Trixi - R.I.P.

Trixi – R.I.P.

Trixit volt gazdája altatásra ítélte. Gödöllői állatorvos értesített minket és természetesen nem mondtunk nemet. Hogy is mondhattunk volna erre a kedves kislányra? 12 éves, ivartalanított, teljesen süket kutyus. Nagyon emberközpontú, szereti más kutyák társaságát. Lassan sétál pórázon, szobatiszta. Picike testében hatalmas szív dobog. Még kicsit zaklatott és nem érti, mi történik vele, de a gondoskodásnak köszönhetően hamarosan a kis lelke is kisimul majd. Közepesen súlyos allergiában szenved, amit monodiétával, heti kétszeri fürdetéssel kezelünk. Pajzsmirigy alul működésére gyógyszert kell szednie. Ezek kombinációjával reméljük, hamar megszűnnek a panaszai. Szívféregtesztje negatív lett szerencsére.

2020.04.06

WRH Trixi kontroll vizsgálaton járt Timi doktor néninél. Sajnos az allergiája monodiétától és az alacsony pajzsmirigy működésre szedett gyógyszertől sem javult, ezért el kell kezdeni gyógyszeresen kezelni. A fülei nagyon csúnyák és fájdalmat okoznak neki, de sajnos annyira be vannak szűkülve, hogy nem tudjuk kívülről kezelni. Mivel teljesen süket a kisasszony és fájdalmai is vannak a füleit meg kell műteni, hogy enyhülést hozzunk neki.

2020.04.12.

WRH Trixinek a nyuszi egy sokkal jobb fülecskét hozott mint ami eddig volt. ? Igaz, hogy hallani már nem fog vele, de eddig sem hallott, viszont nem fáj és ez szuper! ? Hétfőn operálta Csilla doktornéni és már ügyesen gyògyulgat a kislány. 10 nap mùlva varratszedés aztán gyorsan el is felejtük. A baj csak az, hogy két füle van ?

2020.04.22.

Trixi tegnap megszabadult a fül varrataitól.?Most egy picit töltődik a napeleme aztán pár hét múlva következi a másik fülecske. ?

2020.06.12.

Régen adtunk hírt WRH Trixiről. Próbáltuk mi is feldolgozni a feldolgozhatatlant. Április közepén sikeresen túl volt egy fülműtéten. Szépen gyógyult, ügyesen felépült belőle, Vártuk, hogy a másik fülecskéjét is megoperálja Csilla doktornéni és végre ő is gazdikeresővé váljon. Nagyon szomorúak vagyunk mert a csoda elmarad ? Trixi idigazdiéknál marad amig el nem kell végleg búcsúzni tőle. Május elején furcsa rosszulétes tüneteket produkált. Mérhetetlenül alacsony volt a vércukorszintje naponta többször is. Az Állatorvosi Egyetemen alaposan kivizsgálták és kiderült, nagy a baj. Insulinoma, hasnyálmirigy daganat. Szóhoz sem jutottunk….pedig minden olyan szépen alakult már. Most idigazdiék naponta 4X etetik, több gyógyszert is kap, hogy a vércukra közel normális tartományban maradjon. Jól érzi magát, vidám, nem fáj semmije. De sajnos ez egy időzített bomba…nem tudjuk mikor lesz itt a búcsúzás ideje. Addig is szeretetben, törődésben éli a mindennapjait és reménykedünk, hogy Ő is úgy érzi, otthon van. Maradj velünk még sokáig Drága kis Trixi! ❤️

2020.06.20.

WRH Trixi az állapotához képest jól van ??És nem mehet fel a kanapéra ??? Na jóóó, neki elnézzük ?

2020.07.06.

Mert WRH Trixivel mindig történik valami….??Az insulinomája éppen csendben van és nem aggódjuk minden percben halálra magunkat miatta erre jön egy tályog a korábban műtött fülecskéjére. De ne izguljatok, Trixi néni egy nagy túlélő! ? A tályog 3 nap alatt kifakadt, kiürült belőle 3 köbméter trutyi és már a gyógyulás útján van a kisasszony. Hihetetlen mekkora élni akarás van ebben a kis szöszben ❤️

2020.07.21.

Ugye mondtuk, hogy Trixike egy igazi túlélő!? Mit neki hatalmas gennyes tályog a fülén. Kifakad, kiürül, meggyógyul……ennyi.? Igy kell ezt csinálni kislány. Imádunk!❤️

2020.09.08.

