Léna - R.I.P.

Léna – R.I.P.

Léna a Hajdúszoboszlói Gyepmesteri Telepről került a gondozásunkba, ahol 2 hónapig tengődött. Fiatal, ivaros szuka kutyus, nagyon barátságos. Nagyon koszos, loncsos volt a bundája, azonnal átesett a kozmetikázáson. A doktorúr megállapította, hogy térdműtétre van szüksége.

2013.05.21.

Lénánk hátsó lábacskái bódításban alaposan meg lettek vizsgálva. A röntgen azt mutatja hogy az egyik hátsó lábán szalagszakadás van es patella ficama. Műteni kell! Az egyik füle nagyon csúnya, próbáljuk kezelni, ha nem reagál szinten műteni kell. 4 év körül van a kicsi lány.

2013.05.26.

Léna egyik füle rettentő csúnya, csak bódításban tudták kipucolni. Amíg nem húzódik le egy kicsit a gyulladás addig a lábát sem tudják megműteni. A fülváladékból vettek mintát, várjuk a tenyészet eredményét, hogy milyen cseppel tudnánk a leghatékonyabban és gyorsabban rendbe tenni Ideiglenes gazdi jelentése: Itt minden rendben, egyre kevésbé esik kétségbe, remeg, vagy kushad a földre. Szépen sétál, már vannak jelek, hogy szaladna, játszana is. 🙂 Minden kutyával barátságos, bár eleinte mindenkitől nagyon fél. A séták alkalmával minden érdekli, szívesen szaglászik, szöszmötöl a fűben. Séta után nagyokat alszik. Ma egész délelőtt aludtak Bercivel. A délutáni program a bőr csontok rágása, ha megunják a sajátjukat, cserélnek…
Léna is szívesen tartózkodik a konyhába lévő szőnyegen, gömbölyödve néha ott is alszik. Kutyakosarat nem ismeri, bele sem mer menni. Sípolós dolgok, labdák, flakonok nem érdeklik.🙁 Legszívesebben a pokrócon alszik. Holnap megyünk kontrollra. 

2013.06.09.

Lénán egy korszerű műtétet végzett el állatorvosunk, ennek a neve: CWTO. Így gyorsabb lesz a felépülés és stabilabb lesz a lába. Túl van az operáción, most mozgáskorlátozásra lesz ítélve egy darabig. Két-három hét múlva tudjuk leghamarabb ivartalanítani.

2013.06.27.

Léna baba ma esett át az ivartalanitáson. Kívánunk neki mielőbbi gyógyulást! ❤

2013.08.07.

Léna nálunk vendégeskedett egy hétig, és gondoltam írok róla egy rövid kis jelentést. Tündéri egy leányzó. Igaz nehezen oldódott fel. Először csak feküdt, na persze meg csóvált, de azon kívül semmi nem érdekelte. Amikor simogatni kezdtem, akkor lapított. A fejét ha tehette volna a földbe fúrja. Eltelt aztán pár nap és a kicsilány teljesen feloldódott. Velem teljes mértékben megnyílt. Simogatáskor a fejét már büszkén felemelte, nem lapított csak néha. Futkározott a kertben, sőt még a házat is megtanulta őrizni. Aludni nem szeretett a konyhában egyedül, ezért úgy gondolta hogy a 10 négyzetméteres szobámban még ő is elfér. Peggy-vel és néha Kókusszal is összebújva aludtak. A fodrászkodást is szépen tűrte, utána persze nagyot hancúrozott a kertben! Ha a leendő gazdi ha sokat foglalkozik majd vele, akkor Léna teljes és boldog életet élhet. Sok odafigyelés és sok simogatás csodákra képes!!!

2013.08.23.

Léna gazdira talált.

2013.09.04.

Léna ismét segítségre szorul!!!
Sajnos most a másik hátsó lába fáj és meg kell műteni SOS!
A másik lábához hasonlóan implantot fog az ortopéd doki behelyezni.
Mivel épphogy gazdihoz költözött és a probléma már előtte is felmerült így együtt fedezzük a műtét költségeit.

2013.11.13.

Léna azóta túl van a műtéten, most már a másik lábában is benne van a “fém”. Nem nagyon akar mozogni gallérral, így lekerült róla (szoros megfigyelés alatt áll/fekszik , persze rajta van ha nem tudnak rá figyelni…), így már jobban tud bóbiskolni is. Pár lépést tesz és utána leül, vagy lefekszik. Gondolom, még fáj neki. Hétfőn megy kontrollra és csütörtön pedig varrat szedésre.

2013.11.18.

Léna a múlt hét folyamán esett túl az emlődaganat eltávolitáson. A szövettani eredményre még várni kell pár napot. Egy másik kis csomót is eltávolitottak a lábáról.
Sajnos a régebben műtött lába nagyon érzékeny, a múlt héten rosszul mozdult fájlalta nagyon – kapott fájdalomcsillapitót rá, most már jobban van egy picit.
Majd pénteken mennek vissza varratszedésre. Már a közérzete is job, olyan kis -mindenbe bele ártom magam- kisasszony, mint a műtét előtt, és a búra sem zavarja már annyira. 🙂

JOBBULÁST KIVÁNUNK LÉNÁNAK!

2013.11.28.

Ma telefonáltam a dokibácsinak a szövettan eredménye miatt és a jó hír az, h nincs áttét és időben lett eltávolítva, de rosszindulatú daganat volt a cicijében. A kedve jó, nagyon sokat enne a kis cukorborsó és mindig kunyizik és már szaladgálna is, de még nem szabad a bábija miatt (pihiztetni kell).
Ez a kép még a burás időszakból készült, amúgy nem nagyon szereti ha fotozák.

2019.03.19.

Szomorú híreket kaptunk ma. 😪 WRH Léna hosszas betegség után ma átkelt a szivárványhídon. 😪😪 Szerencsés Hegylakó volt, hogy sok éven át boldogan élt gazdijával.
Legyen neki könnyű a föld. ❤️