Pizsi 2 - rehabilitáció alatt

Pizsi 2 – rehabilitáció alatt

Idős gazdája kórházba került (sajnos azóta elhunyt🥺), befogadói pedig a segítségünket kérték. Pizsi 13 éves, erősen elhanyagolt állapotú, ivaros öregúr. Az első kivizsgálás tekintetében bőven akadt tennivalónk. Hallása nagyon korlátozott, furán jár, hátsó lábai jóval merevebbek a kelleténél, ami valószínű egy korábbi, de rosszul gyógyult sérülésből adódik😕 Szerencsére szívféreg negatív, további laboreredményeire még várunk. A hasi UH vizsgálat jó néhány szervén mutatott elváltozásokat, amin speciális készítményekkel próbálunk majd javítani és az ivartalanításnak is pozitív hatásai lesznek. Fogazata sem túl fényes, ínye gyulladt, ezért csak hihetetlenül lassan tud enni🙁. Elkeserítően rosszul lát, ami valószínűleg megelőzhető lett volna, gondos odafigyeléssel.😞 Judit doktornéni alaposan megvizsgálta a szemeit, az egyikkel semmit nem lát, a másikkal nagyon csekély mértékben érzékeli a külvilágot. Az általa javasolt kezelést alkalmazva néhány hét múlva újabb vizsgálat fogja kideríteni, hogy lehet-e javulásban reménykedni. Falkába illeszkedését nagyon megnehezítette, hogy érzékszervei ennyire cserbenhagyják, de figyelve rá, néhány napon belül határozott előrelépés történt. Gyorsan alkalmazkodott, feltérképezte a környezetét. Békés és kedves kutya, próbál játszani és bújni, de ezt is tanulnia kell. Próbálunk neki nyugalmat biztosítani és mindent megtenni, hogy élhetőbbé tegyük az életét. A napi kezeléseket viszonylag jól viseli, első rendbetétele több órát vett igénybe. De szembetűnő a változás, ugye 😉? Támogasd Te is Pizsi 2 felépülését! Sok kicsi sokra megy! Magyar Westie Fajtamentő Egyesület Bankszámlaszám: 11709057-20001986 (OTP Bank) Közlemény: Pizsi 2

2022.05.20.

3 hét elteltével kontroll vizsgálaton voltunk az Állatkórházban. Pizsinél jelenleg a legfontosabb, hogy szemeivel kapcsolatban sikerüljön javulást elérni. Naponta sokszor, többféle speciális készítménnyel kell csepegtetni és mosogatni mindkét szemét. Judit doktornéni szerint a pigmentáció már szakadozik, de még nem olyan mértékű, hogy pupillatágítással értelme lenne a további vizsgálatnak. Könnytermelése sajnos nem mutat jelentős változást😢 A könnyebb kezeléshez alaposan lenyírta a szemkörnyék szőrét (ezért néz ki most egy picit furán), amit újabb 3 hétig folytatnunk kell. Fontos a gyakori nedvesítés, a szaruhártya védelme érdekében. Nagyon reménykedünk, hogy sikerül még valamennyire javítani a látásán, utána pedig az állapotot legalább fenntartani. Közben TDN, a fülével kapcsolatos problémákra is újabb kezelést javasolt. Napjait öreg kutyusosan tölti, elszöszöl a kertben, napozik, kicsit harcol a bogarakkal. Látszik azonban rajta, hogy mennyire korlátozza Őt a környezet csökkent érzékelése. Mivel hallása is minimális, látásán pedig még nem sikerült javulást elérni, inkább csak álldogál valahol vagy pihenget valamelyik fekhelyén. Szomorú látni, hogy milyen állapotot lehet előidézni néhány év alatt a nem kellő odafigyeléssel és a problémák elhanyagolásával.🥺 Pizsi ezt a sok megpróbáltatást hősiesen viseli, érzi a segítő szándékot. A falkában már szépen megtalálta a helyét, a kezdeti odakapkodások megszűntek, biztonságban érzi már magát. Csóvál, bújik, picit játszik is a maga módján. Nagyon szerethető öregúr🥰, aki szeretne még egyszer gazdis kutyus lenni !

2022.06.15.

