Beni 4 - gazdis

Beni 4 – gazdis

Megint egy szaporítós kan, 7 év említésre sem érdemes múlttal. Őt is a panzióban várakoztattuk, ahol azt vették észre, hogy nem áll az egyik lábára, sokat nyalja és az étvágya sem jó. Átvizsgálásakor a nagy bunda alatt, az egyik hátsó combja tövében egy ujjnyi lyukat találtunk. Azonnal átvittük egy teljesen tiszta környezetbe, Csilla doktornéni megvizsgálta miért is folyik genny belőle. Különös okot nem sikerült kideríteni, alapos sebtisztítás, antibiotikum kúra kezdődött. Reménykedünk benne, hogy a seb záródását követően rendeződik az állapota és hamarosan ivartalaníthatjuk. Az Ő biztos gyógyulásához is családi környezetre lenne szükség, ezért nagyon örülnénk egy ideiglenes befogadónak. Nagyon kedves, játékos, nyitott kutya.

2023.08.27.

Beninél a bekerülésekor tapasztalt bizonytalan eredetű nyílt seb, a segítségünkre siető család gondoskodásának és az antibiotikumnak köszönhetően megnyugtatóan rendeződött. Ivartalanításán is túl vagyunk, a különféle kezeléseket, fültisztítást békésen tűrte, együttműködő kutya. Ideiglenes családja ügyesen dolgozik a helyes irányba terelgetésén, ezért Beni rengeteget fejlődött és készen áll a gazdisodásra. Hogy milyen kutyának ismertük meg Őt ? Beni egy igazán barátságos, emberközpontú kutya, nagyon igényli a szeretetet és a törődést. 7 éves, fiatalos, játékos, gyorsan tanul, igyekszik megfelelni. A napozásra és a kanapén szunyókálásra azonnal ráérzett, szívesen pancsol a kis medencében és lelkesen őrzi a házat. Szobatiszta, bár néha még jelölget, következetes fegyelmezés mellett gyorsan megérti a szabályokat. A sétákat élvezi, de néha még túlságosan is leköti a sok inger. Más kutyákkal jól kijön, a fiúkat néha megpróbálja dominálni, de ez is egyre ritkább, folyamatosan javul a helyzet.

2023.09.15.

Fiatal pár jelentkezett nálunk, első közös kutyájuk örökbefogadása kapcsán. Beszélgetés alapján rögtön Beni jutott eszünkbe. Játékos, okos, mozgékony fiúcska, aki nagyon vágyik a foglalkozásra és a szeretetre. Aida és Alex már az első találkozáskor rögtön felismerték Benit a kutyafalkában. Elvarázsolta őket, közvetlen volt velük, de persze kértük, hogy aludjanak egyet a végleges döntésre. Nem volt kérdés, Beni költözött. Néhány nap alatt felvette a napi rutint, rendszeresen látogatják a közeli Margit-szigetet. Gazdik szerint okosan ismerkedik a teknős tesóval, próbálja elkapni az akváriumi előtt ülve a halacskákat és roppant viccesen tud duzzogni, ha a helyére küldik. Kívánunk Nektek sok örömöt és boldogságot ❤️!