Blendi - rehabilitáció alatt (van gazdijelöltje)

Blendi – rehabilitáció alatt (van gazdijelöltje)

Blendi 5 éves szaporítós kanocska, aki a nemrégiben bemutatott Füge párjaként élte mindennapjait. Az első vizsgálatnál kiderült, hogy sajnos szívféreg pozitív, így ha maradt volna eddigi élőhelyén, nem sok esélye lett volna a hosszú életre. Szerencsére sikerült elhoznunk Blendit és TDN ilyen esetekre meghatározott kezelésével elindulhat a végleges gyógyulás útján. Ideiglenes befogadója szerint kedves kutya, bár kicsit még bizonytalan, a szobatisztaság tekintetében pedig eddigi életkörülményei határozzák meg viselkedését. Akadnak még nézeteltéréseik, de haladnak. Blendinél az ivartalanítással meg kell majd várnunk a negatív szívféreg tesztet, de mivel ez egy hosszabb várakozást jelent, indulhat a jelentkezés a gazdijelöltek részéről. Ha úgy érzed együtt tudsz működni velünk és szeretnél egy békés, nyugodt kutyus gazdija lenni, írj nekünk részletes bemutatkozó levelet a gazdi@wrh.hu email címre. A telefonszámodat se feledd, hogy gyorsan beszélhessünk Blendiről.

2023.10.23.

Az 5 éves, szívférges Bleni kezelését is elkezdtük. Jelenleg az 1 hónapig tartó antibiotikum kúra zajlik, majd a nyugalmi időszak leteltével, TDN fogja a további lépést meghatározni. Egyelőre semmi komoly teendő nincs vele, ami gátat szabna a gazdijelölthöz költözésének. A lakáshoz tökéletesen hozzászokott, alig akad már pisibaleset, ha az ember ilyenkor leszidja, hajlamos világfájdalommal az arcán elvonulni. Teljesen nyugodt, csupa jóindulat, másokkal békés, pórázon ügyesen viselkedik.

2023.11.26.

Bár Blendi szívféreg kezelése még javában zajlik, Ő is azon szerencsések közé tartozik, aki már ebben az állapotban elköltözhetett leendő családjához. Egy kedves pár jelentkezett, akik tavaly elveszített kutyusuk után, most érezték elérkezettnek az időt, hogy újra westie legyen a családban. Blendi nyugodt, békés természete megérintette Őket és egyáltalán nem riadtak meg hátralévő kezelésétől, így átköltöztettük a fiatalurat ideiglenes befogadójától. Blendi villámgyorsan alkalmazkodott, tökéletesen működik minden helyzetben, áradoznak Róla, milyen csodakutya. A napokban fog eldőlni pontosan a szívféreg kezelés további menete, amiről beszámolunk.

2023.12.12.

Blendi szívféreg kezelésében egy fontos szakaszhoz érkeztünk. Ő is megkapta az Immiticide injekciókat, amit kifejezetten arra a célra fejlesztettek ki, hogy a felnőtt szívférgeket elpusztítsa. Szerencsére minden a legnagyobb rendben zajlott, Blendit már újra otthonában szeretgetik. Ahhoz, hogy a lehető legkevesebb komplikáció léphessen fel, a pulzust alacsonyan kell tartani, ehhez pedig a pihenés a legjobb választás. Szedi a Timi doktornéni által meghatározott gyógyszereket, semmi aggasztó tünete nincs és néhány hét nyugalom után kezdhet majd visszatérni a normál aktivitáshoz. És ami a legfontosabb, nagyon, de nagyon szeretik🥰!