Yoko - gazdis

Yoko – gazdis

Yoko 11 évesen érkezett, családtól. Korából fakadóan már nyugodt, csöndes kislány. Ideiglenes családjában a falkatársakkal békésen viselkedik és előfordul, hogy játékot is kezdeményez. Lakásban kifogástalanul viselkedik. Az új helyzet miatt kicsit bizonytalan, de az alvást, a szobatisztaságot, a pórázhasználatot már nem kell megtanulnia. Úgy vettük észre, hogy szívesen tölti az idejét más kutya társaságában és nagyon jól elmatat a kertben, nagy sétákra nincs igénye. Az Ő kivizsgálása sem tartogatott meglepetéseket, szívféreg negatív, csak ivartalanításával kell foglalkoznunk. Ez pedig nem feltétlenül kellene nálunk megvárnia! Ha akadna jelentkező, akinek megakad a szeme ezen a nem fiatal, de nagyon bájos kutyuson, azonnal költözhetne. Természetesen a gyógyulási időszakban vállalni kell a szoros együttműködést velünk, de mindez miért ne történhetne saját család körében!

2023.05.14.

Yoko műtétje is megtörtént.
11 évesen, de még ivarosan került hozzánk, ami jelentősen növeli a daganatok kialakulásának veszélyét.
Ez nála is bebizonyosodott, sajnos több daganatot találtak Yokonál. Ezért az ivartalanítása mellett az egyik emlőlécét is el kellett távolítani.
A műtét jól sikerült, de idős kis testecskéje egy kicsit nehezebben dolgozta fel, reggelig aludt, mint a bunda.
Befogadóinál remekül viselkedik, nagyon szeret az ember mellett lenni. Rövid séták, kerti szöszmötölés, hatalmas szunyálások. Csak a kajaosztás billenti ki nyugodt kis világából.

2023.10.01.

Yoko 11 évesen került hozzánk ivarosan, emlődaganatosan. Első nagy műtétje után ideiglenes befogadóinál gyógyulgatott apró teste, de már tudtuk, még egy műtét vár rá, mert a másik oldali emlőlécén is találtunk daganatokat. Közben azonban akadt egy jelentkezője. Szilviék tavaly fogadták örökbe a 13 éves WRH Porit, családot biztosítva az egyik legkisebb eséllyel indulónknak. Most Yokokára esett a választásuk. Az első tali remekül sikerült, így a mamóka már új családja körében készülhetett az újabb műtétre. Szerencsére itt is minden rendben zajlott, így már csak a végleges szerződést kellett aláírnunk. Yoko első naptól otthon érezte magát, együtt lustálkodnak Porival. Az udvaron is örömmel szimatolgat másik tesója, Zsömi társaságában. Reméljük még sokáig fogja boldogítani szerető családját❤️

2024.01.29.

Az idős kutyusok örökbefogadása nem mondható túl gyakorinak, hát még az, hogy ketten is ugyan ahhoz a családhoz költözhettek❤️Szilvi gazdi küldött nekünk néhány kedves sort és képet a két kedvencükről: “Porika 2021-ben töltötte nálunk az első karácsonyát. Mi után túl jutottunk az egészségügyi rehabilitáción, Porikám igazi kis öreg urasan éldegél, morgolódik boldogan. A legjobb visszajelzés így a 15. szülinapja előtt, hogy a szokásos oltásai beadásakor a Doktornénink az mondta, hogy Porikát már csak a kis kajla füleiről lehet felismerni, olyan szép lett! Tavaly nyáron döntöttünk úgy, hogy bővül a család és érkezett hozzánk Pipike (WHR Yokó). A maga 11 évével Porika mellett igazi energia bomba!! Ő nagyon szeretne bújni Porikához, aki ha néha megfeletkezik a zsörtölődésről, még meg is engedi neki. A pici lány lett apa kedvence, a nagy fiú marad anya szeme fénye!”