Maxi Valentin - balesetes hegylakó

Maxi Valentin – balesetes hegylakó

Maxi második szülinapján vérző orral szédelgett be Karcagon egy főút mellett lévő telep területére, nagy valószínűség szerint elüthették (szép kis szülinapi ajándék). Egy kislány Westievel kóborolt el „otthonról”, Ő még sajnos azóta sem került elő. A telepen dolgozók értesítették a Karcagi Kóbor Szívek állatmentő alapítványt, akik habozás nélkül a debreceni állatkorházba rohantak vele. A korházba stabilizálták az állapotát, de sajnos a kezelések hatására sem javult az állapota megfelelően, furcsa neurológiai tüneteket produkál. Megállapításuk szerin a fejében kell keresni a probléma okát, de ott ilyen diagnosztikai berendezések nem álltak rendelkezésre. Mihelyt szállítható állapotba került, azonnal siettünk érte, egy éjszakát náluk töltött, másnap reggel mentünk is vele MRI + CT vizsgálatra, és utána pedig az Orvostudományi Egyetemre, ahol Csilla Doktornéni gondjaira bíztuk. A vizsgálatok igazolták, hogy sajnos a koponyája több helyen be van törve, és az agy első része elég nagy területen ödémás lett. A célzott kezeléseknek köszönhetően némileg javult az állapota, eszik, iszik, a kedve is jobb egy kicsit, de sajnos a látását elvesztette, mozgása koordináltalan, de reméljük az ödéma felszívódása után ezek is rendbe fognak jönni. Azt még nem tudjuk mennyire károsodott az agy, és fel fog-e épülni ebből a traumából.

2023.02.28.

Sokan érdeklődtetek Maxi, a balesetes kutyusunk állapotáról. Az elmúlt hetet a kórházban töltötte, ahol Csilla doktornéni folyamatosan felügyelte lábadozását. A további vizsgálatok alapján nagyon jó hírt kaptunk. Szemének nincs maradandó károsodása, egyértelműen lát, reagál a mozgó dolgokra. Hallása remek. A bevérzések kezdenek felszívódni, kedve is jobb egy kicsit, jön-megy. Még ugyan vannak viselkedési problémák, ami az agysérülés vagy a fájdalmak miatt lehet, de állapota mindenképpen javult. Sokat kell majd pihennie, de ezt már otthoni körülmények közt teheti, ugyanis kiengedik a kórházból! Továbbra se feledkezzetek meg Maxiról, kell még érte izgulnunk bőven, hogy vajon milyen károsodásai maradnak ez után a hatalmas sérülés után.

2023.05.09.

Ki gondolná, hogy a képen látható fiúcska Maxi, aki nem egész 3 hónapja válságos állapotban került hozzánk. Csak tippjeink vannak mi is történt Vele pontosan, de többszörösen törött koponyával, agyi ödémával vettük át. Nem látott, nem tudott rendesen mozogni és bizonyos szituációk iszonyatos visítást váltottak ki Maxiból. Az is kérdéses volt, hogy túléli-e egyáltalán az első napokat. De fiatal szervezete remekül vette fel a harcot ezekkel a problémákkal. Látása visszatért, nagyon szépen mozog és a viselkedési zavarok is jelentősen enyhültek. A falka többi tagjaival teljesen békés, konfliktuskerülő, szobatisztasága többnyire rendben van. Egyetlen dolgot észleltünk még, egyik hátsó lábát nagyon félti, fejhangon sikít, ha megfogjuk. Ezért a napokban ortopédiai vizsgálaton jártunk, ahol Maxi meglepő módon együttműködő volt, még bódítani sem kellett. A doktor úr patella problémát állapított meg, ezért hamarosan műteni kell. Mivel már ivartalan, reméljük a térdműtétje lesz az utolsó teendőnk és indulhat a gazdikeresés. 2 éves, nagyon barátságos fiú, aki továbbra is várja a drukkokat és az érdeklődők jelentkezését.