Mickey - R.I.P.

Mickey – R.I.P.

“2012. január 22-én, vasárnap délelőtt a westie fajtamentők elhoztak egy borzalmas állapotban lévő westie-t Kőszárhegyről. A házba nem engedték be őket, de erős gyanú volt rá, hogy több kutya él még a házban és környékén. Vasárnap délután az Állatvédőrség és az Állatmentő Liga tagjai, valamint a helyi hatóság együtt érkeztek a helyszínre. Először csak 2 westie,1 vemhes yorki és 1 csivava tűnt fel. Később a rendőri helyszínelés során hátsó épületekben további 5 yorki kutyust találtunk. A ház szinte minden épületében elkerített helyek, infralámpák voltak a további szüléseket követő ellátáshoz. A rendőrség a gazdát előállította.Köszönjünk a segítséget a rendőröknek, az Állatmentő Ligának, a kozmetikusoknak akik hajnali 4-ig szabadították meg szőrpáncéljuk alól a kutyákat, valamint az ideiglenes befogadónak, Egri Vikinek! Végül 6 yorkit, 2 westie-t, 1 csivavát, 1 keverék kutyust, valamint egy kiscicát hoztunk el. A kutyák utolsó oltásaik mind 3-4 éve voltak, valamint 3 kutyának egyáltalán nem is volt oltási könyve. Az állatokat a rendőrség lefoglalta!Szinte az összes állat súlyosan elhanyagolt, alultáplált, kiszáradt, bolhaallergiás stb. Orvosi kivizsgálásuk folyamatban van!!!”

2012.03.09.

DRUKKOLJATOK, hogy MICKEY meggyógyuljon!!!Nos ezzel a fickóval feladtuk magunknak a leckét. Amikor elhoztuk (01.22.) 3/5-ös volt a kondíciója, 5.5 kg-val. Köhögött, torka piros volt, habos váladékos, áll alatti nyirokcsomói duzzadtak voltak. Első körben így kennel köhögéssel volt kezelve, antibiotikumot kapott (két kúrát), köhögéscsillapítót, immunerősítőt. A következő orvosi vizsgálat kimutatta (02.23.), hogy a hallójárata be van szűkülve így egy otoscope-os vizsgálatra került sor, ami sok szőrt és beszáradt váladékot mutatott, így azt is kezelés alá vettük speciális fülcseppel és tisztítóval. Mivel a köhögése nem csillapodott egyáltalán egy hónap alatt és a tüdejében sercegő zörejt észleltek így egy mellkas röntgen is készült, ami negatív lett (légycső, mellkas). Ha már elaltatták a röntgenhez, a fogköveit is eltávolították, hiszen a gyulladás is okozhat gondokat. A mandula megnagyobbodott, kipirult, az áll alatti nyirokcsomók megnagyobbodottak voltak még mindig.03.07-én csináltak egy endoscope-os vizsgálatot: tüdőkapuban enyhe légcsőszűkület, végig gyulladt a légcső, gégeporcok fölötti kötőszövet lebernyeg kissé megereszkedett. Másnap egy szívspecialistát hívtak, kizárólag Mickey kedvéért, de az ultrahangos vizsgálat is negatív lett.Még megpróbálunk kizárni egy pár dolgot, de mivel nem ismerjük az előéletét, így nem tudjuk, hogy volt-e valamilyen betegsége, amit nem kezeltek, mert annak is lehet a szövődménye.

Mickey egy 4 év körüli szaporítótól mentett ivartalanított, chipezett, kan westie kutyus. Szereti az embereket, gyerekeket és más kutyákkal is jól kijön. Macskákkal a viszonya nem felhőtlen ezért cica mellé nem ajánljuk. Szeret sétálni, kirándulni, de nem túl izgága, így nyugodtabb környezetbe ajánljuk
A kis hegylakó gyógyszeres kezelés alatt ál, melyet valószínűleg élete végégig folytatni kell majd. Vízhajtót kap, ezért sűrűn kell sétáltatni vagy a kertbe kiengedni. Ebből kifolyólag elsősorban kertes házba ajánlanánk, kinti – benti tartással.
Egyébként jó kedélyű , játékos kutyus akit leginkább jutalomfalattal és labdával lehet motiválni.
Bőr irritációja miatt hypoallergén tápot kell kapnia, mely nem tartalmaz csirkét vagy csirke zsírt. Érzékenységet mutat még a fémekkel szemben is.

2015.05.19.

Jó testű Miklósunk révbe ér! Holnap költözik új gazdájához Zágrábba. A legmegfelelőbb környezetet, ellátást biztosítják majd neki és habitusának megfelelő szerető gazdija lesz, aki már nagyon várja a találkozást. Ismerősi körében sok hegylakó barátja lesz, akik szintén Magyarországról lettek örökbe fogadva. Természetesen a látogatás jogát fent tartjuk! :-)))

2012. 05. 20.

Mickey Zágrábba költözött új gazdijához.

2013.05.22.

Ma kaptuk a  szomorú hírt, hogy Mickey átkelt a szivárványhídon. Az okát nem tudjuk, de valószínűleg szív és tüdőproblémái miatt lehetett, álmában történt. Egy évet töltött boldogságban gazdijánál.