Pele - gazdis

Pele – gazdis

A lassan 3 éves macilány, szaporítótól érkezett. Kielégítő általános állapotban, enyhe túlsúllyal, amiből hamarosan faragni fogunk. Szívféreg negatív, hasi ultrahang alapján minden rendben, de a mellkasát meghallgatva egyértelműen szívzöreje van. Foglaltunk is azonnal szívultrahang vizsgálatra időpontot, hogy pontosabb képet kapjunk a problémáról. Annál is inkább, mert szeretnénk ivartalanítani gyorsan, mielőtt tüzelni kezd. Egyelőre Pele is a panzióban várakozik, de igyekszünk családba kihelyezni, hogy mielőbb elkezdhessen tanulni és fejlődni.

2024.03.14.

Megtörtént Pele szívultrahang vizsgálata, ami alapján a szívzörejét tüdőartéria szűkületet okozza. Egyelőre teendőnk nincs vele, tüneteket nem okoz, így koncentrálhatunk az ivartalanítására. Tekintettel az állapotára, a műtétet Csilla doktornéni fogja végezni a közeljövőben. Remek hír viszont, hogy a panzióból sikerült befogadó családba helyeznünk. Pele ezért nagyon hálás, követi az embert, hazaérkezéskor nem csak csóvál, de még a fenekét is riszálja. A városi ingerek azonban igencsak kemény próbatétel elé állítják.🥺Bár ügyesen sétál pórázon, mindentől megijed, gyerekektől kimondottan fél, még a varjúkárogástól is menekülőre fogná. Ez a stressz azt eredményezi, hogy kakilni és pisilni csak a legritkább esetben sikerül ebben a „veszélyes” környezetben. Nem tudunk elég hálásak lenni ideiglenes befogadóinak a türelmükért és kitartásukért, amit Pele fejlődéséért tesznek, hogy hamarosan gazdikereső kutyus lehessen.🤗 Ami viszont nagyon szembetűnő, hogy bekerülését követően sikerült karcsúsodnia és a hatalmas bundát lecserélte erre az igazán csinosra.

2023.04.23.

Mivel a szívultrahang vizsgálat alapján Pelének tüdőartéria szűkülete van, az ivartalanítására az Állatorvostudományi Egyetemen, speciális felügyelet alatt került sor. Különös problémák nélkül zajlott a műtét és délután már jöhetett is haza. Pihen, élvezi a nyugodt környezetet, de látszik, hogy a hormonok még dolgoznak a szervezetében. Amint túl lesz ezen az időszakon, folytatódhat „városi kiképzése” majd keresünk Pelének is egy saját gazdit.

2024.04.13.

Pele még csak 3 éves, gyönyörű, kedves kislány, de sajnos van egy kis szívzöreje, amit tüdőartéria szűkület okoz. Ennyi pont elegendő egy kutyánál ahhoz, hogy hatalmas hátránnyal induljon a gazdikeresésben. Szerencsére akad még olyan ember, aki számára Pele így is tökéletes kiskutya. Előző kutyusuk ugyan ezzel a problémával került hozzájuk, halála után pedig nem volt kérdés, hogy kit válasszanak új családtagnak. Bea gazdi sorai: “Wrh Hógi hirtelen távozása után azt mondtam nem kell több kutya, nehéz volt feldolgozni, hogy nem lesz velünk többé… 🥲 de végül Pele képeit nézegetve kezdett a fájdalom oldódni és rájöttem, hogy lehet kutya nélkül is élni, de nem érdemes😊 Nagyon vártuk érkezését és egy picurka kis macilány lépkedett be a kapun. Engem első pillanattól elfogadott, folyton a nyomomban jár, igazi kis Tündér. Már egyre jobban oldódik az idegen környezetben, “apával” még kicsit tartózkodó. Bár egész más természet, mint Hógi volt, de igazán belopta magát a szívünkbe és szeretni fogjuk míg velünk lehet… mert betegsége ugyanaz, mint Hógolyónak volt. Hálásan köszönjük, hogy gondoltatok ránk, mint gazdira, jól döntöttem, amikor igent mondtam. Ezt érzem mindig mikor magamhoz ölelem🥰” Extra köszönet hogy Pelét választottátok, nagyon sok boldogságot kívánunk Nektek ❤️