Pori - gazdis

Pori – gazdis

Újabb nagy feladat érkezett.Pori úr 13 évesen, gazdás lemondás után került gondozásunkba.A friss nyírás utáni kép alapján azt is mondhatnánk, nincs rossz állapotban, de az előbukkant részletek lehangolók?, ami sejthető volt.Füleiből folyik a genny, szaga ennek megfelelően szúrós, mancsai csúnyán bedagadva, körmei teljesen visszakanyarodva okoztak kellemetlenséget, fenekén is van egy furcsa elváltozás és ráadásul ivaros is még.Az első orvosi vizsgálaton túl van, szívféregtesztje negatív, a hasi ultrahang nem mutatott aggasztó elváltozást, laboreredményeire még várunk. Fülei olyannyira be vannak szűkülve, hogy TDN alig tudott mintát venni belőlük.Fogászat és szemészeti vizsgálat szintén vár még rá.Fájó, vérző, gyulladt tappancsain sántikálva közlekedik, melyek kezelését a doktornéni utasításai alapján elkezdtük, de fájdalmai miatt nagyon félti őket és morog. Pedig nagyon szeretne ám sétálni, ami elképesztő túlsúlya miatt is fontos lenne.Amúgy nagyon kedves kutya, mindig próbál a közelünkbe lefeküdni, miközben csendesen sírdogál?Az ember számára elképzelhetetlen, amit Ő most fülei és mancsai miatt érezhet.Pori bízik bennünk, de olyan bánatosan tud az emberre nézni, hogy átérezni a fájdalmát.Szép sorjában belekezdünk, hogy a sok év elhanyagoltság következményeit rendbe tegyük, fájdalmait enyhítsük. Valószínű fülműtétek várnak majd rá és természetesen ivartalanítás.Drukkoljatok a kisöregnek ! Támogasd Te is Pori felépülését! Sok kicsi sokra megy! Magyar Westie Fajtamentő Egyesület Bankszámlaszám: 11709057-20001986 (OTP Bank) Közlemény: PoriPayPal: adomany@wrh.hu

Képzeljétek, Pori állapota, az első nálunk töltött 2 hét alatt máris pozitív irányba változott !Laboreredményei megérkeztek, vérképe, máj, vese, pajzsmirigy értékei rendben vannak és hasi ultrahang sem mutatott aggodalomra okot adó elváltozást.TDN mintát vett beszűkült füleiből és elküldte tenyésztésre, aminek eredménye alapján fülcsepp és antibiotikum kúrát kezdtünk. A javulás már ennek hatására tapasztalható, nem dörzsöli annyit a füleit és a gennyes váladék mennyisége, illetve borzasztó szaga is csökkent.A gyógyszer hatására tappancsai is javulnak, de e mellett gyakori, speciális lábfürdőkkel és krémmel is kezeljük.Pori egyre együttműködőbb, ugyan még vannak apró morgolódások, de érzi Ő, hogy segíteni próbálunk.A lábáztatásnál türelmes, a mancs krémezést pedig ölben, hanyatt fekve élvezi ?Látszik, hogy jobban érzi magát, mert a kedve sokkal jobb, nyugodtabban alszik, már játszani is próbál és egyre többet hízeleg, csóválva örül nekünk.Etetésnél nem tolakodó, amíg a falka többi tagja eszik, nem zavarja őket, még a fejét is elfordítja.Bár méltatlankodni azért tud, hiszen fogyókúrára van fogva, de fájós lábai és ízületei miatt is muszáj faragnunk a súlyából. Lassan ezzel is haladunk, ami szemmel is látható.A kisöreg korát meghazudtoló tempóra képes, állandóan menne valahová, de egyenlőre csak mérsékelten terheljük, rövidebb sétákkal. Imád a szabadban tartózkodni.Egyedül lenni nem igazán szeret, az emberekkel nagyon kedvesen viselkedik, de mivel nem hall, a kutyák kommunikációját még tanulnia kell.Még kezelések hosszú sora vár rá, amiről folyamatosan beszámolunk.Sokat jelent számunkra, hogy mennyien gondoltatok már Porira? és szeretnénk megköszönni mindenkinek, akik eddig támogatták a rehabilitációját !

Csodás hírünk van ?Írt nekünk egy jelentkező, aki Westie-jük elvesztése után úgy gondolta párjával, hogy idősebb kutyus életét szeretnék megszépíteni. Ráadásul Pori volt a kiszemelt, akire még fülműtét, fogászat és ivartalanítás is vár.A Vele járó nehézségek és a rá váró beavatkozásoktól függetlenül vállalták a rehabilitáció további szakaszait.Mivel Pori állapota nagyon szépen alakult és a műtétekre csak jövő évben fog majd sor kerülni, alaposan átbeszéltük és úgy döntöttünk, hogy az öregúr már töltse a Karácsonyt leendő gazdijaival.Az ápolásához már hozzászokott, bár morgolódásokkal jelzi hogy igyekezzünk, testsúlya is csökkent és gondos odafigyeléssel ezek folytathatók.Összecsomagoltunk mindent, ami a kezeléséhez szükséges és útnak indultunk Vele.Új otthonában első pillanattól kezdve otthonosan mozgott és hatalmas szeretettel fogadták.További kezeléseiről, amit már a gazdik együttműködésével fogunk folytatni, folyamatosan hírt adunk.De addig is? Boldog Karácsonyt Pori ?

