Drazsé - gazdis

Drazsé – gazdis

Drazsé 8 évesen került hozzánk, családjától. Alap kivizsgálása egyetlen komolyabb problémára derített fényt, Ő is szívférges.😔 Ugyan még ivaros, de a pozitív teszteredménye miatt sajnos hosszú rehabilitációra kell készülnünk és az ivartalanítását jócskán el kell halasztanunk. Mivel jelenleg rengeteg kutya van a gondozásunkban, elhelyezését egyenlőre csak panzióban tudtuk megoldani, ami számára sem a legideálisabb és számunkra is további anyagi terhet jelent. Nagyon jó lenne, ha minél előbb nyugodt családi környezetbe kerülhetne, ezért ha valaki szeretne segíteni ennek a nyugodt és kedves fiúcskának, jelezze nekünk ideiglenes befogadó szándékát !

2022.10.23.

Érkezésekor Drazsé szívféreg tesztje pozitív eredménnyel zárult, ezért a következő lépésként szívultrahang vizsgálat következett. Jó híreket kaptunk, nem látható kifejlett féreg a szervezetében😊, ami jelentősen egyszerűsíti a kezelése menetét és anyagilag sem ugyanazt jelenti számunkra. Egyben szemészeti vizsgálata is megtörtént, Judit doktornéni rendben találta, csak két szövetszaporulatot kell majd eltávolítani egy kis műtéttel. További előrelépés, hogy a panzióból sikerült ideiglenes családhoz költöznie, ahol nyugodt körülmények közt gyógyulhat. Nagyon jól érzi magát, játszik, hempereg, idétlenkedik.

2022.10.31.

Nem egy tipikus westie, ráadásul szívféges kutyusként indult nálunk a pályája. Azonban a héten Drazsé is megkezdte életét gazdijelöltjével, egyenlőre ideiglenes szerződéssel. Szívféreg kezelése TDN protokollja alapján elkezdődött, de mivel ez egy hosszabb folyamat, folyamatosan jelentkezünk majd Róla új eredményekkel és hírekkel. Családtagjait levette a lábukról, fáradhatatlan a séta terén, étvágya kitűnő, éber, játékos mint egy kölyök. A bunyóban megfáradva békésen lepihen, de amint úgy gondolja, hogy itt az ideje a simogatásnak, egyértelműen tudatja, hogy Vele kell foglalkozni. Mókás és végtelenül kedves fiú. Elindítottuk a boldogság irányába, most már csak türelemmel ki kell várni a tejes gyógyulását. Hajrá Drazsé ✌️!

2022.12.07.

Drazsé októberi szemvizsgálatakor kiderült, hogy a szemhéján két szövetszaporulat alakult ki. Judit doktornéni ezek eltávolítását javasolta, mert amennyiben a szemhez hozzáérnek, annak irritációját, váladékozást, akár súlyosabb gyulladást okozhatnak. A héten megtörtént a kisebb műtéti beavatkozás, amit fagyasztásos utókezelés követ. Kapott egy nagy tölcsért, ami Drazsénak nem a kedvence, de hősiesen viseli és a napi többszöri szemcsepegtetésben is együttműködő. Amúgy remekül beilleszkedett gazdijelöltjénél, szobatisztaságával semmi probléma nem volt, a fürdést zseniálisan tűri, egyedül is szépen el van amíg a többiek dolgoznak. Persze akkor igazán boldog, amikor végre játszhat valakivel, hihetetlenül felélénkül, ha sétáról van szó. Szeret futni, így gazdit is remekül megmozgatja, majd hazaérve horkolva alszik a közelében. Néhány nap múlva reméljük teljesen meggyógyul Drazsé szeme és visszatérhetnek a békés mindennapokba.

2022.12.13.

‼️Bajban vagyunk ‼️ Év vége felé közeledve komoly fejtörést okoz számunkra, hogy a gondozásunkban lévő kutyáink elhelyezését megoldjuk. Az ünnepi időszakban mindenki utazik, pihenne, de rehabilitáció alatt álló kutyusainkról nekünk akkor is gondoskodnunk kell. Váratlanul kaptuk a hírt, hogy Drazsé, aki boldogan töltötte napjait gazdijelöltjével, egy súlyos családi probléma miatt a napokban vissza kell jöjjön hozzánk.😔 Villámcsapásként ért minket és egyenlőre elképzelésünk sincs hová tesszük, ezért sürgősen ideiglenes befogadó családot keresünk számára ! Drazsé zseniális kiskutya. A szobatisztasággal egy pillanatra nem volt gond, imádja a hasát és a simit. Ha olyanja van, kiköveteli magának a figyelmet, de ha kell türelmesen kivárja, hogy vele is foglalkozzanak. Imád az ágyon feküdni, de legjobban talán a sétákat szereti. Minél hosszabbak és lendületesebbek, annál jobb. 8 éves, játékos, kedves és tanulékony. Jelenleg szívféregkezelés alatt áll, ami csupán gyógyszerezés és semmilyen veszélyt nem jelent az ember számára. Olyan önzetlen és segítőkész emberre várunk, aki kisegít minket ebben a szorult helyzetben.

2023.01.06.