Sziasztok, Trixi vagyok és képzeljétek ez lesz az utolsò poszt ròlam itt a megmentőim oldalán. ? Biztos emlékeztek még rám, én vagyok az a kicsi lány akinek az őrangyalának rengeteg dolga van ? Ő az aki nem engedte, hogy a volt gazdám elaltasson, és aki fülműtétem alatt fellépő komplikáciònál nem hagyta, hogy elinduljak azon a bizonyos hìdon. Segít nap mint nap harcolnom az allergiával, hasnyálmirigy daganattal és a rendszeresen visszatérő fültályoggal. Sok rossz dolog ért, de a kedvem és élni akarásom határtalan. Csòválok, örülök, jòkat eszem és imádok a napon sütkérezni. Bár 13 éves elmultam, de reggelenkén úgy nyargalászom mint egy zabolátlan kiscsikò ? Ideiglenes családom nem tudta elengedni a mancsom ezért most már hivatalosan is gazdis kutyus lettem. ? Mit kìvánhatnék még….csak azt amit a gazdimék is…. fáradhatatlan őrangyalt és sok sok boldog, közösen eltöltött évet. ?

2021.08.21.

rixi bejelentkezik15. évét tapossa a kicsilány ! Túl vagyunk Vele az allergiás tünetek küzdelmén, hallójáratirtáson, komoly hasnyálmirigy műtéten.Jelenleg éppen 2 inzulin injekció a napi adagja.Bár folyamatosan produkál rémisztő tüneteket, de a kivizsgálások semmi komoly problémát nem mutatnak.A maga módján bohóckodik, csóvál, csípkedi az ember lábát örömében és mindig-mindent megenne, ha tehetné.Szóval Ő egy nagy túlélő?Nagyon-nagyon szeretjük a kis morgóst és a többi kutyus is elfogadta ilyennek.Csodálatos érzés egy öreg kutya gazdájának lenni !?

2023.02.26.

Trixit elengedtük. 3 évünk volt, nincs tovább…csak a szívünkben. 13 évesen érkezett, szörnyű állapotban, altatásra ítélve. Nem volt kérdés, elindultunk. Először TDN segítségével az allergiás tüneteit sikerült megszüntetni, majd Csilla doktornéni megoperálta fájó fülét. Szépen alakult, gazdikereső státuszba lépett, de magas gyógyszerköltsége elriasztotta a jelentkezőket. Ekkor eldöntöttük, nem költözhet tovább, a mi családunk része marad. Aztán jöttek a rémisztő tünetek, remegések, összeesések, olykor már mérhetetlenül alacsony vércukor szintek. Hasnyálmirigy daganat, de nem műthető. Hatalmas küzdelem indult, hogy Trixi vércukor szintjét beállítsuk. Voltak jobb és elkeserítő időszakok. A következő UH már szemmel láthatóan mutatta a daganatot. Döntenünk kellett vagy így él még 1-2 hónapot vagy a nagy műtét. Gondolkodás nélkül határoztunk a műtét mellett. Persze Trixinél ez sem ment simán, nem a várt eredményt hozta a műtét, inzulinos kutyus lett. De csodával határos módon több mint 2 év telt el azóta, s bár folyamatosan fül, bőrproblémákkal küzdöttünk, mindenhol csodájára jártak, hogy mi-mindent túlélt már. Trixi nem volt egy végtelenül kedves kislány, morgott, csattogott a többi kutyára. Mi ilyennek szerettük, süketen, vaksin, pocokszagúan. Számára igazából egyetlen ember létezett, Anita. Talán egy fél éve észleltünk egy emlődaganatot. 15 évesen, össze-vissza ugráló vércukor szinttel, senki nem javasolta az újabb komoly műtétet. Fájdalma nem volt, bár sétálni már nem tudott és főként szunyált, azért csóvált, étvágya kitűnő maradt. Sajnos a daganat elképesztő gyorsasággal nőtt. Tudtuk, ha kifakad, nincs tovább. Készültünk rá, jó ideje. Tegnap vért találtunk. Éreztük, csak azért nem húzhatjuk tovább, mert nekünk nehéz. Este az ölemben feküdt, másik kezem alatt az aktuális fiatal mentettünk, Boróka. Azt kívántam, Trixi hihetetlen élni akarása szálljon át az új kislány testébe, akinek nagyon nem indul simán az élete. Anita ma utoljára vitte fel ölben Trixit az erdőszéli padhoz. Elbúcsúztak egymástól. Aztán elindultunk Márti doktornénihez, aki az elmúlt 2 évben annyiszor segített már Trixin. Több kutyát veszítettünk már el. De Ő Trixi volt, a mindenünk! Sokan ismerhettétek. A kajla fülű, akit annyira szerettünk, aki mindig mosolyt csalt az arcunkra. Reméljük most ott futkározol fönn a többiekkel, minden fájdalmadat feledve, boldogan. Hiányzol Tündérpocok !