Panda - gazdis

Panda – gazdis

4 éves, törzskönyves kislány, akinek volt gazdái nem tudták már kezelni a képen látható helyzetet. Anyagi nehézségek miatt kérték segítségünket, mi pedig kis türelmüket kérve, természetesen vállaltuk Pandát. Sok allergiás kutyust láttunk már, de még mindig megdöbbenünk egy ilyen állapotú állat láttán. Panda egész testén gyulladásban van a bőr, de lábai vannak a legrosszabb állapotban. A tölcsért még rövid időre sem lehet nélkülözni, mert azonnal véresre rágja magát. Olyan intenzitással dörzsöli az arcát a fűben, hogy kiserken a vére. Elképzelni is szörnyű mennyire elviselhetetlen lehetett számára ez a viszketés. Érkezése után azonnal lenyírtuk a bundáját, hosszú áztatós fürdés következett, elképesztő mennyiségű trutyit távolítottunk el róla. Most abban bízunk, hogy a speciális samponok, gyógyszerek és táplálás remélhetőleg hamarosan csökkenteni fogják a tüneteit és elindul a gyógyulás útján. Kivizsgálása elkezdődött, az eredményekről folyamatosan beszámolunk majd. Egészen biztos, hogy hosszú és költséges nálunk tartózkodásra kell berendezkednünk Vele, amihez mindennemű támogatásra nagy szükségünk van.

2023.07.04.

Mire elég 20 nap? Nem túl hosszú idő, mégis hatalmas változások történhetnek. A képre nézve szinte ordít, hogy egy addig kínok között élt állatnak, micsoda különbséget jelent ez az életminőségben. Panda csak visszahúzódva feküdt tölcsérrel a fején és szinte őrült módjára rágta szét lábait, ha lekerült a búra. TDN vizsgálatai után speciális táp etetése kezdődött és az ilyenkor már oly sokszor bizonyított Apoquel gyógyszer, napokon belül csökkentette a viszketést. Kétnaponta, hosszú fürdetések során, hihetetlen mértékben ázott le róla a sok-sok elhalt bőr, marékszám hullott a szőre. Közben megérkezett a laborvizsgálat eredménye is, ami minimális gyulladás mutatott és a pajzsmirigy hormonok is rendben vannak. Szinte napról-napra érzékelhető volt a változás, ami már a kedvében is érzékelhető. Milyen most Panda? Jelentősen mérséklődött a szaga, alig vakaródzik, megállt a szőrhullás. Na és a kedve…játszik, sőt bohóckodik, dumál-morog. Bújik, túrja magát az emberhez, együttműködő. Remek példája annak, hogy a megfelelő segítséggel milyen gyorsan elindulhatunk a csoda útján.

2023.07.31.

Ki ismerne rá a kép alapján? Igen Ő Panda, akiről 6 hete tettük ki az első szörnyű képeket. Azokon még szőre alig, bőre szúrós szagú és szinte lángolt, tölcsér nélkül lehetetlen volt magára hagyni, mert véresre rágta magát. Mivel állapota hétről-hétre rohamosan javult, ezért azt is mertük vállalni, hogy néhány kutyára jelentkezőnél szóba hozzuk a fiatal kislányt. Tudtuk milyen vagány kiscsaj, így szívesen beszélgettünk Róla is. Nem mindenki retten el egy ilyen, következetességet, szabályok szigorú betartását megkövetelő kapcsolattól. Akadt is egy hölgy, aki meglátta Pandában a kibontakozó csodát. Vállalta, mindenben együttműködik velünk, betartja TDN utasításait, így Panda ideiglenes szerződéssel gazdijelöltjéhez költözött. A napokban az ellenőrző vizsgálaton, a doktornénitől bezsebelték a dicséreteket. Miben változott Panda állapota? Nincsenek fájdalmai, nem viszket, eszébe sem jut rágni magát. Vicces, játékos, ragaszkodó és boldog. Gazdijelöltjét minden nap elkíséri a motorosboltba😎, ahová vidámságot csempészett és egész nap felügyeli a munkát😂:

2023.08.10.

Panda tényleg hihetetlen ütemben gyógyult, mindenhol a csodájára jártak. Ilyen borzasztó állapotban bekerülő kutya, ilyen gyors fejlődéssel, még minket is meglepett. Oltásait közben megkapta, így nem volt okunk tovább várni, hogy Éva papíron is a gazdijává válhasson. Náluk valóban elmondható, hogy nagyon egymásra találtak, egymást gyógyítják és fantasztikus párost alkotnak! A gazdi tolmácsolta nekünk Panda (most már Panni) szavait: Élet az új kétlábú anyukámmal 🎬 Sziasztok, Panni vagyok, mert az új anyukámnak sosem jutott eszembe a nevem (Panda), amit megmentőimtől kaptam.☺️ Kétlábú elmesélte egy nyári estén mikor a teraszon heverészve simogatott, hogy volt neki egy kutyusa, aki hirtelen a mennyországba költözött, S úgy érezte, hogy ebbe ő is belehal, de én valahogy visszahoztam az életbe. Nem tudom ezt hogy értette, mert én csak a labdákat meg a játékokat hozom vissza amit tőle kaptam, bár azt se mindig mert annyi van.🤷 Kétlábúanyu amúgy motorozik, s vett nekem egy táskát, amiben én is vele mehetek a munkahelyére, ahol ott fekhetek mellette. Játszik velem, ha szólok neki, és mindenki örül és simogat és nagyokat sétálunk a mellettünk levő parkban. A doktornéni azt mondta olyan vagány lettem, hogy legközelebb talán már tetkó is lesz a fenekemen. 😎 Nem tudom mi az a tetkó, de azt már tudom hol a fenekem, mert mindig kapok rá egy nagy puszit. 😚 Amúgy tényleg vagány vagyok, ha sok kutyussal bandázunk, én vagyok a legbátrabb, én futok a leggyorsabban, S ha kell oda is morgok annak, aki molesztál, ezen a kétlábú nagyokat kacag, főleg mikor labda is van a számban. 😊 Azt mondja az ő kis törpeterminátorja vagyok. ❤️ Szeretek vele sétálni, vagy csak az udvarban labdázni, kergetőzni, de a legjobban azt szeretem, hogy csak miattam felkel hajnalban, levisz pisilni, majd reggelit ad. 😍 Sokat megyünk kettesben új helyekre, ami tele van új illatokkal, ilyenkor azt mondja megőrül tőlem úgy cikázok, de az autóban, mikor mellette fekszem, mosolyog rám, babusgat, és azt mondja én vagyok a szíve csücske. 🙂 Úgy érzem már én is mindig vele akarok lenni, mindenhova elkísérem, s ha fürdik többször is megnézem, hogy nem kell-e megmenteni. 🫣 Fura, de nem sokszor kell szólnom, hogy simizzen meg, mert állandóan macerál, meg puszilgat (ki vagyok tőle, mániája🙄), aludni is úgy alszunk, hogy hozzámér a keze, vagy átölel. 🤗 Azt is szeretem amikor felvesz, én meg olyan magasból nézhetem a világot mintha óriás lennék, pedig szerintem az csak ő szeretete🫠 Nagyon boldog közös életet kívánunk Nektek❤️, lobogjon a hajatok az úton 😎!