Wednesday - gazdis

Wednesday – gazdis

Wendi tesójával, az apró Babával érkezett. 2 éves szaporítós kislánykutya. Nagyon sok mindenben hasonlítanak. Allergiás tünetei neki is voltak, de nála az Apoquel gyógyszert nem sikerült egyelőre elhagyni, mert e nélkül visszatér a vakaródzása. Ivartalanításon Ő is túl van és a szemészeti vizsgálaton is. Nála teljesen ugyan az a diagnózis, fejlődési rendellenesség következtében, korlátozott látás. A szemeit figyelve észrevehető egy akaratlan, ritmusos finom szemmozgás, amivel további teendő a szemész doktornéni szerint nincsen. A tájékozódásban jelentősen nem zavarja, talán távolabbról és sötétedéskor ismeri fel nehezebben a helyzetet. Hangosabb zajoktól pánikszerűen elszalad és idő kell neki mire megbékél. Próbál tesójára támaszkodni, ami 2 félős kutya esetében nem feltétlenül a megoldás kulcsa. Az emberrel messzemenően békés, de a bizalomépítése hasonlóan működik, mint az 50 első randi című filmben. És mivel fiatal, rosszalkodik is. Ha nem találja a labdáját, akkor cipeli ami van, cipő, ruha, lábtörlő… A tiltást érti, de nem lehet igazán haragudni rá. Pórázon egyelőre nem hajlandó megmozdulni. Ez nála egy keményebb dió lesz, de reménykedünk az áttörésben. Szeretnénk neki egy végtelenül türelmes, kitartó, nyugodt gazdit keresni, akinek picit vaksin is Ő lesz a mindene.

2023.10.01.

Fura… amekkora lavinát indított el tesója, Baba posztja, annyira nincs érdeklődés Wendi iránt. Igen, Ő nem egy átlagos kutya, e miatt nem is átlagos gazdit keresünk számára. 2 éves, apróbb termetű, különösen érzékeny lelkű kislány. Lakásban békésen viselkedik, általában elvonulva csendesen szemlélődik. Szívesen kuckózik be valamelyik kutyaágyba, még akkor is, ha abban már fekszik valaki. Ennél csak az ember mellett szeret jobban aludni. Sétálni már lehet vele az utcán, de a gyorsan vagy furcsán mozgó dolgoktól, hangosan beszélő emberektől megijed. A bizalomépítéssel is haladunk, bár a hirtelen mozdulatoktól, zajoktól továbbra is összerezzen, teljesen ártalmatlan dolgoktól is képes megrémülni és elbújni. Egyelőre nagyon éberen éli napjait. Ugyanakkor van egy játékos és vidám oldala is, amit örömmel nézünk. Úgy gondoljuk, gyerekek mellett nem érezné komfortosan magát, viszont egy kiegyensúlyozott, jófej kutyatesó nagyon pozitívan befolyásolná. Mindenképpen nyugodt környezetre és kitartóan türelmes családra lenne szüksége ahhoz, hogy átbillenjen és igazán bízni tudjon az emberben. Hogy ez Nála mikor történik meg…🤔 Érkezésekor tapasztalt allergiás tünetei már elmúltak, de táplálását illetően továbbra is be kell tartani az előírtakat, a gyógyszer elhagyásával jelenleg próbálkozunk. Gazdikeresésnek egészségügyi akadálya sincsen, az ivartalanításon túl van és a szemészeti vizsgálaton is, fejlődési rendellenesség következtében, látása korlátozott. Legyen neki is végre családja ! A gazdi@wrh.hu címre várjuk egy részletes bemutatkozás formájában annak a megfontolt, tapasztalt gazdijelöltnek a levelét, aki szeretné evvel a kicsit vaksi tündérkével összekötni az életét. ☝️Kizárólag azokkal fogjuk felvenni a kapcsolatot, akinek a levele felkelti az érdeklődésünket (ebbe az 5 soros semmi nem tartozik bele!) illetve, ahol minden feltétel megfelelő egy mentett kutya további életéhez.

2023.10.20.

Wendi-nek sokáig csak komolytalan érdeklődője akadt. Józsi már 2 kutyust is fogadott örökbe tőlünk, tudta hogyan kell félős, különleges igényű kutyákkal bánni. Most úgy gondolta, szeretne otthont biztosítani egy újabb érzékeny kislánynak. Wendi nagyon megtetszett neki, innen pedig felgyorsultak az események. Azonnal indult hozzánk egy találkozóra és a kis vaksi már költözött is WRH Nové és WRH Lana mellé egy csodás környezetbe. A történet különleges szépsége, hogy Baba szintén a családjuk tagja, aki ugye Wendi tesója. Így a tesók néha találkozhatnak, ilyenkor rohangálnak és nagyot játszanak együtt. Köszönjük Józsi, hogy újabb mentettünknek biztosítasz boldog életet❤️!