Yoda - gazdis

Yoda – gazdis

Talán emlékeztek még, amikor néhány hete kikerült a poszt, egy még számunkra is megdöbbentő külsejű kutyáról, Yoda-ról. Nézzetek erre a képre ! Igen Ő ugyan az a kiskutya. Yoda 6 évesen került hozzánk, bonyolult családi háttérrel és ennek köszönhető állapotban. Nem igazán érdemes ezzel foglalkozni, hiszen már nálunk van, Ágota kezei alatt gyönyörű fiúcskává változott és ideiglenes befogadóinál végre elkezdheti a számára is megfelelő életet. Tipikus gazdás kutya a maga kettősségével. A parancsszavak nem ismeretlenek neki, látszik hogy élt valamikor lakásban, mert szobatiszta és a kanapét is egyből felismerte, póráz sem jelent újdonságot. Viszont van egy fajta „magabiztossága”, bizonyos helyzetekben odamorog és hát az evés terén sem minden a szabályok szerint történhetett eddigi életében. De elkezdődött a munka, remélhetőleg a befektetett energia és a kellő határozottság hamarosan a helyes útra tereli viselkedésileg. Egészségügyileg is lesz Vele teendőnk, hiszen még ivaros és az elsődleges vizsgálatok az egyik hátsó lábán olyan elváltozást mutattak, amit bizony hamarosan műteni kell.

2022.10.23.

Ahogy már az első vizsgálat alapján kiderült, Yoda lábműtétjét nem halogathattuk sokáig. A patella műtéttel egyidejűleg, ami amúgy is igen komoly beavatkozásnak minősül, az ivartalanítása is megtörtént. Az első éjszaka elég panaszkodósan telt, de napról-napra jobban lesz. Most egy több hétig tartó és nagy odafigyelést igénylő időszak kezdődik. Első időben jelentősebb mozgáskorlátozást kell tartani, csak fokozatosan kezdődhetnek majd újra a séták. Minden mozdulatára ügyelni kell, nem ugrálhat, nem futkoshat, hogy a műtött térde biztonságban legyen. Közben ideiglenes gazdija a viselkedési problémákon is dolgozik Vele. Ki tudja, a múltjából milyen traumák válthatják ki bizonyos helyzetekben a bizonytalan reakciókat, hiszen Neki kusza családi háttere volt. Yoda azonban jól eltalált határozottsággal szépen működik. Cuki kutya Ő, próbál megfelelni, csak tudni kell nála, hogyan reagáljunk egyes jelzéseire. Testi és lelki gyógyulása is elkezdődött, amiben Te is segíthetsz nekünk.

2022.11.23.

Yoda bő két hónapja még megdöbbentő állapotban, torzomborz szőrcsomóként érkezett, mert bár családi kutyaként élt, nem igazán volt, aki figyeljen rá és gondját viselje. A 6 éves fiúcska rehabilitációjával folyamatosan haladunk, jelenleg már a lábműtétje és az ivartalanítása utáni lábadozása is letelt. Túl van a varratszedésen és az első ellenőrző vizsgálaton is. Már csak egy fogászat és elindulhatna az Ő gazdis élete is, de ehhez szüksége lenne egy saját családra. Viselkedése sokat javult, a kezdeti bizonytalan állapotából már kibillent, de a megbízható stabilitásához még időre van szüksége. Határozott és jó kutyás érzékkel rendelkező gazdival szépen teljesítene, szívesen tanul és próbál ügyesen viselkedni. Csak hát, az első évei nyomot hagytak rajta és be kell hoznia mindazt, ami elmaradt. Ez azonban még türelmet kíván a gazdijától és kicsit nyugodtabb környezetet. Kisebb gyerek mellé éppen ezért nem szeretnénk Őt adni, viszont más kutyákkal barátságos, sokat tanul a társaitól, szívesen alszik velük összebújva. Szobatisztasága megbízhatóan működik és a pórázhasználat is problémamentes.

2022.12.11.

Nézzétek milyen gyönyörűvé varázsolta ideiglenes gazdija a mi kis Yodánkat.🤩 És ezt Ő is tudja magáról, türelmesen pózolt a kamerának. A remek képek alapján azt reméljük, most végre felfigyel rá az igazi. Bár a képre nézve egy bájos pofit látunk, ☝️az Ő neveléséhez pusztán a szeretet nem elegendő. Múltja zavaros, ezért türelemmel és fokozatossággal kell Yodát építeni, de egy határozott, nem félénk, a feladaton dolgozni akaró gazdi kiváló társa lehet. Yoda sok területen már megbízhatóan működik, szobatiszta, pórázon ügyes. 6 éves, túl van az ivartalanításon, műtött lába is szépen meggyógyult. Probléma nélkül használja, boldogan futkározik, miközben a falka többi tagját ugatja. Idegen kutyákkal még nem felhőtlen a viszonya, dolgoznak rajta, de ezt a gazdinak megfelelő érzékkel kell majd kezelni. Elkezdett játszani is, szereti a plüssöket, amivel szerencsére a feszültsége egy részét le lehet vezetni. Akihez már hozzászokott, kifejezetten kedvesen viszonyul, de másokkal még bizonytalan. Kisgyerekes családba ezért nem ajánljuk a fiúcskát.

2023.02.06.

