Ropi - rehabilitáció alatt (van gazdijelóltje)

Ropi – rehabilitáció alatt (van gazdijelóltje)

Bizony, Ő sem westie, inkább bichon jellegű fiú, aki eddig gazdás kutyus volt. 9 évesen, elhanyagolt szőrzettel érkezett. A neve abszolút illik rá, mert alapos kozmetika után már jól látszik mennyire alultáplált, vékonyka legény. Szobatiszta és a pórázt is ismeri, de bőven lesz vele feladatunk. Egyrészt viselkedésileg, mert roppant bizalmatlan, félelmében még odakapkod😬, másrészt viszont az elsődleges kivizsgáláson kiderült, hogy sajnos szívféreg pozitív🥺 A szívultrahang vizsgálat fogja pontosan megmutatni, hogy mennyire súlyos az állapota, de nála is hosszabb rehabilitációval kell számolnunk.

2022.05.18.

Ropi néhány hét alatt hatalmasat fejlődött viselkedésileg. Ideiglenes gazdija rengeteg játékkal, mókázással szoktatja az emberi érintéshez, folyamatosan építgeti a bizalmát. A gyerekeket szereti, a férfiaktól való félelme is alább hagyott, ölben szívesen szunyókál és igazán kezdi elfogadni az ember közelségét. Lakásban nyugodt, érdeklődve figyeli a kanapéról a TV-ben a meséket. A többi kutyával barátságos és szívesen tartózkodik társaságukban. Már tudtuk, hogy szívféreg pozitív, de a szívultrahang vizsgálat alapján most kaptunk pontosabb diagnózist. Sajnos több kifejlett féreg is van a szervezetében🥺, ezért elkezdődik a gyógyszeres kezelése TDN utasításai alapján. Ez azonban egy hosszabb folyamat lesz, ezért ha valaki időközben beleszeretne és vállalná az együttműködést, ezt az időszakot már gazdijelöltjénél is tölthetné😉!

2020.06.08.

Ropi rehabilitációja olyan szakaszához érkezett, ami már saját gazdi felügyeletével is megoldható. A kis nem-westie hivatalosan is keresi az Igazit !🤩 Ideiglenes gazdijánál töltött időszak alatt, minden szempontból megváltozott. A minőségi táplálék és a rengeteg mozgás hatására vékonyka testalkata már a múlté, izmosodik és szép szőre lett. Kezdeti félelmeit és bizonytalan reakcióit maga mögött hagyva, kibontakozott igazi jelleme. Végtelenül kedves és bújós fiúcska lett belőle, aki a gyerekeket is kifejezetten kedveli. Kutyatársaságban szépen viselkedik, konfliktust nem kezdeményez, de inkább kiegyensúlyozott falkában érzi jól magát és a magas energiaszintű kutyákkal nem tud azonosulni. 9 éves, de fiatalos, izeg-mozog, csóvál ezerrel, vidám és vicces, imádja a játékait hordozni. Mindemellett szobatiszta, pórázon fegyelmezett, lakásban békésen el van, nagyokat alszik, TV-t néz. Azonban Ő még szívféreg kezelés alatt áll.☝️ TDN utasításai szerint elkezdődött az antibiotikum kúrája. Ennek leteltével, kontroll vizsgálat alapján fogja a doktornéni meghatározni, milyen speciális kezeléssel folytatjuk és milyen ütemben haladhatunk. Ez azonban most a várakozás időszaka, ezért szeretnénk Budapesten vagy vonzáskörzetében olyan gazdit találni számára, aki ideiglenes szerződéssel magához venné otthonába és együttműködne velünk a teljes gyógyulásig. Ehhez természetesen minden segítséget biztosítunk ! Ha alaposan átgondoltad, szeretnéd Ropit társnak és úgy érzed, együtt tudsz működni velünk a rehabilitáció további szakaszában, a gazdi@wrh.hu címre várjuk a leveledet, aminek megírásához kis segítséget itt találsz: wrh.hu/orokbefogadas/ A jelentkezők közül kizárólag azokkal vesszük fel a kapcsolatot, akik időt szánnak részletes bemutatkozó e-mail megírására, akik megértik a leírt feltételeket és érezzük a megfelelő motivációt

2022.07.09.

Ropival szuper dolog történt! Egyetlen jelentkezője akadt, akik viszont maradéktalanul elfogadták állapotát és vállalták, hogy a kezelés további szakaszában együttműködnek velünk. Mivel Ropi szívférges, egy hosszabb kezelésre kell készülnünk, de ezt az időszakot ideiglenes szerződéssel már saját gazdijelöltjével töltheti. Antibiotikum kúrája lezajlott, a folytatást a következő kontroll vizsgálaton fogja TDN eldönteni. A gazdik első fotók alapján beleszerettek, aztán élőben még jobban megerősödött a szándékuk. Ropi gyorsan beilleszkedett, kifejezetten ragaszkodó, szórakoztató és vidám. Nyoma sincs a kezdeti odakapkodásnak és bizonytalanságnak, ami ideiglenes gazdija munkáját dicséri, így egy bátor és idegenekkel is azonnal kedves kutyát kaptak. Saját, szintén mentett kutyusuk félős viselkedést is pozitívan befolyásolta az új kutyatesó érkezése. Remekül alakul a közös életük, a fejleményekről pedig folyamatosan beszámolunk.

2022.08.01.

Ropi szívférges kutyusként érkezett hozzánk tavasszal, ráadásul kifejlett férgeket is mutatott az ultrahang. Azóta lezajlott az antibiotikum kúrája, utána 1 hónappal TDN újabb UH vizsgálattal ellenőrizte, milyen változások mentek végbe a szervezetében. Az eredmények alapján úgy döntött, hogy a következő lépés az Immiticide injekció lesz. Ez nem veszélytelen beavatkozás, amihez TDN komoly szakértelmére volt szükség. Ropi a hét elején, két egymást követő napon, bódításban megkapta a szurikat. Minden jól zajlott, szépen aludt, jól ébredt és nagyon jól viselkedett a rendelőben. A megfigyelés időszaka is eseménytelen volt, Ropi szemlátomást unatkozott😃 Gazdijelöltjei nagyon aggódtak érte, de szerencsére semmi baj nem történt. Otthonukba hazaérve, Ropi újra megnyugodott, innentől gondos felügyelet alatti szigorú pihenés vár rá. A következő 2 hétben mozgáskorlátozás, minimális séta van csak engedélyezve, utána fokozatosan lehet újra visszatérni az aktívabb élethez. További egy hónapig nagyon pontosan meghatározott menetrend szerint kell kapnia a gyógyszereket, amit gazdijelöltjei nagy odafigyeléssel végeznek és teljesen nyugodt környezetet biztosítanak számára. Ropi hihetetlenül sokat változott, összekovácsolódtak kutyatesójával és TDN szerint is bűbájos kutya lett belőle. Kontroll szívféreg tesztje, az injekció beadásától számított 6 hónap múlva lesz esedékes. A következő néhány hét izgalma után, már csak szorítanunk kell Neki, hogy jó híreket kapjunk🤞