Salamon - gazdis

Salamon – gazdis

Sali 7 éves ivaros kan, idős gazdáitól érkezett csapatunkba. Gyorsan beillesztettük egy falkába, ahol hiányosságait illetőleg remélhetőleg fejlődni tud. Bőven van mit tanulnia fegyelem, türelem, kutyakommunikáció és séta terén is, de dolgozunk rajta. Hatalmas lelkesedéssel indul útnak, jelenleg leginkább turbó fokozatban közlekedik. Viszont autóban utazva és lakásban egyedül is szépen viselkedik, szobatiszta. Keresi a közelségünket, próbál kedveskedni, bújik, kiköveteli a simogatást. TDN-nél az első rutinvizsgálat nem annyira tetszett az úrfinak, kicsit küzdelmes volt a vérvétel és a fültisztítás, de csak túlélte ezeket? Fülei még csúnyák, folyamatosan kezelgetést igényelnek és emésztésén is javítanunk kell. Szívféreg tesztje neki is negatív lett és ha laborértékei megfelelőnek bizonyulnak, néhány héten belül áteshet az ivartalanításon.

2022.03.04.

Figyelem, a kép megtévesztő? Sali csak az ivartalanításon esett át, a többi része megvan. Mivel az elmúlt hetekben TDN az ellenőrző vizsgálatokon jelentős javulást látott az állapotában, megkaptuk az engedélyt a műtétre. Gyorsan és probléma nélkül zajlott minden, így pár óra múlva már itthon nézhettünk bánatos szemeibe. De ezt a kis kellemetlenséget néhány nap alatt elfeledi és irány a boldog élet ! Viselkedésileg is hatalmasat fejlődött, beilleszkedett a falkába, gyönyörűen el van egyedül is, éjszaka békésen durmol a kuckójában. Sikerült a súlyából is faragnunk, emésztése és a fülei szépen javulnak. Továbbra is imád nagyokat sétálni, amit azonban most néhány napra nyugalomra kell cserélnie.

2022.03.11.

Nála is elröppent a lábadozás időszaka. Eközben, a rehabilitáció alatt megismerkedett egy szimpatikus családdal, akik az első találkozásra nagy izgalommal érkeztek. Sali végtelen kedvességgel viszonyult hozzájuk, megmutatta mennyire fogékony a tanulásra, így már itt körvonalazódott a közös jövőjük. Következő találkozás alkalmával Sali leendő otthonát is megismerhette, újabb adag szeretettel halmozta el jelöltjeit, elégedetten vette birtokba kiságyát (meg a nagyot is?) és már haza se akart jönni velünk. Bár mi is nagyon megszerettük néhány hét alatt, de jó volt látni milyen boldogok együtt. Eszterrel napok alatt szoros kapcsolatba kerültek. Sali igazán illedelmesen, csöndesen viselkedett a lakásban, türelmesen viselte a kényszerpihenő napokat, de a sétáknál megvillantotta igazi terrier arcát is. Miután kikerültek a varratai, egyetlen teendőnk maradt, szerződést írni és nagyon boldog kutyás életet kívánni Nekik ?!