Ianaa - gazdis

Ianaa – gazdis

Idős gazdája nem tudott tovább gondoskodni Róla, ezért ránk bízta ennek tüneményes kisöregnek a további sorsát. 13 éves elmúlt, de még mindig aktívan játszik és labdázik, a sétáknál azonban már megelégszik fél óra komótos szaglászással. Lépcsőt viszont nehezebben használja, ami nagyrészt abból adódik, hogy látása erősen megromlott. Ennek pedig egyetlen oka van, a nem kellő odafigyelés és a probléma elhanyagolása !🥺 Szemeit ezért minimum napi 3-szor csepegtetni kell élete végéig. Hallása is korlátozott, de erősebb hangokra még felfigyel. Szerencsére már ivartalanul érkezett, allergiás tünetei nincsenek, szívféreg tesztje negatív, így csak egy fogkőleszedés vár rá és RTG vizsgálat, hogy megbizonyosodjunk nincs-e teendő a lábait illetően. Ideiglenes befogadóit hamar elvarázsolta, nagyon jó természetű kislány, falkatársaival békés, emberhez ragaszkodó. Pórázt ismeri, szobatisztasága tökéletes, nyugodtan eszik. Olyan gazdi jelentkezését várja, aki elfogadja, hogy érzékszervei már nem a régiek, aki megfelelő figyelmet fordít további gondozására, aki az új környezet okozta izgalmak miatt türelmesen viselkedik Vele.🤗 Idős kutyusról lévén szó, csekély mozgásigényű, nyugodt, békés és nagyon szerethető társa lehet valakinek még néhány évig.🥰

2022.06.26.

Zsuzsa már a fotója alapján beleszeretett a 13 éves tündérbe. Az első találkozóra úgy érkezett, hogy nem voltak elvárásai és a kislány az első fél órában nem is tisztelte meg bizalmával. Aztán csak belement a pocaksimogatásba és itt elkezdödött a “hozzám tartozik” érzés.🤗 Saját otthonukban Jana picit nyugtalanul kezdte meg életét, de ezt is pontosan tudtuk Róla. Nem sürgették, türelemmel fordultak felé, így nagyon hamar sikerült beilleszkednie, farokcsóválva, mágnesként követi már gazdiját. A kutyatesók elfogadták, nincs féltékenykedés, sőt előzékenyen viselkednek Vele. Zsuzsa azt mondta Róla: “nagyon figyel rám, ragaszkodó, igazán boldognak látom és a család is nagyon szereti !” Ennek mi is nagyon örülünk és köszönjük, hogy Janát választottátok ! Sok boldogságot kívánunk🥰 !

2022.09.02.

Tavasszal érkezett gazdás lemondással, majd „örökbefogadták„ és most, nem egész 3 hónap gazdis élet után visszakaptuk🥺Az oka: hirtelen megváltozott életkörülmények miatt nem tudják ellátni rendesen. De, mi azért sem adjuk fel, nekifutunk újra! Jana semmiről nem tehet. 14. évében van, tehát hosszú évek sajnos már nem várnak rá. Hallása már igen csekély, talán egy-egy hangosabb zajra figyel. Nélkülözhetetlen feladat szemeinek folyamatos kezelése, naponta többször, élete végéig☝️. Amit a hosszú évek nem kellő odafigyelése és a probléma elhanyagolása előidézett, így még szinten tartható, sőt a legutóbbi kontrollvizsgálaton Judit doktornéni javulást tapasztalt. A pici eredménynek is örülünk ! És mit kaphat a törődésért a gazdi cserébe? Nézz csak rá! Árad belőle a nyugalom, a kedvesség. Lakásban nem lesz Vele gond, kifogástalanul viselkedik, egyedül is, a hazaérkezésednek nagyon tud örülni. Szívesen tölti majd idejét a kanapén melletted, nagyon ragaszkodó kislány. Sétáknál sem kell nagy távolságokat bejárni, inkább csak időt kell neki biztosítani a szaglászásra. Pórázon Ő biztosan nem fog rángatni, békés kutyatársakkal remekül el van. Nála hangsúlyozottan igaz, hogy komoly szándékú, kellően elszánt, gondoskodó angyalát keressük! Aki elfogadja, hogy élete végéig kezelgetnie kell a szemét, aki odafigyel a fülei állapotára, aki segíti a mozgásban, aki nem hagyja lépcsőzni. Aki elfogadja az öregkor velejáróit, mert pl előfordulhat hogy néha éjjel nyugtalan lesz, hogy picit járkál vagy liheg. Aki, ha meghozta döntését, azt véglegesnek tekinti, nem hátrál meg a feladattól. Ahogy azt eddig sem titkoltuk, az élelme és a gyógyszerei havonta 30 ezres nagyságrendűek. Vajon ad esélyt valaki ennek a kis csodának?

2022.10.27.

Miután nyár végén visszakerült hozzánk, nagy izgalommal figyeltük, hogy újra gazdikeresőként mikor jelentkezik érte valaki. És bizony annak ellenére, hogy 14 évében van és ebből következően akad Vele tennivaló, jelentkezett érte egy hölgy, aki úgy döntött, Jana utolsó éveit szeretné boldoggá tenni. Jana elbúcsúzott ideiglenes gazdijától és költözött. Egyenlőre próbaidőre, de remekül vannak. Gond nélkül ment számára a váltás, szobatiszta, autózni szeret, szépen sétál, amiben a hiányosságai sem zavarják, a környezetét pedig elbűvöli. Mindenki imádja, a gazdiját azonnal a mancsa körré csavarta😍 Nagyon tud neki örülni, furakodik mellé, bárhol, csak összeérjenek. Boldogság van és mindenki nagyon drukkol Nekik, hogy hamarosan véglegesíthessük a kapcsolatukat.🤞 És íme a frissen kozmetikázott kis csoda:

2022.11.10.

És most lehet együtt nagyon örülni 🥂 ! Jana beilleszkedése oly gyorsan ment, hogy gazdijelöltjében szikrányi kétely sem marad a felől, hogy mielőbb szeretne végleges gazdija lenni. Andrea úgy érezte, hogy élete olyan szakaszba lépett, amiben minden feltétel adott, hogy egy rászoruló kutyus gondoskodó anyukája legyen. Jana láttán dobban nagyot a szíve, hiába idős kora, a vele járó költségek és plusz feladatok, belevágott. Ideiglenes befogadója minden tapasztalatát átadta neki, hogy megkönnyítse a közös életük elindulását. Jó látni, milyen szépen működnek együtt és ahogy Andi fogalmazott: „Köszönöm, hogy újra tevékeny mamaként, minden energiámat erre a kis csodára fordíthatom! Minden nap hálát adok érte! Kis mamókánk végre újra családban élhet, így a mi boldogságunk is hatalmas.😍 Szeretnénk megköszönni, hogy Janát választottad !