Alina - rehabilitáció alatt (van gazdijelöltje)

Alina – rehabilitáció alatt (van gazdijelöltje)

Alina 3 éves kajlafülű Westie-mix. Egy olyan vidéken szülte eddig a kicsiket, haszonszerzés céljából, ahonnan az érkező kutyák jelentős százaléka szívféreggel fertőzött. Ő is ezt az oldalt erősíti, sajnos pozitív tesztet produkált. Jelenleg is jó néhány kutyánknak zajlik a szívféreg kezelése sikeresen, ezért teljesen bizakodóak vagyunk. Szívultrahang vizsgálatra előjegyeztük, de egy ilyen kutya teljes gyógyulása jelentős többletkiadást jelent az egyesületünknek. Hiányzó oltásainak pótlása elkezdődött. Alina minden vizsgálatot türelmesen, ellenkezés nélkül viselt, igazán szelíd és nyugodt kutya. A szobatisztaságot jelenleg tanulja, a póráz pedig teljes mértékben idegen még számára. Van min dolgozni, de együttműködő és reményeink szerint gyorsan fog fejlődni. Állapotáról folyamatosan jelentkezünk új hírekkel.

2023.10.02.

Mit látsz, amikor ránézel? Egy gyönyörű és bájos kislányt. Mégis sok embert elriaszt… mert szívférges. Szerencsére akadt egy fiatal pár, aki felfigyelt rá. Kétszer is találkoztak, majd a nyári szabijuk után izgatottan várták, hogy Alina már az ő otthonukban kezdje el új életét. Az elmúlt három hétben máris nagyon sokat fejlődött, nem volt gond a beilleszkedésével, rögtön látszott rajta, hogy ragaszkodó, tüneményes kutyus. A tanulás is könnyen megy neki, az alapvető vezényszavakat napok alatt megtanulta. A séták során még kissé szétszórt, a szobatisztaság is alakul, egyre kevesebb bent a baleset. Türelemből és szeretetből nem szenved hiányt. Szívférgesség ténye egyáltalán nem rémisztette el a gazdijelöltjeit, sőt kifejezetten biztatják a leendő jelentkezőket, hogy ne rémüljenek meg egy ilyen diagnózistól. TDN kezelési terve alapján elkezdődött Alina antibiotikumos kezelése, majd ez után speciális injekciókat fog kapni.

2023.12.07.

Alinával túl vagyunk a szívféreg kezelés második részén, azaz az antibiotikum kúra után, sikeresen megkapta az injekciókat is. Szerencsére minden rendben ment, noha kis sírdogálás volt a rendelőben. Most két hétig szigorúan mozgásszegény életmódot kell folytatnia, ami nem esik nehezére, alapból is pihenős természete miatt. A séták azért hiányoznak neki, de kevésbé aktív/élénk a kezelés óta. Sajnos a szteroid-utókezelés mellékhatásaként rengeteget pisil, az eddig már úgy-ahogy alakuló szobatisztaságnak sajnos lőttek. Gazdijelöltjei végtelenül türelmesek Vele és úgy gondolják, ez legyen a legkisebb gond, ha cserébe fél év múlva negatív szívféreg tesztet produkál 🥰