Jack 2 - gazdis

Jack 2 – gazdis

Ismét egy olyan állapotú kutya érkezett, akire még mi is összeszorult szívvel nézünk.?Egészen elképesztő állapotban van. Bőre nagyon csúnyán megvastagodott, fekete, borzasztóan hámlik, faggyús tapintású.Szinte teljes testfelülete érintett a probléma által, sok helyen egyetlen szőrpihe sincs.Szaga zárt helyiségben igen csak embert próbáló, de még nyitott ablakok mellett is próbára teszi a tűrőképességünket.Lábfejei bedagadva, fülei beszűkülve, emésztése sem túl fényes…Szinte egyfolytában vakaródzik, nyalja vagy rágja valamijét, szóval nagyon nem érzi jól magát a bőrében.Hogy reménytelen küldetés lenne ? Hogy ez hatalmas meló és küzdelem ?Sok idő, sok energia, sok pénz…igen.De aki követi a munkánkat, az tudja, hogy soha nem mondunk nemet, mindig belevágunk, így Vele is harcba indulunk !Biztosan hosszú idő lesz, sok kezelés, rengeteg fürdetés, sok gyógyszer és orvoshoz járkálás.Első orvosi kivizsgálása megtörtént. Szerencsére szívféreg tesztje negatív.TDN által meghatározott kezelési terv szerint, kezelése ideiglenes befogadóinál elkezdődött, ami jelenleg 3 naponta speciális samponos fürdetésből, antibiotikum és gyógyszer kúrából, allergia tesztjének megfelelő táp etetéséből és fülkezelésből áll. Megpróbálunk mielőbb segíteni Neki, hogy jobban érezze magát.Szerencsére Jack nagyon rendes kutya, a kezeléseket már most is viszonylag jól tűri, de tünetei enyhülésével remélhetőleg még együttműködőbb lesz.7 éves fiúcska, szobatisztasága rendben, kezdi megszokni a szobakennelt is, pórázon szépen sétál, a többiekkel békés, nagyon szeretne mindig az ember közelében lenni és kicsit hisztisen viseli, ha valamiből kihagyjuk?Alapvetően egy okos kutya, akinek most sok drukkolásra van szüksége, hogy egyszer majd Ő is egészségesen, újra csodás bundában tündökölhessen.

2021.08.27.

A fiúcska ma kontroll vizsgálaton járt TDN-nél.Kis lépésekkel haladunk nála, túl vagyunk egy antibiotikum kúrán, bőre még a fürdetés után gyorsan visszazsírosodik, de a gyógyszer hatására viszketése jelentősen csökkent. Ez közérzetén javított valamelyest, lábainak duzzanata lejjebb húzódott, emésztése is kezd beállni.Célzott hatású samponokkal, speciális étrend kiegészítőkkel próbáljuk szervezetét egyensúlyba billenteni.Ez sajnos nála kicsit tovább fog tartani, mert bőre nagyon rossz állapotban van, nagy mennyiségű hámréteg pereg róla és egyenlőre szaga sem mérséklődik ?Füleivel is küzdünk, naponta kétszeri kezelést igényelnek.Jack azonban nagyon együttműködően viseli az ápolását, ezen a téren nagyot fejlődött.Már nincs hiszti a kádban, ahogy utazás alatt az autóban sem.Az orvosi rendelőben is nyugodtan tűrte a vizsgálatot és alaposan megfigyelte mit csinál a doktornéni ?Kezd megmutatkozni játékos oldala is, de még sokat kell csökkenni kellemetlenségeinek, hogy igazán boldog kiskutya lehessen. Ezen dolgozunk?

2021.09.19.

Ma újabb kontrollvizsgálaton jártunk.Jack az otthoni kezelésekhez már tejesen hozzászokott, hiszti és küzdelmek nélkül müködik együtt velünk.Bár még messze van attól, hogy szőrmók legyen, de azért haladunk.Mivel szervezete még nem jól müködik, speciális táplálékkiegészítők és samponok segítségével próbálunk segíteni neki.TDN is javulást lát bőre állapotán és reméljük szőrösödése is lassan beindul.Fülei az elmúlt hetekben szépen rendbejöttek.A rendelőben Jack nyugodtan viselkedett és az oltást is hősiesen viselte, ahogy a képen is látszik ?

2021.10.29.

A mai vizsgálaton TDN úgy ítélte meg, hogy az utolsó kontroll óta jelentősen javult Jack állapota.Kellemetlen szaga minimálisra csökkent, ritkítani tudtuk a fürdetéseket és fülei is rendben vannak.A váróban még türelmesen viselkedett, aztán oltásnál megvillantotta a mérgesebb oldalát?. Pedig Ő egy hihetetlenül kedves kutya, aki ezzel a cuki nézésével mosolyt csalt a doktornéni arcára is ?

2021.11.20.

