Houston - rehabilitáció alatt

Houston – rehabilitáció alatt

Bemutatjuk Nektek Houstont, akinek borzasztó állapotú füléről nemrégiben láthattatok képeket. Talált kutyaként került hozzánk, bár nem westie és rengeteg a kutyánk, de nem tudtunk nemet mondani. Gábor az első éjszaka kitisztította Houston füleit, megpróbálta mérsékelni fájdalmait, aztán Csilla doktornéni műtéti eljárással mindkét fülből toklászt távolított el. De ezzel nincs vége, továbbra is tisztogatni és csepegtetni kell egy darabig. A kezelése nem egyszerű, sokszor kétemberes feladat, de ideiglenes befogadói ügyesen megbirkóznak vele. Egyelőre sajnos úgy tűnik, hogy Houston nem sokat hall, de a vizsgálatok nem támasztják ezt alá, ezért nagyon reménykedünk. A gyulladás és a fájdalmak elmúltával valószínű a kedve is sokkal jobb lesz. Látszik rajta, hogy imádja az embereket, dünnyög és ugatgat, hogy figyeljenek rá. Ami viszont hosszú és költséges rehabilitációt ígér, az az, hogy sajnos szívféreg tesztje is ➕ lett. A hamarosan megtörténő szívultrahang vizsgálat eredménye alapján fogunk továbblépni, de most elsődleges, hogy a füleit megnyugtatóan rendbe tegyük.

2023.10.16.

Houstonnal a héten újabb vizsgálaton jártunk Csilla doktornéninél, ahol bódításban száloptikával belenéztek a fülébe. Még mindig elég csúnya, de kezelés hatására javuló tendenciát mutat és újra találtak az egyik fülben toklászt. Sajnos nála nem lesz elég egy egyszerű otthoni fülkezelés, heti rendszerességgel vissza kell vinnünk az egyetemre és speciális gyógyszerrel fogják feltölteni a hallójárat éríntett részét, bódításban. A doktornéni ettől jelentős javulást remél és így talán sikerül megmenteni Houston hallását. Az otthoni kezeléseket egyelőre még kicsit nehezebben viseli, de ahogy csökkennek a fájdalmai, a kedve is jó irányba alakul.

2024.01.29.

Régen adtunk hírt Houstonról, aki egészen elképesztő állapotú fülekkel érkezett 5 hónapja. Mi is történt azóta? Csilla doktornéni műtét során mindkét fülből toklászt távolított el. Nemsokkal ezután a száloptikás vizsgálat újabb toklászra derített fényt. Ezt követően több héten át tartó speciális kezelés zajlott, ahol gyógyszerrel töltötték fel a hallójárat érintett részét. Mindezek hatására nagyságrendekkel csökkentek Houston fájdalmai, de a végső és megnyugtató megoldást nála is a hallójárat irtás jelentette. Megtörtént az operáció, néhány nap kórházi megfigyelés következett. Hazaérve érdekes dologra lettünk figyelmesek. Füle egészen biztosan nem fáj, mert hozzáérésre nem reagál, viszont, ha előkerül a fültisztító felszerelés, Houston visítva elszalad. 😱Előjönnek nála a rossz emlékek, a hónapokon át tartó fájdalmak és kezelések. Emellett igazán aranyos kutya, nagyon emberközpontú, kicsit erőszakos ha simogatást szeretne. A többiekkel szívesen szaladgál, de határozott természete miatt inkább egyedüli kutyaként látjuk a jövőjét. Néhány hét gyógyulás után, nála is a szívféreg kezelés költséges injekciójával megyünk majd tovább.