Panna - gazdis

Panna – gazdis

Érkezett egy kislány, nálunk a Panna nevet kapta. 5 év körüli, a hármas és a szívféreg tesztje is negatív, hasi ultrahangon minden rendben, szőre elég hiányos, de bőre nem extrán gyulladt. Mivel vakaródzik, allergia gyógyszert indítottunk nála, aminek hatása már tapasztalható. Ezek még mind rendben is lennének, ha nem lenne már megint ott egy fránya de…😔 Nos hát, mindkét füle olyan szinten iszonyatos, hogy még mi is elrettentünk. A szaga alapján tudtuk, hogy szörnyű állapotok lehetnek odabent, ránézésre mint egy karfiolrózsa, aminek kezelése konzervatív úton nem lehetséges, csak sebészi megoldással. Panna egy újabb nagyon súlyos esetünk. Elhelyezését sikerült megoldanunk, ahol bár végtelenül békés és boldog kutyus képét mutatta, de azért mi tudtuk, hogy egy ilyen állapotú fül micsoda pokoli fájdalommal járhat. Megtörtént az operáció, mert a középfület érintő ilyen visszafordíthatatlan megbetegedéseknél szükség van a hallójárat eltávolítására, ami Csilla doktornéni elmondása alapján, jóval bonyolultabb volt az átlagosnál. A ki tudja mióta tartó krónikus gyulladás miatt, a középfül teljesen ki volt töltve gennyel, a csontos részek feloldódtak és nagy mennyiségű porcot is el kellett távolítani. Most 3 hét tölcsérviselés kezdődik és várhatóan jelentősen csökkennek Panna fájdalmai. Már most látszik, hogy imádja az embereket, bármilyen kutyával kijön, szobatiszta, tűri a fülpucolást és a sebkezeléseket. Nagyon jó kiskutya lesz belőle🥰 Sajnos Panna másik füle is hasonló állapotban van, ezért a jövő évet újabb nagy műtéttel fogjuk kezdeni. Szeretnénk ha Ő is minél előbb fájdalommentes életet élhetne.

2023.12.20.

Zökkenőmentesen túl vagyunk az első fülműtétet követő gyógyulási fázison, varratok kikerültek. Panna fájdalmai jócskán csökkentek, kezd kinyílni, élvezi a tölcsér nélküli életet és a családi környezetet. Bár akadnak még földhöz lapulások és a kenneljében érzi igazán biztonságban magát, de e mellett igényli a simogatást és a szeretetet. Ideiglenes gazdijai sokat foglalkoznak Vele, a kutyatesók barátságosan fogadják apró lakótársukat, hiszen Panna egy simulékony, igazán békés kislány. Január közepére foglaltunk újabb időpontot a másik fülműtétjére.

2024.01.17.

Panna előző fülműtétje óta bő 1 hónap telt el. Hogy minél előbb megszűnjenek a másik füle miatti fájdalmai is, nem is húztuk tovább az időt, újabb nagy műtétre került sor. Ő az, aki karfiolos kinézetű, teljesen zárt hallójáratokkal került hozzánk. A jobb fülének hallójárat írtását ismét Csilla doktornéni végezte az egyetemen. Sem a műtétnél, se az azt követő megfigyelési időszakban nem történt váratlan esemény, ezért Pannát hazaengedték a kórházból. Hihetetlen, hogy ez a kiskutya, az ekkora beavatkozásokat is milyen jól viseli és mennyire együttműködő az utókezeléseknél. Kedve jó, étvágya remek, jön-megy, kedveskedik. Már most szembetűnő, hogy a ki tudja mióta tartó fájdalmai megszűntével, amit elhanyagolt fülei okoztak, micsoda változáson megy keresztül. Sokak számára kérdésesnek tűnhet, hogy két bevarrt füllel, hallássérült kutyaként fog-e tudni teljes életet élni? A válasz, egy hatalmas IGEN! Ő eddig sem hallott, de most majd fájdalmak nélkül élhet, boldogan. Még az ivartalanítás vár rá, aztán nagyon jó kutyája lehetne valakinek. Kivételesen barátságos, nyugodt, a foglalkozásért cserébe bárkinek odaadja a szívét.

2024.02.18.

A két fülműtét után még egy dolog várt Pannára, az ivartalanítás. Ez viszont szinte semmiség az előzőekhez képest, így teljesen jól érzi már most magát. Egyúttal a mozgó fogaitól is megszabadult. Ideiglenes otthonában szépen feloldódott, szobatisztasága majdnem tökéletes, szép időben szívesen tesz-vesz a kertben. 📣Szuper hír, hogy időközben megismerkedett egy családdal, akik szeretnék Pannát a gyógyulása után örökbe fogadni. Reményeink szerint a következő posztjánál, már ezzel az örömhírrel fogunk jelentkezni. Panna azon kutyáink közé tartozik, akinek a 3 műtétje és a kezelései, nagyságrendileg másképpen alakultak, mint egy átlagos védencünké.

2024.02.24.

Ez nem egyszerű gazdis poszt, hanem különlegesen jó hír.🥳 Két kutyánk költözött egyszerre, egy családba 🤗 Elvíráék eleve úgy indultak, hogy két kutyát szeretnének, ráadásul nem az egészségügyileg tökéletes kategóriában gondolkodtak. Az egyik kiszemelt Szilvi lett, aki allergiagyógyszert szed, mellette a szemei is kezelés alatt állnak. A másik választásuk pedig Pannára esett, aki szintén gyógyszert szed és mindkét füle hallójáratírtott, tehát gyakorlatilag süket. Tudták, hogy ezek plusz költséget jelentenek majd a jövőben, de van már ilyen tapasztalatuk, így nem hátráltak meg. A találkozást egyszerre szerveztük meg a 2 kutyussal, innentől pedig csak arra vártunk, hogy megtörténjenek Szilvi kontrollvizsgálatai, illetve Panna ivartalanítása. Új otthonukban felfedezték a kertet, a házat és a kezdeti félénkség után néhány nap után igazi kis gézengúzokká váltak. Figyelik a környék történéseit, morgolódnak, járőröznek a kertben majd a fárasztó nap után békésen és összebújva szunyálnak. A gazdik boldogan újságolták, hogy megtelt élettel a házuk és a két kislány mennyire hamar összehangolódott. Hálásak vagyunk, hogy a két kislány együtt élhet innentől és sok boldogságot kívánunk Nektek❤️❤️