Babika - gazdis

Babika – gazdis

Babika egy szaporítótól került a gondozásunkba Karcag környékéről. 4-6 éves szuka kutyus, nagyon kedves azonban rossz állapotban van. Fülei gyulladtak, szűkült a hallójárata. Szívféreg tesztje szerencsére negatív. Emlődaganata van, amit sos meg kell műtetni, UH vizsgálattal ellenőrizni fogjuk, hogy esetleg van-e áttét. A fenéknél zsirszövet duzzanat van és a végbélben apró daganat tapintható. Kapott chipet és kozmetikázva is lett, a további vizsgálatok eredményeiről beszámolunk majd. 

2015.09.25. 

A mai napon Babikát meg ultrahangozta Timi doki nénink. Sajnos nem jó hírekkel szolgált. A petefészkei és a méhe is tele vannak cisztákkal, daganattal. A végbelében, hüvelyében is vannak. Ennek függvényében elrobogtunk egy tüdőröntgent is készíteni. A nap jó hire, hogy ez negatív tehát nincs áttét! Azonban az UH és RTG sem tud mindenre fényt deríteni 100%-os pontossággal. Hogyan tovább? Jövő hét elején készítünk egy vérképet és csütörtökön megműtik; felnyitják a kis testét és akkor meglátják, hogy mit tudnak tenni. Lehet-e ivartalanítani első körben? Mi van még a hasüregben amit nem láttunk eddig? Milyen állapotban vannak a belső szervei? Csak kérdések…amikre akkor kapunk választ.

2015.10.01.

Már ébredezik. Az ivartalanítás sikeres volt, a benti daganatokat, cisztákat eltávolították (azt is ami a hüvelyében van). És terv szerint majd ha ebből meggyógyult egy másik műtéttel az emlődaganatokat is leveszik (lent kettő, fent egy). És remélhetőleg minden rendben lesz!!!

2015.10.19.

Rég jelentkeztem, pedig annyi minden történt velem… Október 1-jén átestem az ivartalanításon, vagy mi. Sokra nem emlékszem az egészből, csak arra, hogy kaptam egy műanyag búrát. Aztán következő este új helyre cuccoltam. Egészen jó itt, vannak kutya-pajtások is, mindenkivel jól kijövök. A varrataimat azóta kiszedték, a sebem nagyon szép. A szemeimnek alacsony a könnytermelése (idi diktál, nem egészen értem..), ezért szemcseppet kell használni. A füleim is gyulladtak voltak, de már szépen gyógyulnak. A héten kaptam veszettség elleni oltást.

2015.11.12.

Babika ma sikeresen átesett az emlődaganat-eltávolító műtéten. ❤❤
Nagyon jól viselte a beavatkozást, ma este már követelte is a vacsoráját. (Persze nem kaphatott még.)

2015.11.14.

Helló Mindenki!

Babika vagyok, 4-6 év körüli westie leányzó és gazdit keresek! Mindenkivel jól kijövök, igazi ölbekutya vagyok, de távolról sem öleb! Ha szeretsz kirándulni, kirándulok Veled, ha szeretnéd a kanapén tölteni a napot, abban is partner vagyok.
Teljesen szobatiszta és lakás-kompatibilis vagyok. Benti kutya szeretnék lenni, persze ha van udvarod, akkor szívesen elbóklászok benne, de a legtöbb időt a lakásban szeretem tölteni. Ételallergiás vagyok, így csak az előírt hipoallergén tápot ehetem- jutifalatnak és csemegének is.
Sajnos száraz-szem betegségem is van, emiatt Otimmunne kenőccsel kell kenni a szemem naponta 1x. Szépen tűröm a kezelést. smile hangulatjel Tudjátok, azt mondja a WRH csapat, hogy valami daganataim voltak, vagy mik. Mindegyiket eltávolították már, de a dokim szerint sajnos kiújulhatnak. Nyilván nem fognak, de na.. a miheztartás végett, mint leendő gazdim tudnod kell. Ha valamelyik emlőmön kiújul, akkor el kell távolítani. Mivel belül is voltak a petefészkemben, ezért 6 havonta ajánlott lenne tüdő rtg készítése.

2015.12.21.

Babika gazdira talált! Minden jót kívánunk Neked és Családodnak, légy nagyon- nagyon boldog Kicsilány!! ❤❤