Matyi - R.I.P.

Matyi – R.I.P.

Matyi Nyíregyházáról, Millivel együtt érkezett a WRH fedélzetére. Megváltozott életkörülmények miatt vált meg tőlük egy család. A kutyák oltottak, chipesek, féreghajtottak voltak.  Matyi 11 éves ivaros kan westie. A mai nap folyamán át is esett az elsődleges állatorvosi vizsgálatokon. A füle nagyon csúnya, be van gyulladva. Bórvizes tisztogatás és csepegtetés szükséges most 7-10 napig, utána kontroll, hogy meglássuk mennyit javult. Nagyon fogköves, valószínűleg pár fogát ki is kell majd húzni. Bőre valószínűleg a hatalmas szőrtenger miatt kicsit be van pállva, de amint lehet túlesik majd a kozmetikán is és az javítani fog a helyzeten :).
Alacsony könnytermelése is van, ezt naponta Corneregel géllel kell kezelni.
Szívféreg tesztje negatív.

2016.05.31.

WRH Matyi is bejelentkezik, remekül érzi magát, a füle javul, a szenét is szépen hagyja kezelni. Két nagytestű, négylábú csaja van, nem panaszkodhat, teljesen felélénkült a társaságukban. Galambot, macskát vadássza, más kutyákkal jól kijön (ha nem adnak másra okot). Pórázon szépen sétál, habár egyelőre össze-vissza halad. A héten esik át az ivartalanításon, aztán lehet a senior manóért tolongani!

2016.06.01.

Matyi ma átesett az ivartalanításon a Minivet Állatorvosi Rendelőben. Minden rendben zajlott. A fogkövét is leszedték és sajnos volt egy foga amit ki is kellett húzni. De a senior uracska jól viselte az egészet 🙂 .

2016.06.08.

“Egy szívrabló veszett el abban a 11 éves testében. A 11 évéből letagadhat 3 simán, mert olyan kis pörgős, mint a lányok a 8 évükkel. Nagyon kedves kis hegylakó lakozik ebben a csöpp testben, teljesen jól alkalmazkodik, szereti a kutya társaságot, mert sétánál nem tud dönteni, hogy melyik lányhoz csatlakozzon. Pórázon szépen sétál, és már javult a kavargása is a láb alatt, szépen jön. Séta közben szeret azért nézelődni is, mint egy megfontolt, bölcs ember 🙂 Szívesen játszik, futkározik a többiekkel és hívásra szépen vissza is jön. Bár néha van némi szelektív hallás, de egy kis zacskó csörgetésre hirtelen mindent hall. Kan kutyákkal is probléma mentes volt a kapcsolata, de ha valaki mutogatja magát neki, ő is elég “keményen” megmutatja, hogy azért van ám férfi a csapatban, de itt meg is áll a történet. Eddig találkozott ivartalan kannal, ivaros törpe snacival, na meg lányokkal, de a tesztelés még nem állt meg. Iskolát is fog látogatni.
Macskákat, galambokat kergeti, lebeszélhető bár eddig pórázon volt ilyen helyzetekbe. (nem is ajánlanám ennek póráz nélküli próbálgatását.)”

2016.06.20.

Matyinak szuperül alakult a hétvégéje 🙂 . Amint a képen is jól látható, gazdisodott a senior uraság.Berakta a popóját a tutiba, szeretetben, törődésben nem lesz hiánya ❤Sok boldog gazdis éveket nekik 🙂

2018.12.09.

Szomorú hírt kaptunk, Wrh Matyi ma átkelt a Szivárványhídon. 😢Nyugodj békében Nagyfiú!