Ada - R.I.P.

Ada – R.I.P.

Ada egy 3-4 év körüli westie leányzó, akit a Pacsi Állatmenhely adott át gondozásunkba, Hajdúböszörményben találták borzalmas állapotban. került a WRH gondozásába, Óriási sérve van és a bal szeme súlyosan sérült. Azonnal megkezdtük a kezelését. A szemére kapott cseppeket, sajnos szemtúlnyomása van és a szaruhártyája is sérült. Ha holnapig nem javul akkor felvarrják a harmadik szemhélyát. Szakrendelésre kedden este visszük majd.

2013.07.10.

Judit szemész néni megvizsgálta alaposan a kis szemeit a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőben.
Az ép szemén enyhe könnytermelés van, de nem vészes igy arra kapott Vidisic gélt.
A beteg szeme azonban nem egyszerű eset. A könnytermelése nagyon alacsony, igy KCS szárazszem betegnek let nyilvánitva. (20 mm a normal érték, neki 4 mm.)
A jelenleg kialakult fekély abból következhetett, hogy vakarta a száraz szemét, ami nem volt kezelve és megsértette a szaruhártyáját. A fekély pedig ennek helyén alakult ki és mára már nagyon mélyen van. Kapott egy humán kontaktlencsét, és a szemhéjainak külső része össze let varrva, hogy az ne essen ki és segitse a felépülést. A doktor néni szerint vannak jó esélyek a teljes gyógyulásra. Összesen 4 féle szemcseppel kezeljük naponta 4-5-ször.

2013.07.29.

A mai napon mind a hasijából, mind a szeméből kiszedték a varratokat. (a kép még a reggeli pihenő alatt készült, más nincs búrája)
A szaruhártyája szépen megjavult, de sajnos nem nagyon lát ezzel a szemével. Most viszont elkezdjük kezelni a KCS szárazszem betegségét. Ehhez Optimmune szemgélre van szükség, reméljük a könnytermelése idővel beindul majd újra.
Most kis pihenőt kap a kisasszony szervezete, aztán szeptemberben folytatjuk a rehabilitációt, mert sajnos mindkét oldali patella ficama van, amit műteni kell majd. Ada szenvedéseinek még nincsen vége sajnos… a műtétek nagyon komolyak lesznek és utánuk 6-6 hét mozgáskorlátozásra és fizioterápiára lesz szüksége.
Ezidő alatt reméljük lelkileg is rendbe jön majd. Ismerős helyeken már egyszerűbben közlekedik, ismerősökkel már nyitottabb, de így is minden érintésre a folder lapul és bizonytalan. Más kutyákkal nagyon jól kijön, otthon már ugat is néha.

2013. 09. 17

Ada átesett a bal hátsó láb térdműtétjén. A rehabilitáció hosszadalmas és nehézkes volt, mert nehezen viseli a fájdalmat.

2013. 10. 22.

Ada átesett a bal szemgolyó eltávolitáson. Szerencsére ügyesen viselte a megpróbáltatásokat és hamar hozzá is szokott a helyzethez.

2013.11.05.

Bumbi ma túlesett a varratszedésen a Rákosligeti Állatorvosi Rendelőben. A heg nagyon szépen begyógyult és semi fájdalma nincsen. A jobb szemén a könnytermelés normális, ami nagyon jó hir.
Sajnos a gallér alatt bepállott a nyakbőre és a pofija annak ellenére, hogy már körbe lett nyirva. Igy ma a kopasz-fazon mellett döntöttünk az egész testén. Meg is lesz fürdetve a napokban speciális samponnal, hogy újra illatos legyen és a bőrirritáció is elmúljon. Fülpucolást is kapott, amit sokkal nehezebbn viselt a hisztikirálylány, mint a varratszedést magát.

2014.01.04

Ada túlvan az utolsó műtétjén.
Most 6 hét lábadozás, rehabilitáció következik. Hétfőn megyünk vissza kontrollra akkor lekerül a szépséges sárga kötés is. 🙂

2014.03.02.

Ideiglenes mutter úgy döntött nem enged el maga mellől.
Sok kutyus lakott màr nála, akár hónapokig, de félszemű királylány szemléletem levette a lábáról teljesen. 8 hónapja lakunk együtt, sok mindenen keresztül mentünk együtt, ideiglenes tesóim – vagyis most már tesóim – is jófejek. Megyünk majd együtt suliba meg minden. 🙂 Nem keresek már gazdit, mindig is tudtam, hogy itt a helyem a Csepp utcában. ❤

2017.06.04.

WRH Ada élvezi a hűvös füvet ❤

2018.12.14.

“Bumbika elment, Már kisangyal odafent.”