A hétvégén újabb csodás dolog történt!Bár Jack rehabilitációja még nem ért teljesen véget, TDN-vel közösen úgy ítéltük meg, hogy egészségi állapota elérte azt a szintet, ahol kezelését már gazdijelöltje is folytathatja.Mert bizony, ez a nagyon csúnyán, allergiás tünetekkel beérkezett fiúcska rögtön a legelső posztjával megdobbantotta egy komoly jelentkező szívét ! Ő nyár óta folyamatosan nyomon követte az elért eredményeinket és amint lehetősége adódott, meglátogatta Jack-et. Az ismerkedés során a kezdeti elhatározás még inkább megerősödött, nem érdekelte, hogy Jacknek nincs szép bundája vagy valaha lesz-e. Így, amint a doktornéni is zöld lámpát adott, elköltöztettük leendő otthonába.Hatalmas várakozással és izgalommal fogadták !Jack alaposan végig szimatolta új lakhelyét, aztán rövid idő elteltével már otthon is érezte magát.Ez nem csoda, hiszen egyrészről Ő egy végtelenül kedves, jóindulatú és alkalmazkodó kutya, másrészről alaposan felkészülve várták. Egyenlőre ideiglenes szerződéssel költözhetett, minden jelenleg folytatandó kezelést alaposan átbeszéltünk, együtt végigcsináltunk, TDN pedig továbbra is rendszeres kontrollokkal követi Jack állapotát. Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen szépen alakul a fiúcskánk sorsa!A képen Jack éppen gazdijelöltjét varázsolja el nézésével ?

2021.12.11.

Jack néhány hete költözött gazdijelöltjéhez, akit nap-mint nap elbűvöl.Remekül érzi magát és Nózi tesóval is összhangban vannak. Voltak kontrollon vizsgálaton, állapota szépen alakul, követik TDN utasításait, még egy fogászat vár rá hamarosan.A napokban, késő este kaptuk Tőlük ezeket a megható sorokat, néhány fotó kíséretében.Igazán jólesett és erőt adnak Nekünk a továbbiakban ?„Sziasztok!Tudom, picit késő van, de szeretnék mutatni Nektek egy igazán különleges dolgot, ami Nélkületek, a munkátok és odaadásotok nélkül nem jöhetett volna létre.Az út mindig hosszú, de Veletek indul el.A sok-sok küzdelem, amit ezekért a drágaságokért tesztek, hiszem, azt a nemes célt szolgálja, hogy jóra forduljon a sorsuk. Nekik, akik oly védtelenek, holott a legnagyobb kincset birtokolják és adják, az a szívük önzetlen szeretete.Tietek sokszor a küzdelem, a Mi dolgunk már “csak” az, hogy viszont szeressünk és szerető, meleg otthont biztosítsunk csodás kis Szöszeinknek.Ők különlegesek!Őket nem menti meg senki, ők mentenek minket!Megmentenek a szürke hétköznapoktól, az unalmas percektől, a mozgásszegény élettől.Ők a kiválasztottak, akikért személyesen a Szösz-taxi megy.Íme, kettő kiválasztott Szösz, akikért hálásak vagyunk nap, mint nap. Köszönjük Nektek, Nekik pedig hálásak vagyunk!Nozó Kapitány és Jack Sparrow”

2021.02.02.

Amikor nyáron megérkezett, elképesztő állapotban volt, szőre alig, szaga annál inkább, lábai bedagadva, bőre és fülei gyulladtak voltak. És még egy ilyen állapotban lévő kutyába is van, aki az első poszt, az első fotó alapján beleszeret. Ő Gábor. Azonnal jelezte komoly érdeklődését, de akkor még nem igazán tudtuk, meddig fog tartani Jack felépülése és milyen eredményeket tudunk majd elérni. Azonban eltántoríthatatlan volt, folyamatos kapcsolatban voltunk és türelemmel várta leendő társát. Értettük az elszántságát, hiszen Jack remek természetű fiú és mi is nagyon szerettük. A kezdeti küzdelmes idöszak után, amint mutatkoztak a sikerek, ideiglenes szerződéssel elindítottuk a közös életüket. Nagy gondossággal ápolta tovább, TDN pedig a rendszeres konroll vizsgálatokon elégedett volt a szép eredményekkel. Az elmúlt 3 hónapban nagyon szoros kapcsolat alakult ki Jack és gazdija közt, imádják egymást. Még egyetlen teendő, a fogkőeltávolítás volt hátra, ami nemrég megtörtént, így már csodás mosollyal készülhetett el róla is a nagyon várt gazdis fotó ? Sok élményt és örömet kívánunk Nektek együtt !

2023.10.01.

Ilyenkor látszik, hogy telik az idő. Jack több mint 2 éve érkezett, még számunkra is megdöbbentő állapotban. Szinte az egész testén fekete, megvastagodott bőr, bedagadt lábfejek, beszűkült fülek, felborult emésztés. Ennek a harcnak egyrésze a mi szárnyaink alatt zajlott, de a mostani fotókon látható állapot már gazdija gondoskodásának köszönhető. „Továbbra is Acana tápot eszik, szedi az Apoquel-t. Sokkal nyitottabb lett és már ugat is. Jack maga az akarat. Ha valamit szeretne tuti kitalálja hogyan érje el. Ő nagyon bújós, mindig kibulizza, hogy folyton simogatva legyen vagy ölben, kis szemeiből árad a szeretet” Örülünk, hogy láttunk Jackó !