Drazsé december óta újra gazdikeresőnk. Visszakerülésekor szerencsére segítségünkre sietett egy fiatal pár, akiknél békésen tölthette az ünnepeket. Beilleszkedése az új helyen hamar ment, tisztázták a szabályokat, amiket Drazsé gyorsan megértett. 9 éves fiú, de aki ezt nem tudja, jóval fiatalabbra tippelné, mert igen aktív kutya. Azonban remekül alkalmazkodik környezetéhez, ha nagy sétáról, kirándulásról van szó, lelkesen indul neki, ha viszont gazdija nem ér rá vagy csak pihenne, békésen terül el mellette. Igazából ez az egyik kedvenc elfoglaltsága, keresi az ember közelségét, imádja ha simogatják. Mégis, aktív életre vágyik és semmiképp nem „kanapékutyának” szánjuk. A falkában békés, szívesen alszik más kutyával, játszani is próbál, a cicák viszont felborzolják a kedélyét. Gyorsan megért mindent, remekül motiválható, így a séták terén jelentős fejlődést mutat. Lakásban problémamentes, nem rombol, nem ugat, türelmesen tölti az egyedüllét időszakát. Ezekben persze jelentős szerepe van ideiglenes befogadóinak, mivel tapasztalt kutyások. Drazsénak van egy fura szokása, ha örül vagy izgatott lesz, apró vicsort varázsol az arcára. Ez azonban csak az idegeneknek tűnhet félelmetesnek, mert nem más ez, mint egy vicces és egyedi tulajdonság. Ősszel pozitív lett a szívféreg tesztje, gyógyszeres kezelése jelenleg is tart, így egyelőre ideiglenes szerződéssel költözhetne gazdijelölthöz.

2023.03.05.

Hogy lehet ennek a nézésnek ellenállni😍? Bár 10 évesen Drazsé már nem kifejezetten fiatal fiú, de ezt senki nem mondaná meg róla. Energikus, egyfolytában játszik, az udvaron tesz-vesz. Ideiglenes családja kizárólag jókat tud róla elmondani. Az első pár nap bizonytalanságát felváltotta egy hatalmas ragaszkodás. Állandóan keresi a társaságot, lesi a gazdi tekintetét, mindig bújna, szinte levakarhatatlan. Simogatásnál szinte dorombol. E mellett roppant szófogadó, nevelhető, behívható, a szabályokat maradéktalanul betartó kutya. Este magától elvonul az ágyába, természetesen a plüssét viszi és szeretgeti, nyugodtan alszik. Szobatiszta és békés a többi kutyával is. Akkor miért nincs rá érdeklődő🤔? Egyetlen aktuális problémája, hogy ősszel pozitív lett a szívféreg tesztje, gyógyszeres kezelése jelenleg is tart. Ez azonban ideális esetben csak pár hónap és ideiglenes szerződéssel élhetne már gazdijelöltjével. Ehhez pici együttműködést kérünk a hátralévő rövidke rehabilitációban és mindent biztosítunk.

2023.10.12.

Drazsé több mint 1 éves gyógyulását zárhatjuk végre hatalmas örömhírrel🥳! Majd 10 évesen, pozitív szívféreg teszttel került hozzánk. Nem sokkal ez után Dóriék ideiglenes családként siettek a segítségünkre és a náluk töltött gyógyulási szakaszban jó ideig kerestünk Drazsénak gazdit, hiába. A kezelések hatására szeptemberben végre-végre negatív teszteredménynek örülhettünk, megtörtént a gyors ivartalanítása is. A fiatalok azonban már jóval előbb jelezték felénk, hogy Drazsi annyira szépen beilleszkedett, hogy véglegesíthetjük náluk családtagnak: „Drazsi tavaly karácsony előtt került hozzánk ideiglenesen, mindig jókedvű, pörgős, állandóan bújós kiskutyaként, akkor még szívférgesen. Eleinte félénk volt, tartott tőlünk, sétáknál igyekezett volna meglépni, pórázon húzott, játékok, plüssök nem nagyon érdekelték, egyedül az ember társasága és a simogatás. Próbáltunk vele sokat foglalkozni, sok mindent ellesett a többiektől, persze nem csak a jó dolgokat 😅 Szép lassan kinyílt, egy plüss kutya a kedvenc játéka, ami szinte mindig nála van, a képről sem maradhatott le természetesen. Ha kinn felejti az udvaron, addig nem fekszik le aludni, amig meg nem keressük, ha éjjel 11 óra van, akkor is. Imád csavarogni, sétálni, túrázni, autózni, bármit csak legyünk vele mi is. Ugyan 10 éves, viszont ez egyáltalán nem látszik rajta, ő a legenergikusabb kutyánk, pedig ő a legidősebb is. Időközben meggyógyult teljesen, és az ivartalanításon is átesett, ami meg sem kottyant neki. A műtét után egy órával magától szállt ki a kocsiból és hozta a kutyáját. 🙂 Sosem voltunk még ideiglenes gazdik, és Drazsi sem volt tervezett, sem ideiglenesen, sem örökbe fogadva, viszont az biztos, hogy annyira a szívünkhöz nőtt, hogy nem tudtuk volna őt továbbadni senkinek és már nem is kell” Köszönjük amit érte tettetek, vidám és boldog közös éveket kívánunk🥰 !