Heidi - gazdikereső

Heidi – gazdikereső

Ez a bátortalan tekintetű kutyus Hejdi, 7 év körüli új csapattagunk. A már oly sokaknál megszokott múlttal érkezett, vemhesült és szült… Oltásai nincsenek és természetesen ivaros, plusz a veseértékei sem túl jók, ezért egyelőre speciális táplálást írt elő neki Timi Doktornéni. Megpróbálunk orvosi tekintetben gyorsan haladni Hejdivel is, hogy mielőbb családba kerülhessen. Elhelyezését megoldottuk, remek közegben van ahhoz, hogy a kicsit félős, megszeppent lányka önbizalmat és pozitív élményeket gyűjtsön. A többi kutyával igen békés, egyáltalán nem keresi a konfliktust. A szobatisztaság megértetése és a pórázhoz szoktatás lassan elkezdődött, de ha valaki kedvet érezne ennek a szelíd kislánynak a további fejlesztéséhez, ne tartsa magában a bemutatkozását.

2023.10.19.

Heidi békésen éldegél ideiglenes befogadójánál. Tanul, ügyesedik és nagyon szeretik. Tudtuk, hogy több egészségügyi teendőnk is lesz vele, de nem volt egyszerű döntést hoznunk. Egyrészt egyik füle állapota nem igazán akar javulni, ezért valószínű műtétre vár. Másrészt a vesekövek eltávolítása is sürgető lenne és csak a műtét során fog kiderülni, hogy menthető-e a veséje. Harmadrészt a tüzelését követően, az UH vizsgálat alapján az ivartalanítását sem halogathattuk tovább. TDN tanácsára ezzel indítottuk a sorozatot. A műtétet jól viselte, de étvágya egyelőre nem túl fényes. Reméljük az antibiotikum kúra után rendeződik majd a pocakja. A kedve jó, a sétákra szívesen indul.

2023.11.30.

Miután Heidi felépült az ivartalanítást követően, újabb komoly műtét következett. Bal füle a speciális kezelés ellenére sem akart reményeink szerint alakulni, ezért Csilla doktornéni megoperálta. Eltávolította a hallójáratot, kitisztította a középfül érintett részét és bevarrta Heidi fülét. Egyik fülére így halláskorlátozott lesz, viszont megnyugtatóan rendbe tudjuk hozni ezt, a valószínűleg rég óta fennálló problémát. Ébredés után látszott, hogy pislog is az érintett oldalon, ami megint csak jó hír. Heidit szerencsére nem viselte meg komolyan a műtét, kedve és étvágya is jó. Ideiglenes gazdija nagyon szereti, mert egy igazi tündérke, aki mindig-mindenkivel kedves. Jelenleg csak pihennie kell, hogy mielőbb felépüljön.

2024.01.16.

Néhány komoly műtéttel kezdjük az évet. Heidi tavaly túlesett egy sürgős ivartalanításon és bal fülének hallójárat írtásán. Közben folyamatosan figyelemmel kísértük UH vizsgálatokkal, hogyan alakul a veséje állapota, mert érkezésekor veseköveket talált a doktornéni. Prognózis szerint csak a műtét során derül ki, hogy menthető-e a veséje. A héten Csilla doktornéni megoperálta Heidit és nagy örömünkre nem kellett kivenni a veséjét, csak a köveket távolította el🤩 Néhány napig még a kórházban tartották megfigyelés alatt, de már újra ideiglenes gazdija szeretetét élvezi. Az ilyen nagy műtétek után minimális séták engedélyezettek, így naphosszat megy az összebújás és a pocaksimi. Kedve és étvágya jó, gyógyszereket ügyesen beveszi, de a speciális tápot továbbra is tartani kell majd a jövőben nála. Ha valaki beleszeret ebbe a 7 éves kislányba🥰 figyelje az aktuális híreinket, mert ahogy felépül, bizony gazdikereső lesz a kis hősünk.

2024.04.17.

Heidi vagyok, gazdit keresek. Talán a fodrásznéninél készült képem láttán, most belém szeret valaki. 7 éves leszek, 10 hónapja élek mentett kutyaként a WRH-nál. Ez alatt megkaptam minden oltásomat, ivartalanítottak, megoperálták a bal fülemet, amivel azóta igaz hogy nem hallok, de nincs is az a borzasztó fájdalom. Egyik vesémből köveket kellett kioperálni és nem működik tökéletesen. De a doktornéni azt mondta, ha mindig a vesekímélő tápot kapom majd enni, akkor nem lesz gond. Amúgy velem tényleg nincs semmi gond. Idimamim állandóan azt hajtogatja, hogy mennyire szeret, én pedig egész nap bírnám, hogy simogat. Ha egyedül hagy otthon, nem pisilek be, békésen szunyókálok, de azért nagyon várom, hogy hazaérjen és induljunk sétálni. Azt hiszem rengeteg barátom van, mert az utcán minden kutyi örül ha találkozunk és akár hova visznek odajönnek hozzám az emberek. Nem szeretnék messzire költözni a fővárostól, mert a vesémet néha ellenőrizni kell majd valami ultrahang bigyóval, ebben pedig Timi doktornéni fog a gazdimnak segíteni.