2022.01.17.

Idén végre elkezdhettük nála is a komolyabb beavatkozásokat. A folyamatos kezelgetésektől fülein némi javulást tapasztaltunk, de azért lógatta, vakarta, látszott, hogy nagyon nem komfortos érzés Porinak. A múlt héten Csilla doktornéni megoperálta és a műtét után megerősítette, hogy belül horror állapot uralkodott. A bezártságot itthon is nehezen viselte, nem volt ez másképpen a kórházban sem, ezért amint lehetett robogtunk érte. Az ismerős környezetben megnyugodott az öregfiú, kötését levéve a sebe szép, a tölcsért zokszó nélkül viseli. Már újra gazdijelöltjei szertetét és gondos ápolását élvezi, de kérjük a drukkokat a gyors gyógyulásához !

2022.02.03.

Letelt a fülműtét utáni gyógyulás időszaka, ezért a héten Pori ismét meglátogatta Csilla doktornénit az egyetemen. A varratait kiszedték, sebe szép, jelenleg a másik füle nyugalmi állapotban van, köszönhetően gazdijelöltjei gondos ápolásának és a folyamatos antibiotikumos kezelésnek. Rehabilitációját hamarosan az ivartalanítással folytatjuk. Bár a tölcsért ügyesen viselte, most néhány hétig újra nélküle szaladgálhat. Az utazást és a várakozást kicsit már unta, ezért úgy döntött, hogy előreül és átveszi Gábortól a szösztaxi irányítását?

2022.02.21.

Egy újabb komoly műtéten van túl a mi hősünk. Csilla doktornéni a második fülét is megoperálta, így megszabadítva Porit az állandó kellemetlenségektől, amit a súlyos gyulladás és nagy mennyiségű genny okozott neki. Bonyolult műtét volt, ezért néhány napig még kórházi felügyelettel lábadozott, amit köztudottan Pori nem visel könnyen és ennek hangot is adott. De amint lehetett, gazdijelöltjei siettek érte, így elszállt a bánata és útra kelhetett otthonába, hogy a következő heteket gondos felügyelet alatt nyugalomban töltse. Gyors gyógyulást Porika, már nem sok van hátra !

2022.03.27.

Január eleje óta nagyon sok minden történt az öregúrral. Először az egyik, majd a másik fülét is megoperálta Csilla doktornéni, a héten pedig az ivartalanítását végezte el és egy növedéket is eltávolított a fenekéről. Pori nehezen viseli a kórházi tartózkodást, de szerencsére a műtétet követően gyorsan visszatérhetett a számára biztonságot jelentő környezetébe. Gazdijelöltjei kitartóan ápolják, nagyon megszerették egymást. Nagyokat durmol kedvenc alvóhelyén, ami most egy bőrönd?étvágya, közérzete remek. Remélhetőleg a varratszedés után Pori végre elfelejtheti már a tölcsért, amit gyakorlatilag 3 hónapja visel türelmesen és felszabadultan élheti majd mindennapjait.

2022.04.22.

Olyan idős kutyus estében, aki sok év elhanyagoltság nyomait viseli magán, nem egyszerű feladat a gazdikeresés. Főként, ha a rehabilitációja még rengeteg kezelést, sorozatos műtéteket jelent és emiatt hosszabbra nyúlik. Szerencsére Szilviék mindezt vállalva, gondozták és végig vitték velünk Pori rendbetételét🤗 Év eleje óta műtét-műtétet követett, Csilla doktornéni egymás után szabadította meg Porit a kellemetlenségeitől. Most végre elfelejtheti a tölcsért, amit példás türelemmel viselt és fájdalmak nélkül élheti gazdis életét. Közben gyulladt tappancsi rendbejöttek, testsúlyából is sikerült leadni és szőre is gyönyörű. Pori hivatalosan is gazdis kutyus lett, aminek mindenki nagyon örült🥳! Még jó néhány boldog, közös évet kívánunk az öreg macival😍

2024.01.29.

Az idős kutyusok örökbefogadása nem mondható túl gyakorinak, hát még az, hogy ketten is ugyan ahhoz a családhoz költözhettek❤️Szilvi gazdi küldött nekünk néhány kedves sort és képet a két kedvencükről: “Porika 2021-ben töltötte nálunk az első karácsonyát. Mi után túl jutottunk az egészségügyi rehabilitáción, Porikám igazi kis öreg urasan éldegél, morgolódik boldogan. A legjobb visszajelzés így a 15. szülinapja előtt, hogy a szokásos oltásai beadásakor a Doktornénink az mondta, hogy Porikát már csak a kis kajla füleiről lehet felismerni, olyan szép lett! Tavaly nyáron döntöttünk úgy, hogy bővül a család és érkezett hozzánk Pipike (WHR Yokó). A maga 11 évével Porika mellett igazi energia bomba!! Ő nagyon szeretne bújni Porikához, aki ha néha megfeletkezik a zsörtölődésről, még meg is engedi neki. A pici lány lett apa kedvence, a nagy fiú marad anya szeme fénye!”