Yoda lassan 3 hónapja gazdikereső kutyánk, de nem igazán akad komoly érdeklődője. Csupán azért, mert nem egy átlagos tündibündi szőrmók🤔? Pedig igen, vannak ilyen jellemű kutyák, akiknek a neveléséhez csak a szeretet nem elegendő. De hát, mi emberek sem vagyunk egyformák😉! Van olyan kifejezetten aktív ember, aki hajlandó lesz vele kirándulni, akár sulizni, agyilag lefárasztani, aki nem szobadíszt szeretne és kicsit határozottabb egyéniség? Mert ideiglenes gazdijánál bebizonyosodott, hogy Yodának erre van szüksége. Hogy ha lehet, egyedüli kutyaként naponta mozgatva legyen, hogy a múltjából fakadó emberek iránti bizonytalanságát felülírják, hogy a feladat elől nem meghátrálva, a gazdi meglássa benne a különlegességet. 6 éves, fiatal fiúcska, szobatiszta, lakásban kifogástalanul működik, pórázon remekül sétál. Egyvalakire vár, aki úgy szereti majd ahogy van, akinek bebizonyíthatja milyen remek kutya, aki büszke lesz majd a közösen elért eredményeikre, aki elfeledteti zavaros múltját.

2023.03.05.

Yoda, Te barna orrú!!! Nézzél cukin a kamerába! „Azt mondják akkor leszek igazán boldog, ha nekem is lesz gazdim. Olyan igazi, akinek én leszek a KUTYÁJA. Ideiglenes anyukám már tökéletesen megismert, szerinte óriásit változtam, de jó lenne olyan családba költöznöm, ahol tényleg sokat foglalkoznak majd velem. Ha naponta elfáradok, sétálunk, futizunk és feladatokat adsz nekem, nagyon rendes kutya tudok lenni. Unatkozni nem szeretek. Alig múltam 6 éves, bőven bírom a nagyobb kirándulásokat és az iskolában is szívesen bizonyítanék ám! Bizonytalanságom még nem múlt el teljesen, a gyerekeket inkább kerülöm, más kutyák társasága sem fontos számomra, de lakásban már megtanultam szépen viselkedni és pórázon sétálni. Ígérem mindent megteszek, hogy bizonyíthassak Neked és büszke legyél rám🥹

2023.06.08.

Olyan dolog történt, amit már sokan vártak🤩!!! 9 hónap. Egy kutya életéből jelentős rész. Ennyi időt töltött nálunk, csak várt és várt. Elképesztően elhanyagolt állapotban érkezett, pedig gazdás kutya volt. Rendbe tettük, felépült a lábműtétje után, ideiglenes gazdija pedig igen komoly munkát fektetett a nevelésébe. Yoda mégis különleges kutya maradt, a sok nélkülözés és zavaros évek nyomot hagytak benne. Nem megfelelő érzékkel felé forduló embernek tudott meglepetéseket okozni, gyerek és más kutya mellé nem ajánlottuk. Hónapokon át kerestünk neki gazdit, de nem akadt olyan érdeklődője, aki megértette, mivel is jár majd Yoda gazdájának lenni. Aztán jött Katalin, aki kutyája elvesztése után meglátott valamit Yodában. Nagyot dobbant a szívünk, izgatottan szerveztük meg a találkozásukat, ami valóban jól sikerült. Kati cseppet sem rettent meg a feladattól, kifejezetten Őt akarta, úgy érezte „megtalálta a zsák a foltját”, így elindultunk Vele Ausztriába. Bár összecsiszolódásuk még tart, komolyabb kutyás tapasztalata és elszántsága révén, minden adott, hogy igazi boldogság legyen a közös életük. Ahogy Ő fogalmazott „egy hétszentséges szeretetgombóc, mindig más és más kihívások elé állít, de imádom ezt a szösz szörnyeteget!🥰” Yoda éppen a 7. szülinapjára kapott igazi, saját családot. Vannak még csodák ! Köszönjük Kati, hogy Yodát választottad, legyen csodás közös életetek❤️ !

2023.11.19.

Szia Kata, màr régen nem hallottàl ròlam, Yoda vagyok a barna orru Gàbor szerint a kis köcsög! 🥰🤣♥️. Nagyon jòl érzem magam és feszegetem Anyukàm idegeit vagyis neveljük egymàst! 🤣. Tegnap elvitt kozmiba de ott nagyon okosan viselkedtem! 👍. Mivel ez azért annyira nem volt kedvemre otthon lepisiltem a szönyeget az erkély ajtò elött! 🤪. Mindig ezt csinàlom,ha valami nem tetszik. Anya biztos ,hogy veszi a jelzést mert ilyenkor megszid és ignoràl. Se simi se juti fali. 🙉🥺. Viszont ha odabùjok hozzà és bökködöm a barna nòzimmal akkor hamar megbocsàt és egy hatalmasat smùzolunk! 🥰🥰🥰. Ha sétàlni megyünk a keritésen belül üvöltö tàrsaimra rà se hederitek! ( a jutifalat Anya zsebéböl sokkal jobb ).Viszont ha velem szemben jönnek attòl még mindig kiakadok! 🥺. Terroristànak csùfolnak emiatt a környéken és azt mondjàk, hogy még ezt is meg fogom tanulni mert ezzel a viselkedési formàval csak a bizonytalansàgomat akarom leplezni! 🙉🙈. Autòba utazni a legjobb! Anya mellett van a fészkem, be vagyok kötve( biztonsàg mindig fontos ) és figyelek! Ha anyànak van rà lehetösége mindig megsimizza a pocimat! Csuda finom! ❤❤❤. Köszönök nektek mindent amit értem tettetek! ❤❤❤❤❤❤🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰. Puszi Pacsi Yoda 🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾🐾