Tarzan & Jane - gazdis

Tarzan & Jane – gazdis

Tarzant és Janet a Csongrádi Gyepmesteri Telepről hoztuk el ahova leadták őket. Mind a ketten fiatal, 2-3 év körüli, fajtatiszta Cairn Terrierek. A Rákosligeti Állatorvosi Rendelőben megkapták az alapellátást azonnal (chip, bolhaírtó, féreghajtó) és kozmetikázva is lettek. Jane állapota sajnos nagyon rossz. Janeről sajnos kiderült, hogy bőrférges. Kapott Milbemax féreghajtót és Advocate spot-on készitményt, a puklikat, melyek betokosodott bőrférgek voltak műtéti úton eltávolitották.

2013.05.21.

Jane átesett egy sérvműtéten és ivartalanításon melynek során kiderült, hogy tele van apró emlődaganatokkal. A tüdőröntgen szerencsére negatív (nincsen áttét), így egy második műtéttel azok is el lesznek távolítva. Ideiglenes befogadóhoz költözik. Tarzan is átesett az ivartalanításon, ő makk egészséges szerencsére. Varratszedéskor megkapja az oltásait és gazdikeresővé válik, addig is ideiglenes gazdi viseli gondját.

2013.06.13.

Tarzan is átesett az ivartalanításon, varratszedés után gazdihoz költözött.

2013.06.28.

Jane múlt pénteken túlesett a második műtétjén. A jobb oldali emlőléc alsó emlői és a mellette lévő daganatgyanús duzzanatok el lettek távolítva. A szövettan eredménye ismét meglepetést okozott: a szövetszaporulat (szerencsére) nem daganat volt, hanem egy körültokolódott gyulladásos góc, amiben felnőtt férgek – bőrférgek- voltak. Ezek alapján nála is megkezdődik az ún. mikrofilariák (bőrféreg lárvaalakjai) kiírtása a véráramból. Amennyiben a kezelés után nem jelennek meg újabb gyanús duzzanatok a bőrén, teljesen gyógyultnak nyilvánítható és Ő is szerető gazdira találhat.

2013.07.21.

Jane az új családjával, nagyon jól érzi magát!

2013.11.10.

Tarzan, új nevén Soma is bejelentkezett.”Nagyon ügyesen viselkedik, már nem fél annyira de azért még a seprű és a lapát mindig ijesztő számára . 😊 Már jó húsban van nagyon. Már póráz nélkül sétál tudja ha szólunk neki akkor vissza kell jönnie. A vadász ösztön is rendesen felébredt benne, minden ami mozog jó célpont! Sajnos játszani még nem tudtuk megtanítani de a helyette nagy sétákra megyünk amit nagyon élvez.”

2014.04.12.

Tarzan (új nevén Soma) beköszönt. 🙂Az új évben még nem adtunk magunkról hírt és képet sem küldtünk hát ezt most pótoljuk. A telet nagyon élvezte Soma, habár látszott hogy nem igazán tudja mi is az a hó, de miután megismertettük vele már nagyon tetszett neki. Nagyon örülünk hogy ilyen jó az idő mert így mehetünk nagyokat sétálni! Összebarátkozott Somi egy vizsla kutyussal akinek rögtön meg is akarta mutatni hogy ki az úr a háznál, de gyorsan lerendezték egymás között. Látszik hogy ő volt a domináns kan mert még mindig így gondolja 😊 Most hogy beköszöntött a tavasz próbálkozik feszegetni a határokat és megmutatni hogy itthon is ő az úr, de azért mutatjuk neki hogy ő hanyadik a rangsorban.Másodszorra voltunk kozmetikába is és nagyon sokat dicsérte a kozmetikus hogy milyen jól lehet kezelni.Azt már megtanultuk hogy ha mi az hogy “ülj”, evés előtt mindig le kell ülni addig nem kapja oda míg nem teljesíti a parancsot, ha megyünk sétálni akkor a kapu előtt is leültetjük és most már mindig ha akar valamit szépen leül és néz ránk azokkal a hatalmas szemekkel hogy na akkor most már kapjam meg amit akarok. Sajnos ez a félős dolog még mindig nem múlt el, nem tudom el fog e valaha.. Néha ha nyúlok felé akkor is összehúzza magát, ha valami leesik a földre attól mindig meg ijed stb. De azért rengeteget változott. Ha kint vagyunk az udvaron akkor 5 m messzebb nem megy. 😊 Viszont megtanultunk játszani 😊 Nem labdával mert attól fél, de a kis bociját már húzogatja meg a plédet is!