David - gazdijs

David – gazdijs

David a vidéken talált testvérpár fiú tagja. Nagyon fiatal, talán 1 éves lehet, egészséges, kedves szőrmók. Még ivaros, de rengeteg kutyánk vár jelenleg műtétre, ezért rosszalkodhat még egy darabig ideiglenes családjánál, amíg Ő is sorra kerül.

mde

2022.10.16.

Rengeteg a műtétes kutyánk, de miután megszabadult bozontos bundájától, kicsi David is sorra került ivartalanítás tekintetében. Mivel 1 év körüli bohóc ifjoncról van szó, jelenleg kicsit nehezére esik pihenéssel tölteni ezt a néhány napot. Sok egyéb mellett a nyugalmat is tanulnia kell, hiszen Ő egy nagyon pörgős kiskutya. Szeret az események középpontjában lenni, kíváncsi, más kutyákkal sokszor szeleburdi. A szobatisztasága sem tökéletes még, de séták során már egész ügyes, figyel a jelzésekre, látványosan fejlődik. Nem is csoda, hiszen ideiglenes gazdija szorgalmasan foglalkozik Vele, gyakorolják a mindennapos helyzeteket, sokat sétálnak, szoktatja az érintéshez, építi a bizalmát. David pedig a végtelenségig tudja élvezni az ember közelségét, szinte levakarhatatlan a gazdiról. Kezdeti éjszakai nyugtalansága elmúlóban, de lakásban egyedül még sokszor bizonytalanul viselkedik, ugat. A szeparációs problémák megoldása természetesen elkezdődött, de számára mindenképpen tapasztaltabb és következetes gazdit tudunk csak elképzelni. Olyan, kifejezetten aktív jelentkezőt, aki kellőképpen lefárasztja majd mind testileg, mind agyilag, aki tudja kezelni a problémákat és nem pusztán szeretettel próbálja meg nevelni. David pedig meg fogja hálálni a rengeteg foglalkozást és remek kutya lesz, akár nagyobb kirándulásokon, akár irodában meg fogja állni a helyét.

2022.11.24.

Amikor megérkezett hozzánk 1 évesen, úgy gondoltunk, jelentkezők tömege fog érdeklődi David iránt. Aztán heteken keresztül csak hirdettük és vártunk… Utcáról jött, sok hiányossággal, szeleburdin és neveletlenül. Ideiglenes gazdija azonban remek munkát végzett🤗, bár David próbára tette a türelmét, tapasztalata és kitartása szép eredményt hozott az ifjonc fejlődésében. Ezen az elindított határozott vonalon szerettünk volna továbbmenni a gazdi esetében is. Jött Nóra, nem rémült meg a feladattól, hiszen mentett kutya esetén nem kész kutyára számított. Már az első találkozás megerősítette szándékát, megtetszett neki a kisördög, így David költözött. Az új környezet okozta félénkséget legyőzte a kíváncsiság, így gyorsan bizalmat szavazott családjának. Folyamatosan okoz vicces pillanatokat családjának, ellopkodja a gyerekektől a plüssöket, éjszaka bekapcsolja a robotporszívót, állandóan tesz-vesz és magyaráz. A kertben már felszabadultan nyargalászik és imád sétálni. Nevelését szigorúan veszik, David sokat tanul, bár igazán eleven, nagyon szófogadó. Imádják, felpezsdült az életük és boldogok. Azt kívánjuk, legyen így még nagyon sokáig 😍😍😍!