Milu - gazdis

Milu – gazdis

Családja nem tudott allergiás tüneteivel megbirkózni, ezért úgy döntöttek a WRH gondjaira bízzák. Milu 5 éves kislány, ivartalanul érkezett, szívféreg tesztje negatív, de hasán a bőre csúnyán elváltozott, zsíros tapintású és igen kellemetlen szaga is van. Viselkedésileg is lesz min dolgoznunk, mert jelenleg előfordul, hogy a közeledés hatására fejhangon visít, odaharap. Ez igencsak megnehezíti az ilyen állapotú kutyáknál alkalmazott, 2 naponta történő speciális fürdetést. Rettentően bizalmatlan, bizonytalan, nem érti mi történt vele, ez tökéletesen látszik az arckifejezésén is, de kézből etetéssel, jutalmazással elkezdjük a bizalomépítést. Séták terén és a többi kutyával kommunikáció terén is mutat bőven hiányosságokat…nekilátunk. Gyógyszeres kezelése és speciális táplálása TDN utasításai alapján természetesen azonnal elkezdődött, de az biztos, hogy több hónapos feladat lesz Milut rendbe hozni.

2023.01.15.

Milu 2 hónap alatt minden tekintetben hatalmasat fejlődött. A gyakori fürdetés és a jó minőségű táplálék hatására bőre, füle nagyon szép, az allergiagyógyszert el sem kellett kezdeni. Viselkedése teljesen megváltozott, jó irányba. Már nem visít, nem harap, a falkában pici irányítással békés, az emberek irányába pedig alig látszik a bizalmatlansága. Az ellenőrzésen TDN is szépnek ítélte, így már csak a szemészetre kellett ellátogatnunk Milu-val. Egy pici szövetszaporulat van az egyik szemhéján, amit Judit doktornéni fog műtéttel eltávolítani. Közben azonban jelentkezett egy család, hogy szeretnék megismerni a kislányt🤗Hatalmas izgalom kerítette hatalmába Őket és vállalták, hogy a rehabilitáció további szakaszában Ők gondoskodnának Milu-ról, aki így ideiglenes szerződéssel gazdijelölthöz költözött. Milu nagyon jól érzi magát, játszik, szokja a nagyvárosi létet, ragaszkodik családjához. Szemészeti műtétjéről jelentkezünk a hírekkel.

2023.03.09.

Milu remekül beilleszkedett családjába, így sort kerítettünk a szemészeti műtétre. Judit doktornéni azt javasolta, mielőbb végezzük el a szemhéján lévő szövetszaporulat eltávolítását, hogy az irritációt megszüntessük. Egyszerűbb műtétnek minősült, kis metszés, fagyasztás, majd a sebszélek összeillesztése. Jól aludt, a tölcsérrel sincs problémája, de a szemcsepegtetés nagyon nem a kedvence. Még néhány nap és túl lesznek ezen a kellemetlen időszakon. Kitartás Milu !

2023.03.27.

Egy kislány, aki félelmekkel, visítva, harapósan érkezett. Volt gazdái az allergiás tüneteivel már nem tudtak mit kezdeni. Múltja ugyan zavaros, de mára Milu teljesen megváltozott. Egészségügyileg már csak a szemhéján lévő pici szövetszaporulat zavarta, most ennek levételén is túl vagyunk. Bár a gyógyulás próbára tette a gazdijelöltek türelmét, de sikerült. Bőre a kezdeti állapottal összehasonlíthatatlan, a megfelelő táplálék elegendőnek bizonyult a javuláshoz. A viselkedés területén is hatalmas a változás. Idegen kutyákkal már egészen jól kijön, ezt a westie-s sétán is bizonyította, családjával pedig igen bensőséges viszonyt alakított ki🤗Ragaszkodó, nagyon figyel rájuk, élvezi ha ölben lehet, a sétákat pedig akkor szereti igazán, ha minden családtag elkíséri. Boldog, hogy szeretik. Enikőéknek már volt mentett kutyájuk, körülbelül tudták mire számíthatnak az első időben, de állítólag Milu messze felülmúlta a várokozásaikat. Nagyon imádják! Milu immár papíron is családtag. Rengeteg közös élményt és sok boldogságot kívánunk Nektek🥰!