Pele - gazdikereső

Pele – gazdikereső

A lassan 3 éves macilány, szaporítótól érkezett. Kielégítő általános állapotban, enyhe túlsúllyal, amiből hamarosan faragni fogunk. Szívféreg negatív, hasi ultrahang alapján minden rendben, de a mellkasát meghallgatva egyértelműen szívzöreje van. Foglaltunk is azonnal szívultrahang vizsgálatra időpontot, hogy pontosabb képet kapjunk a problémáról. Annál is inkább, mert szeretnénk ivartalanítani gyorsan, mielőtt tüzelni kezd. Egyelőre Pele is a panzióban várakozik, de igyekszünk családba kihelyezni, hogy mielőbb elkezdhessen tanulni és fejlődni.

2024.03.14.

Megtörtént Pele szívultrahang vizsgálata, ami alapján a szívzörejét tüdőartéria szűkületet okozza. Egyelőre teendőnk nincs vele, tüneteket nem okoz, így koncentrálhatunk az ivartalanítására. Tekintettel az állapotára, a műtétet Csilla doktornéni fogja végezni a közeljövőben. Remek hír viszont, hogy a panzióból sikerült befogadó családba helyeznünk. Pele ezért nagyon hálás, követi az embert, hazaérkezéskor nem csak csóvál, de még a fenekét is riszálja. A városi ingerek azonban igencsak kemény próbatétel elé állítják.🥺Bár ügyesen sétál pórázon, mindentől megijed, gyerekektől kimondottan fél, még a varjúkárogástól is menekülőre fogná. Ez a stressz azt eredményezi, hogy kakilni és pisilni csak a legritkább esetben sikerül ebben a „veszélyes” környezetben. Nem tudunk elég hálásak lenni ideiglenes befogadóinak a türelmükért és kitartásukért, amit Pele fejlődéséért tesznek, hogy hamarosan gazdikereső kutyus lehessen.🤗 Ami viszont nagyon szembetűnő, hogy bekerülését követően sikerült karcsúsodnia és a hatalmas bundát lecserélte erre az igazán csinosra.

2023.04.23.

Mivel a szívultrahang vizsgálat alapján Pelének tüdőartéria szűkülete van, az ivartalanítására az Állatorvostudományi Egyetemen, speciális felügyelet alatt került sor. Különös problémák nélkül zajlott a műtét és délután már jöhetett is haza. Pihen, élvezi a nyugodt környezetet, de látszik, hogy a hormonok még dolgoznak a szervezetében. Amint túl lesz ezen az időszakon, folytatódhat „városi kiképzése” majd keresünk Pelének is egy saját gazdit.