Picit lassabban haladunk a mi kis öregurunk rehabilitációjával.🥺 Annyira szűk az egyik hallójárata, hogy az előírt kezelés ellenére sem sikerül értékelhető javulást elérni a füle állapotában. A megoldást valószínűleg a fülműtét jelenti Pizsi számára a közeljövőben. A szemkezelése kapcsán is újabb ellenőrzésen jártunk Vele, de a napi 5-szöri kezelés sem hozta még meg a várt eredményt. Egyik szemén nem akar beindulni a könnytermelése, ezért Judit doktornéni újabb speciális szert állított csatasorba. Nagyon reménykedünk a hatásosságában, mert így elkerülhető lenne a szemműtétje.🤞 A műtétek lehetőségének azonban az is feltétele, hogy laborparaméterei elérjék a megfelelő értéket, amikre szintén speciális készítményeket adunk neki. Pizsin bizony nyomott hagytak a megpróbáltatások, amit naponta szomorúan szemlélünk és mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minimálisra csökkentsük a kellemetlenségeit. Újabb kozmetikán is átesett, hogy a melegebb idő se szegje kedvét az esti séták alkalmával. Eközben békében, nyugalomban tölti mindennapjait a kis falkában. Valójában egy csodálatos idős kutya, aki nagyon megérdemelne még néhány boldog évet.🤗 Drukkoljatok Neki ! Mi jut eszetekbe a képeit nézve ? Támogasd Te is Pizsi 2 felépülését! Sok kicsi sokra megy! Magyar Westie Fajtamentő Egyesület Bankszámlaszám: 11709057-20001986 (OTP Bank) Közlemény: Pizsi 2 PayPal: adomany@wrh.huEnter

2022.07.07.

Pizsi elhanyagolt állapota miatt eddig is sokat szenvedett és gyógyulása sem megy egyszerűen🥺 Mivel laborértékei szépen javultak, nekiláthattunk végre az öregúr műtétsorozatának. Füle sehogy nem akart javulni, egyre jobban fájlalta is, egyetlen megoldás nála is a hallójáratírtás maradt. Múlt héten Csilla doktornéni elvégezte a beavatkozást, ami amúgy is egy komoly műtétnek számít, de nála ez sem szokványosan alakult. A felnyitáskor kiderült, hogy egyáltalán nem volt hallójárat ürege, teljesen elcsontosodott, tele hegekkel, úgy kellett levésni a koponyájáról😥 E mellett az orrüreg, a fogai is gyulladásban vannak. Ez a kialakult állapot már borzasztóan fájhatott Pizsinek. A műtét után minden rendben volt, de a hazaengedés napján váratlanul, szédülés, járási nehézségek, oldalt tartott fej, rendellenes szemmozgások jelentkeztek, így Csilla doktornéni továbbra is bent tartotta. Folyamatosan figyelték, fecskendőből etették és vénásan kapta a gyógyszereket. Közben látogattuk a kórházban Pizsit, aminek a maga kis bágyadt állapotában is tudott örülni 🤗Hát még mikor 1 hét után hazaengedték! Szerencsére eszik, a fájdalmai enyhülnek, még ugyan nagyon bágyadt és sokat pihen, de újra velünk van. Várja a drukkokat, mert ebből az állapotból kell pár hét mire jobban lesz. Nagyon köszönjük Csilla doktornéninek, amit tett ezért a kedves kis mackóért ❤️!

2022.07.20.

Letelt a 3 hetes gyógyulási fázis a fülműtétet követően, ezért Pizsivel meglátogattuk Csilla doktornénit. A váróban teljesen békésen üldögélve várta, hogy sorra kerüljünk, de a varratszedésnél volt egy kis ellenszegülés 🫢 Sebe szépen gyógyult, a fülét nem piszkálta, végre megszabadult eddigi fájdalmaitól. És ami külön jó hír, hogy felfigyel a zajokra és a hívó szóra, hiszen a kiterjedt gyulladás híján a vezetéses hallása javult. Az első pár nap nehézségei után, sokkal jobb a kedve és az étvágya, bár már nem egy szertelen kamasz, de szívesen bóklászik a kertben, sorakozik a vacsoránál. Jelenleg többféle étrendkiegészítővel igyekszünk állapotát még jobb szintre hozni, hiszen hamarosan komoly fogászati beavatkozás vár rá, amivel újabb nagy lépést fogunk tenni az fájdalommentes élete irányába.

2022.07.27.

Judit doktornéni irányításával már 3 hónapja azon dolgozunk, hogy Pizsi szemeinek állapotában sikerüljön javulást elérni. Negyedik alkalommal látogattunk most el Vele az Állatkórházba, szemészeti vizsgálatra. Egyik szemén a könnytermelés csökkent, de ezt még befolyásolhatja a nem túl régi műtétje, viszont nagyon jó hír, hogy a másik szemén, amin eddig 0 volt a könnytermelése, végre javuló értékeket sikerült mérni. Pigmentrétege is szakadozottabb, szaruhártyája is egyenletesebb felszínű. Ennek nagyon örülünk, mert ez a korábbihoz képest, komfortosabb szemállapotot jelent Pizsi számára🤩 Egy újabb készítménnyel bővült most, az amúgy sem szerény napi szintű szemkezelése, amitől további javulást remélhetünk. Az öregúr példásan viseli az utazásokat, a vizsgálaton is egészen türelmesen viselkedett és pici jutalomfalattal még arra is sikerült rávenni, hogy a kamerába nézzen.