? Gratulálunk!